Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
Mitől lehetséges, hogy ha lementek egy weboldalt a gépre, hogy később is meg tudjam nézni, akkor a magyar ékezetes betűk helyett mindenféle krix-krax jelenik meg, úgy hogy az egész teljesen olvashatatlan lesz. Magyar win xp-t használok, úgyhogy a karakterkészlet már eleve fel kell, hogy legyen telepítve. Többféle web böngészővel is próbáltam, de ugyanaz a helyzet.
-
Xarina
aktív tag
Mitől lehetséges, hogy ha lementek egy weboldalt a gépre, hogy később is meg tudjam nézni, akkor a magyar ékezetes betűk helyett mindenféle krix-krax jelenik meg, úgy hogy az egész teljesen olvashatatlan lesz. Magyar win xp-t használok, úgyhogy a karakterkészlet már eleve fel kell, hogy legyen telepítve. Többféle web böngészővel is próbáltam, de ugyanaz a helyzet.
-
Xarina
aktív tag
Lefagyott a gépem internetezés közben, majd egy reset után már nem indul újra. Vagyis a gép zúg, de a monitor nem kapcsolódik be. Kipróbáltam egy másik videókártyával, de azzal is ez e helyzet. Mi baja lehet még?
-
Xarina
aktív tag
Ha áram alá kerül a gépem magától bekapcsolódik, majd kis idő múlva leáll, majd kezdi előlről az egészet. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
-
Xarina
aktív tag
Töredezetségmentesítés közben tudok filmet nézni ugyanarról a particióról, nem zavar ez be valamit? Gondot jelent-e az, hogy csak 4-5% szabad hely van a merevlemezen?
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Asus P5B alaplapi hangkártyáján elkezdett akadozni, recsegni a hang. Mindenhol csinálja, játék, film, zene alatt is. 2 hete legalább nem raktam fel új programot és nem módosítottam semmilyen beállítást. Mi lehet a gond?
Leszedtem a drivert és újraraktam, de így is ilyen maradt. Van valakinek valami ötlete? -
Xarina
aktív tag
Sziasztok!
Ha valamilyen lemezművelet történik a gépemen, akkor a hang elkezd recsegni. Letiltottam az alaplapi hangkártyát, miután a driver újratelepítése nem oldotta meg a problémát, s beszereltem egy sb live-ot, de azzal is ugyanez a helyzet. Internetböngészés közben még csak akadozik, kicsit recseg a hang, de egy 700 mb-os file kitömörítése esetén már elviselhetetlen hanok hallatszódnak csak.
A gép core2 duo, 4gb ram, 500-as wd sata2 merevlemez és pb5 deluxe alaplap.
Nem telepítettem mostanában semmilyen programot és nem változtattam meg beállítást.
Mi lehet a baj, mi történhetett a géppel? Van valakinek valami ötlete? -
Xarina
aktív tag
válasz dfdfdf #18022 üzenetére
300-as Delta. Semmi nem volt húzva még a gépen. A Prime-ot nem ismerem, de már 1 éve használom ezt a rendszert változtatás nélkül és eddig nem volt gond vele. Az xp-t kb egy hónapja telepítettem újra. A lemezkezeléssel lehet valami gond, mert egy 700 megás fájlt kb 5-6 perc alatt tömörít ki az eddigi 10 mp-el szemben. Viszont a vinyó szinte új nem ment még 100 napot és a hd sentinel szerint is minden kíváló.
-
Xarina
aktív tag
De neked kezdettől fogva recseg vagy csak később jelentkezett? Mert nekem eddig minden jó volt és semmit nem állítottam el a gépen. Szerintem a recsegésnek valami köze van a vinyóhoz, mert csak olyankor recseg, ha valami lemezművelet történik a gépen, mert ha nem nyúlok hozzá, csak a winamp vagy foobar megy akkor nem recseg. Ha viszont közben netezek, akkor igen. Ugyanez van a filmekkel is, ha mást nem csinálok, akkor megy rendesen recsegés nélkül, de ha megy pl letöltés a háttérben, akkor már recseg.
-
Xarina
aktív tag
Mivel lehet vágni mp4 kiterjesztésű fájlt? A legjobb valami egyszerű freeware program lenne. Csak a végéből kellene levágni.
-
Xarina
aktív tag
Mitől lehet, hogy a gépem minden 8-10-ik inditásnál nem találja a vinyót? Újraindítás után meg egyből látja. A csatlakozók a helyükön vannak, a lemez a hd sentinel szerint hibátlan.
-
Xarina
aktív tag
Lehet-e úgy töredezettségmentesíteni egy merevlemez második partícióját, hogy közben internetezek vagy videót nézek?
-
Xarina
aktív tag
Lesz-e minőségbeli romlás, ha 5m helyett 10 méteres hdmi-hdmi kábellel kötném össze a számítógépet az lcd tv-vel? Érdemes-e az aranyozott vagy márkás kábelt választani vagy megteszi a jóval olcsóbb noname is?
-
Xarina
aktív tag
Mitől lehet az, hogy a bsplayer használata után (tehát akkor is, ha már bezártam a programot) nem kapcsol le a monitorom a következő újraindításig?
-
Xarina
aktív tag
Hogy lehet pdf fájlból szöveget world-be másolni? Nem akarok mindent átmásolni, csak bizonyos szövegrészleteket.
-
Xarina
aktív tag
válasz fastleslie #20351 üzenetére
Sajnos nem tudom megszerezni worldként. És jópár dokumentumból kellene jópár oldal, így túl sok munka lenne begépelni.
Esetleg van olyan program, amivel a pdf fájlokat lehet szerkeszteni, konkrétan bizonyos oldalakat kitörölni?
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Meg tudom-e azt oldani, hogy ha rákötök még egy monitort a gépre (vagyis pontosabban egy projectort), akkor mindkét megjelenítőn ugyanazt lássam? Mert most csak addig jutottam, hogy vagy az egyiken van kép vagy a másikon. Ill. sikerült azt is összehozni, hogy mindkét megjelenítő működik, de csak az egyiken van windows asztal. Hogy kell ezt rendesen beállítani?
-
Xarina
aktív tag
válasz föccer #20490 üzenetére
Nekem sajnos nincs ilyen klónozási opcióm a jobb klikk tulajdonságok között. Olyan van, hogy a windows asztal kiterjesztése erre a monitorra. Ez be van jelölve mindkét helyen, de a második megjelenítőn csak az aszal közepe jelenik meg, és ha ott pl megnyitok egy dokumentumot, akkor az elsődleges monitoron jelenik meg.
Xp-t használok. A két megjelenítő felbontása is különbözik. -
Xarina
aktív tag
Picassa-val szeretnék feltölteni képeket. A képek mappába vannak rendezve és be vannak számozva 01-27-ig. A 01-es mappában vannak a legkorábban készült képek és időrendben emelkedik a sorszám.
A gond ott van, hogy a feltöltött képeket visszafelé rakja sorba, tehát miután a 01 után feltöltöttem a 02-t, az első hátébb tolódott és a 02 került az elő helyre és így tovább.
Hogy tudom időrendbe (vagy akár emelkedő számsorrendbe) rendezni a mappáimat?Ráadásul néhány mappa esetében az is előfordult, hogy mappán belül sem sorban rakta fel a képeket, hanem felrakta a legutolsót, majd onnan folytatta az elsővel kezdve. Ez mitől lehet?
-
Xarina
aktív tag
Amióta a gépemre rákötöttem egy második monitort is, nem hajlandó visszatérni a készenléti módból (mármint a monitorok). Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
Xarina
aktív tag
Valaki le tudná íni, hogy xp prof és catalyst használata esetén hol lehet beállítani a képernyő klónozását? Már végignéztem mindent, de egyszerűen nem találok ilyen opciót.
-
Xarina
aktív tag
Néhány fénykép széléből szeretnék levágni. Van olyan program, amivel megoldható, hogy a kép készítésének dátumát ne írja felül?
-
Xarina
aktív tag
A gépem 2 másik géphez kapcsolodik lan hálózaton. Mindhárom gépben alaplapi hálózati vezérlő van, igaz teljesen másfajták. A gond ott van, hogy míg az egyik gépre egy 2Gb-os fájlt 4 perc alatt másol át a gép, a másikra ez 1,5 órán át tart. Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
Xarina
aktív tag
Van egy pendrive-om, amit ha rádugok a gépre nem ismeri fel. Legutóbb még működött, azóta nem esett le, nem érte nedvesség csak állt a szekrényben. Lehet-e még életet lehelni valahogy belé?
-
Xarina
aktív tag
válasz themebuilder #23097 üzenetére
Természetesen kipróbáltam már több gépen is, de ott sem működött. Vírus vagy kémprogram nincs a gépemen, a pendrive-on is csak saját adataim voltak, így szerintem ott sem lehetett.
-
Xarina
aktív tag
Számítógépről lehet faxot küldeni? Ha igen, mi kellene hozzá? Mintha régen win95 alatt lett volna ilyen lehetőség, de az xp-n nem találok ilyesmit.
-
Xarina
aktív tag
válasz Satyricon #23225 üzenetére
Túl nagy távolságok akkor lesznek a szövegben ha be van kapcsolva a sorkizárás.
Kapcsold be a szöveg jobbra igazítását, akkor a vége egymás alatt lesz, de ha nagy különbségek vannak a szöveg hosszában, akkor meg az eleje nem lesz egy helyen. Ilyenkor üss minden sor végén entert és a szóközök növelésével be tudod lőni, úgy ahogy akarod.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
A 64bit-es win7 tudja futtatni a 32bit-es office-t?
-
Xarina
aktív tag
A számítógépem 2 másik géphez kapcsolódik a hálózaton. Én rá tudok kapcsolódni bármelyik másik gépre, de fordítva nem működik. Ha az én gépemre akarnak kapcsolódni, akkor valamilyen jelszót kér, pedig ilyesmi nem lett beállítva sehol. Mit kell állítgatnom, hogy rendesen működjön?
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy Wd 1TB Green merevlemezt egy Coolink aluminium külső házban, de kb 2-3 óra használat után már 47 fokos. Nem túl sok ez?
-
Xarina
aktív tag
Anyám gépén az asztalon lévő ikonok nevében megjelent egy keret, pont úgy, mintha kijelöltük volna az összes ikont. Hogy lehet ezt visszaállítani a normál állapotra? Ill. mitől lehet ez, mert a beállításokat senki sem piszkálta?
-
Xarina
aktív tag
A gépemen, ha elindítok egy komolyabb számításigényű játékot vagy tesztet, akkor pár perc múlva a monitor készenléti állapotba kapcsol és csak a reset segít rajta. A gép valószínűleg nem fagy le, mert egy fogyasztásmérőt rákapcsolva látom, hogy ilyenkor is 200-220 w között ingadozik a kijelző. Mitől lehet ez?
-
Xarina
aktív tag
A sata merevlemezem és sata dvd írómat csak pio módban működteti az Xp SP3 oprendszerem. Feltettem az alaplap driverkészletét a gyári lemezről és a netről letöltött legújabbat is, de nem akarja DMA módban felismerni. A Biosban próbáltam auto és dma módot beállítani, de az nem segített semmit. Mi lehet a baj?
-
Xarina
aktív tag
A Media Player Classic-ban hogyan lehet egy film fényerejét megváltoztatni?
-
Xarina
aktív tag
Olyan program kellene, amivel a youtube-ról tudnék letölteni videókat. Sok olyat találtam, amivel egyesével le lehet szedni a videót, de nekem olyan kellene, amiben be lehet állítani többet is, és azt automatikusan egymás után szedje le. Ismer valaki ilyet?
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy Wayteq 850 gps-t, aminek beépített memóriája van. Sajnos nem tudom a számítógéphez csatlakoztatni. Az eszközkezelőben megjelenik egy usb-háttértár, de sárga felkiáltójel van mellette. Xp-t használok Sp3-al.
Mit kellene csinálnom, hogy jó legyen? -
Xarina
aktív tag
E-bayről vásárolnék többféle terméket egy eladótól. Hogyan lehet beállítani, hogy a kiválasztott termékek mind megjelenjenek és a végén egyszerre fizessem ki őket?
-
Xarina
aktív tag
A számítógépem egy d-sub kábellel rá volt kötve egy projectorra a monitor mellett. A d-sub-ot lecseréltem egy hdmi kábelre. Azóta nem klónozza a képernyőt, vagy az egyiket tudom használni vagy a másikat. Hogyan tudnám újra előhozni a klónozást?
-
Xarina
aktív tag
Adott egy nagyon régi gép Amd Barton 2500 processzorral és 512 MB rammal. A probléma az, hogy ha internetezés közben meg van nyitva már 4-5 weboldal, akkor nagyon lassan tölti be a következő oldalt, s ilyenkor a vinyó is kerreg elég hangosan és sokáig. A merevlemez a hd sentinel szerint 100 százalékos és semmi baja. Lehetséges, hogy kevés a memória a gépben vagy más gond lehet?
-
Xarina
aktív tag
Tud valaki olyan programot, amivel az flv videófájlokból külön el lehet menteni a hangot?
-
Xarina
aktív tag
Mivel most elég olcsón lehet ram-ot venni, ha a jelenlegi 4gb mellé beraknék még ugyanennyit, akkor annak lenne-e pozitívan érezhető hatása a mindennapos használat során vagy csak néhány játékban és specifikus alkalmazásban lenne haszna?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Autós topik
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs