Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
msi h110 pro vd
i5 7500
2x8gb hiper x fury 2400mhzvan valakinek tapasztalata hogy a lap miért álitja automatikusan 2400mhz-re a ramot?mivel papir szerint csak 2133mhz-et tud a lap
ugy gondolom hogy biosz frisités után ezt csinálja minden ilyen lap de azért nem szivesen teném tönkre a lapot ha ez nem biztos hogy igy jó
lehetséges hogy a gyártó azért adott meg 2133mhz-et mert akor még nem létezet hozzá biosz frisités hogy 7-gen cpu is belemenjen mivel csak 6-gen cpu létezet
találgatni én is tudok hogy ha ugy is jó akor maradhat de engem az érdekel hogy konkrétan valaki tisztába van ezzel hogy ez hogy is van pontosan?
-
Leone743
tag
válasz Leone743 #87005 üzenetére
az az elv hogy a lapot ugy gyártoták volna le hogy 2400mhz et birjon ahoz nem kell biosz frisités és 7-gen cpu se,mivel attol hogy egy 6-gen cpu nem bir töbet 2133mhz nél de az alaplap tudhat töbet is
bele rakok egy 6-gen cpu-t ,egy Z nevü 6 gen lapba az tud többet is mint 2133mhz,tehát itt a bios frisités az nem feltétlenül számit,hanem másmilyen alaktrészekböl van legyártva azért bir többet
-
Leone743
tag
válasz Brekkk #87006 üzenetére
és amugy meg egy i7 6700 cpuval meg egy 6 gen Z lappal is lehet 2400mhz et atol fügetlenül hogy a proceszor nem tud anyit csak hát az tuningnak számit
az intel szerint az számit tuningnak ami meg haladja a proceszor által támogatot memoria kezelési sebeséget,nyilván oda már komolyabb lap kell hogy birja is
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
2400mhz-hez nem kell 7-gen cpu hanem elég egy 6 gen is,lásd a drágább Z nevü lapokat(azokat belehet álitani akár 3000mhz közeli értékre is 6 gen cpuval),tehát ennek nincs értelme hogy azért mert 7-gen cput raktam bele
a lapom bir enyit vagy nem?ha bir akor azt 6 gen cpuval is birnia kéne mivel az tuningnak számit és belehet álitani nagyob orajelet is mint amit a cpu bir
-
Leone743
tag
régen az i5 2500k proceszorhoz is 1333mhz volt irva de mivel komoly lapom volt ezért 1600mhz en mentek a rammok
de mostmár kezdem érteni tehát ha csak egy sima i5 2500 lett volna akor bármilyen lapal és bármilyen memoriával se ment volna 1333mhz felett igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
mondjuk ez a h110 lap egy vicc mert van másmilyen ramom is ami 2133mhz es de azt is 2400 ra akarja álitani tehát mindegy
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz jokeph #87021 üzenetére
a h110 lapom már meg volt tehát már vetem egy 2 napot használt i5 7500 at 14 ezerért,
persze egy i3 12105f és hozzá lap lehet kijöt volna használtan egybe 34k-ért kb
az jóval nagyob teljesitmény és nem került volna sokal többecsak hát nincs annyi pénz,így is tartozok még ugyhogy ez egyenlöre igy marad
csak ugye arra voltam kiváncsi hogy akor kockázat nélkül mehetnek e a rammok 2400mhz en,ugy értetem az irásotokbol hogy igen
egy i5 7500 az sehol nem ér 14 ezret akor se ha 2 napos mondjuk egy i3 12105f-hez képest,csak hát ezt használják ki az eladók hogy sok ember nem hajlandó alaplapra is beruházni hogy vegyen ujab proceszort
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz jokeph #87023 üzenetére
hát majd a stalker 2 és a ciberpunkoz érdemes volna ezt az emlitet i3-at megveni lapostul,mert ezek után erösen kétséges hogy totál nem éri meg beruházni még egy i7 6700 ra se vagy erösebbik fajtájukra mivel anyit közel se ér amenyiért adják használtan (22-26k)
szerintem a legjobb döntés az volna ha megveném használtan majd azt az i3-at és hozzá egy ddr4 lapot kb 34k körül szerintem hozzá juthatok használtan ha egybe veszem öket
enyi a véleményem
-
Leone743
tag
mondjuk itt azért lehetne vitatkozni hogy melyik éri meg jobban?hogy veszek egy i3-10105f proceszort lapostul 34k ért használtan,vagy pedig marad az i5 7500 és a mostani rx 580 8gb ot lecserélném egy 1070 ti ra mert kb a külömbözet az utobbinál keveseb volna,és vég eredményben lehet az fps több volna dehát ezt kitudja igaz?hiszen a cpu limit az limit és kész
de nem is szeretnék ebbe bele meni mert ez még a jövö kérdése tehát ez nem aktuális
[ Szerkesztve ]
-
-
Leone743
tag
válasz hobizoli #87029 üzenetére
hát volt szó arrol hogy 2025 a pc-k temetöje lesz de ezt a valoságba hogy kéne elképzelni?tehát ha win 10 et használok akor mivan?milyen hátrányom lehet ha maradok enél?
tehát ilyen átlagos körülmények közt,csak feljárok googlézni meg néha játszok néhány nem feltétlen legujabb játékal
[ Szerkesztve ]
-
-
Leone743
tag
válasz Gambito #87050 üzenetére
oh ilyen nekem már sokszor volt,csak a ramokat kell kiberakosgatni aztán egyszer csak jó lesz,meg töröld is le a csatlakozoját a ramnak
sőt még olyan is volt hogy kiderült hogy a monitor nem váltja át d-sub rol hdmi-re hanem ugy kell vele bohockodni melyik csatlakozot ismeri fel éppen
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
üdv
i3 10100f és 10105f
biosz frisités nélkül müködnek a 400-as nevü lapokba?[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz _DiEGO_ #87203 üzenetére
hát de a chat gp ezt irta
Az Asus PRIME H410M-R egy 400-as szériájú alaplap, amely támogatja a LGA 1200 foglalatot és az Intel 10. generációs Comet Lake processzorokat. Az i3-10105F egy 10. generációs Intel Core i3 processzor, tehát elméletileg kompatibilis lehet ezzel az alaplappal.
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
helo
a gépemet ujra inditom akor nincs kép,de amugy ha kikapcsolom a gépet és bekapcsolom akor jó,más baj nincs[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Leone743 #87239 üzenetére
az alaplapom 2133mhz-et támogat de még is automatikusan 2400mhz-re álitja és ez volt a probléma rájötem,mert visza álitotam 2133-ra és mostmár jó
a lap ugy gondolta hogy automatán beálitja arra amit a ram bir és nem érdekli hogy a lap nem birja..
én azért elbeszélgetnék a készitökel,mivan ha ezel károsodást okoztam?jah az az én hibám igaz?hát persze
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz t72killer #87246 üzenetére
azért irtam hogy elöször zárd ki hardveresen a hibát mert ha mondjuk vga kártya csere megoldja a problémát tudod hol keresd a hibát,tehát nem biztos hogy rossz a vga de lehet hogy az ahoz kapcsolodó szoftver
de olyat is látam már hogy a rammok kizárolag csak az alaplap által hivatalosan le irt mhz-en tudnak müködni és érdemes beálitani a bioszba
meg olyat is látam hogy egyszerüen a monitor nem tudja eldönteni hogy hdmi-röl vagy d-sus-rol kérje a jelet tehát ez így sok minden lehet
ha a saját dolgodat megszeretnéd könyiteni a hiba keresés során akor még a monitort meg a kábelt meg mindent kiprobálsz másikal,akár ssd-nélkül is (szó szerint mindent kizársz)és ha tudod mia hiba forrása utána tudsz következtetni hogy vajon az ahoz kapcsolodó szoftver a gond vagy pedig tényleg tönkre ment az adot alkatrész ez így a leg célszerüb
sőt még olyan is volt hogy kiderült hogy az elosztónak a ki-be kapcsoloja zajos volt recseget és ez okozot hibát a monitorba ami abba volt dugva
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
helo
PRIME B560M-K+i3 10105fhány mhz-en tud futni a ram egy ilyen gépbe maximum?milyet vegyek?azt látom hogy 2666mhz az alap dolog de tuningramnál xmp-ben mennyi a max amivel müködhet?
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz elitdomain #87486 üzenetére
butaságot beszélsz ez normális,az a nem normális ha nem alszik ki a fény
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz poirot #87493 üzenetére
mi az hogy várni kell 5 percet?tehát elinditom a gépet nyomok egy dell bilentyüt és utána 5 perc?
mondjuk ez igy fasza hogy azt se tudom milyen rammot vegyek hardver apron
annyi félét árulnak,tehát 2666mhz eset keressek ami xmpbe tud 3200mhz -et is?ezt így nehezen tudom elképzelni hogy van ilyen de lehet tévedek,nem értek hozzátehát hogy lessz az meghirdetve amit keressek?hány mhz lessz ki irva a hirdetésbe legalább enyit tudjak
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz poirot #87495 üzenetére
jó ezt értem
de valahogy szükitsük már le a kört hogy milyen rammot vegyek
hány mhz lessz ki irva a hirdetésbe?mondjuk2666 és 2900 közötti?és nyilván csak olyan ami xpm profilos
tehát mondjatok egy példát:mondjuk a hirdetésbe az van hogy 2900mhz és xmp be 3200 ?vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
az normális ha gép inditásnál ilyen furcsa szines kép jelenik meg?mielött a biosz megjelenik?olyasmi mint a régi tévéknél amikor nem volt adás ilyen négyzetrácsos csikos valami
viszont a lapot meg a cpu-t kicseréltem másikra és akkor nincs szines kép.tehát nyilván valóan az alaplap tehet róla,olyat is hallotam már hogy ez normális lehet
-
Leone743
tag
irtam hogy a asus Prime B560M-K alaplap gép inditáskor furcsa szines képet ad mielött a biosz bejön,olyasmit mint a régi tévéknél amikor nincs adás
és a biosz logó kikapcsolása vagy a gyors inditás kikapcsolása se oldja meg a problémát
a gépbe bele rakok másik alaplapot másik proceszoral akor nem jelentkezik ez a hiba
az alaplap még garanciás,érdemes valamit tenni ez ügybe vagy nem valoszinü hogy bármi problémám lesz a lappal?
-
Leone743
tag
válasz roseA580 #87615 üzenetére
annyi probléma történt csak hogy a gép háznak köszönhetően a vga kártyát nem lehetet teljesen be nyomni a pcie részbe
mert a vga kerete a gépház miatt nem engedte
tehát felülről rá néztem és látszodott hogy az aranyozott rész az eggyik végén kb 1 miliméterel kilátszik a vga kártyánál
de ezt a problémát fél nap után megoldottam és onantol kezdve teljesen a helyén van a vga kártya
de úgy is hibátlanul müködött a gép
gondolom a pcie csatlakozó ugy van megtervezve hogy még igy se okozon problémát ilyen rövid idő alatt mivel nem volt zárlat vagy bármi egyéb baj,1 vagy másfél miliméter az nem sok kilogás
[ Szerkesztve ]
-
-
Leone743
tag
válasz Top cat #87624 üzenetére
mit gondolsz a képröl?amugy a gép totál hibátlanul müködik miután a win 10 betölt
ezen kivül anyi gond volt még hogy a bioszba álitani kellet két dolgot hogy ne irja ki azt hogy cpu fan minimum speed error
tehát akor mivan ezzel a képpel?mit gondolsz?
ugyenez a vga kártyával de másik alaplapal ezt nem csinálja[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Top cat #87626 üzenetére
monitor.de nekem van még egy ilyesmi monitorom és ott is ugyanezt csinálja,az alaplap hibája mivel másik alaplappal de minden más ugyanaz akkor nem csinálja
nekem van több alkatrészeim is itthon tehát meg tudtam róla gyözödni hogy az alaplap csinálja ezt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest