Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Az alaplapomon ez a borda [link]
Annyira forró, hogy csak pár másodperci bírom rajta tartani az ujjam. Ez gond lehet? Érdemes lenne ráapplikálnom valami kis ventilátort hogy hűtse? -
kmisi99
addikt
Adott egy asus p6t SE lap. Kitakarítottam a gépet szétszedtem. A gép az asztalon volt összerakva minden gond nélkül ment.
Mikor visszaraktam a gépházba mert végeztem a takarítással nem volt jó a gép. Se kép se hang. Mindent megnéztem. Ha kivettem a vga-t meg se mukkant. Ha kivettem a ramokat a bios sípolt gondolom azért mert nincs ram.
A vga-t más gépben adott képet.
Minden esetben pörögtek a ventik.de semmi jel.
Próbáltam az alaplapi elemet kivenni kb 2 percre madj vissza de semmi.
Szerintetek mi lehet a gond mit nézzek még meg? -
kmisi99
addikt
válasz Rivaul #21255 üzenetére
Azóta próbálgattam a dolgokat.
A gépben csak a cpu 1 ram és a vga volt bedugva.
Egy érdekes dolgot figyeltem meg. Ha a saját 4GB os kingston ramomat rakom be akkor szokásos se kép se hang. Ha ugyan abba a slotba rakok szintén egy kingston de 1gb os ramot az AMI bios rögtön 1 hosszú 2 rövid sípolást jelez. A saját ramommal amit már vagy 1 éve használok meg se mukkan.Itt egy videó a jelenségről [link]
UPDATE
Arrább raktam az új 1GB os ramot és bejött a kép rendesen volt bios minden. A ram lehet a rossz? Bár fura mert most tökéletesen megy egy másik gépben a 4gb os ram.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
1366 nak és az 1155 ös tokozásnak a hűtő csatlakozói mások? Úgy értem, hogy egy 1366 os gyári hűtőt 1155 re fel tudok rakni vagy máshol vannak a lyukak?
-
kmisi99
addikt
Van egy MSI B75MA-E31 alaplapom. A hangkártyáján csak 3 csatlakozó van (zöld kék rózsaszín) Az van oda írva, hogy - Flexible 8-channel audio with jack sensing. Akkor akár 8 csatornás is lehet? Mert ezt hogy tudom kivitelezni? Pl lenne még két hátsó hangfalam azt hova kötöm be?
-
kmisi99
addikt
Előfordulhat olyan ezen a világon, hogy egy gép azért lassú mert szar az alaplap? Egyik ismerősömnek minden baja van a géppel lassú befagy stb nincs teleszemetelve új hdd-t is vett már kb minden meg volt nézve és váltig állítja hogy az alaplap miatt lehet mert gagyi. Hozzáteszem egy kb max 2 éves 1155 ös asrock abból se a legeslegolcsóbb ilyen 15 000ft körüli nem pedig az ultralow 10k kategória.
De én az életben nem tudom elképzelni hogy lassulási gép megakadási gondokat okozzon egy alaplap.
-
kmisi99
addikt
Tudnék szerezni jó áron egy egykori csúcs asus m2n32 sli deluxe alaplapot. Olyan kérdésem lenne, hogy ez megenne vajon opteron procikat? Mert ugye azokat eléggé olcsón dobálják. Mert nem találtam rá egyértelmű utalást, hogy a socket F és az am2+ milyen kapcsolatban állnak.
-
kmisi99
addikt
Heló! Van egy Asus m2n-32 SLI Deluxe alaplapom, amivel az a gond, hogy teljesen változatosan kifagy. Néha a bios ig se tudom elvinni, néha a biosban megáll a kép, néha windows telepítés közben adja meg magát. Ramokat kicseréltem. A videokártya talán okozhat ilyet? Sajnos abból nehezebb csere darabot szereznem.
-
kmisi99
addikt
válasz cbmfan #49083 üzenetére
Nem hiszem, teljesen véletlenszerű a probléma. Első bekapcsolásra pl a bios ig már nem jutott el. De addig eljutott, hogy ugye visszavette a ventilátorok fordulatát, azaz gondolom kiolvasta a bios beállításokat. Kövekező indításra már a bios ban is tudtam lépkedni majd ott fagyott le. Néha akár 10-20-30 percig is megy. De ilyen esetben a melegedés szerintem kizárva, hisz legelső indulásra 20 másodpercet ha bírt. Pasztázva is volt a CPU. Az alaplapi chipsetet inkább nem piszkáltam. A tápot is cseréltem, most FSP350w, de ezzel is ilyen.
-
kmisi99
addikt
válasz cbmfan #49086 üzenetére
A kondikat átnéztem, szerintem egyik sem púpos, meglátásom szerint, bár van vagy 30db. De a kis bevágás egyiken sincs kicsit se kidudorodva. Persze a tápot rendesen rádugtam. Sajnos most próbára csak ez az FSP van, de ez korábban hibátlan volt. Codegen hulladék van még, azzal is megnéztem azért de azzal is ez volt. Holnapra beszereztem egy kölcsön videokártyát, hátha megoldaná a dolgot. De multiméterrel egyszer lehet neki esek kimérni a kondikat.
-
-
kmisi99
addikt
Heló! Adott az Asus m2n32-sli deluxe alaplapom, amiről tegnap írtam, hogy teljesen véletlenszerűen befagy. Sikerült videokártyát kicserélnem, a probléma megmaradt. A biosban minden extra interface-t letiltottam, pl lan, audio, serial port.... Amire rájöttem, hogy pl live linuxot ha elindítok rajta, akár fél órán át is megy minden gond, nélkül, de amint minimális terhelés éri akkor befagy. Szóval elkezdek megnyitogatni 1-2 dolgot 1-2 perc alatt kifagy. Kicsit olyan mikor egy processzort tuningol az ember és instabil. Létezhet, hogy a cpu a rossz? Talán ma megpróbálok abból is csere darabot keríteni.
-
kmisi99
addikt
Heló! Megint ténfergek a szar Asus lapommal, némi információért. Szóval még mindig az Asus m2n-32 SLI Deluxe lap. A biosban minden feszültség értéket auto ról megnöveltem 1-2 értékkel, így sikeresen felment rá a windows 7, illetve AIDA64 stress teszt is simán megy. Ez így tartósan vajon jó lehet ?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok adott egy GA-EP43-DS3 alaplap. Kérdés az, hogy 1600 FSB-s processzort támogat e? Csak mer a honlapon úgy van írva, hogy 1600 (OC). Viszont a CPU támogatási listában van kettő core 2 extreme processzor 1600-as FSB-vel.
-
kmisi99
addikt
válasz quailstorm #56387 üzenetére
Ja értem azaz alacsonyabb órajelen fog alapból futni? Az alaplap vagy a CPU kell, hogy bírja? Kis mezei alsó közép kategóriás lapot annyira nem izzasztanék tuninggal.
-
kmisi99
addikt
válasz quailstorm #56389 üzenetére
Köszi akkor lehet nem kockáztatok lesz sima 1333mHz-s
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, össze akarok rakni egy kis fogyaszátsú home szervert. Egy Intel® Xeon® Processor E3-1220L v2 procit néztem ki, viszont ebben nincs integált videokártya viszont ha már rakok a gépbe videokártyát akkor rögtön bukom a kis fogyasztást, vannak vajon olyan alaplapok amikben van külön integrált vga? Tulajdonképpen nekem nem is kellene videokártya a lapra mert csak távoli elérésű lesz a telepítés erejéig kellene, de úgy tudom ha nincs semmiféle VGA akkor képtelen bebootolni az alaplap.
Szerintetek hogy lehetne ezt megoldani? Talán valami szerver alaplap kellene?
-
kmisi99
addikt
válasz Starchm #75048 üzenetére
Egy nagyon alap gigabyte ga-h61m-s2pv. De akkor lehet bepróbálom hátha sikerül, a telepítés idejére kap VGA-t aztán kiveszem belőle, csak bootoljon be és fusson az oprendszer nem kerülne soha monitorra.
Akkor érdemes lenne túrni valami Dell/HP/Intel márkájú 1155 ös lapot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Milyen monitort vegyek?
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest