Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Jól emlékszem egy 24 tűs alaplap elindul akkor is, ha csak egy 20 pinest tápcsatit dugok bele?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz Silentfrog #17305 üzenetére
AM3-as lapon lesz, köszi!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Itt ez a modern FM2A85X-ITX lapocska egy PS/2-es lila csatlakozóval, azonban nekem egy PS/2-es egérkém van (a billem USB-s).
Menni fog ebbe a lila csatlakozóba dugva az egérke vagy vennem kell egy USB-set, mert ebben a lilában csak a billentyűzet megy?
Köszi!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ezeken az újabb fajta kondikon úgy látszik a hiba, hogy lyuk lesz a tetején? A régiek púposodtak...
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
válasz Silentfrog #17474 üzenetére
Telóval tolom, amig nincs itt az új gépem.
Az alaplapnak semmi baja nem volt. ki lett kapcsolva a gép. Ki lett véve a VGA, vinyó, ssd. Aztán másik vinyó be és integrált vga. Így meg már nem ment. .
BIOS reset volt, RAM nélkül sem csipog a lap...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Szerintetek egy MSI 760GM-P23 (FX) alaplapban menne egy AMD Phenom II X4 955 Black Edition proci?
Nincs a támogatottsági listán csak a 95W-ot fogyasztó 955-ös... De ugyanakkor más 125W-os procik mennek benne.
Szerintetek?
-
RootRulez
félisten
válasz huliganboy #17645 üzenetére
Nos, ha SATA van rajta akkor az SSD-nek is illene mennie.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az mit jelenthet, ha az alaplap kikapcsoláskor csippan egyet? Ez normális?
-
RootRulez
félisten
válasz fonseca #17813 üzenetére
Háát, ha már a proci megvan, akkor mindegy ha az alá veszel lapot.
De ha mindenképp ahhoz a laphoz szeretnél procit akkor az E2180 jobb döntés, mint a 2200-ás. Nekem 2180 röhögve ment 3000-en a 2GHz helyett, míg haver 2200-ja jó ha 2.4-2.6-on elindult (ha tuningolnátok is)
Egyébként lehet egy AM3as konfiggal már jobban járnátok, ha már az alaplap/procit is cserélni kell...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
válasz Lajos11107 #18000 üzenetére
Kicseréled.
Visszafelé kompatibilis, azaz megy SATA1-es csatolón a SATA2-es vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz Lajos11107 #18007 üzenetére
Ki kéne próbálni másik gépben is (akár SATA2-esben), ha egy vinyó több gépben sem megy, nem feltétlen a gépek hibája.
-
RootRulez
félisten
válasz Lajos11107 #18009 üzenetére
Én eddig azt vettem ki, hogy nem működik a SATA2-es vinyód a SATA1-es lapban. Nos, működnie kéne és nem kell hozzá net, ahhoz, hogy elinduljon ás lássa a gép (nem az oprendszer) se internet.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy alap kis FM2-es konfigot, 5300 proci lenen benne VGA mélkül, a lapon gondolkodom
Eddig 3 lenne számomra könnyen elérhető, melyiket válasszam?
ASRock FM2A75M-DGS Ezzel annyi a bajom, hogy közel van a PCI-E slot a PCI-Ex1-es slothoz, és a TV tunerem felé már nem férne be később egy két slotos VGA
Ez követi egy 200 Ft-tal drágább
MSI FM2-A75MA-E35 lap, amiben már van egyel messzebb is PCI-ex1 slot, de az MSI nem a szívem csöcske, + 1000Ft-ért már lenne
Biostar AMD FM2 Hi-Fi A75S3 mATX ami már jóval szimpatikusabb, mint az előző kettő.Ti mit szóltok hozzájuk?
Kösz: RR
-
RootRulez
félisten
sziasztok!
vettem egy alaplapot, egy FM2-A75MA-P35-öst.
a biosába belépva alig reagál a billentyűzetre, mi miatt lehet? egy a45300 van benne...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy lap, ami az csinálja, hogy RAM nélkül csipog, ez oké is, de ha vga van benne, akkor nem sípolja ki a ramot... Két vga-val is próbáltam, am rammal nem ad képet, azt hittem a vga szart be...
Akkor a lap kuka?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egy pórul járt notebookból szert tettem egy i3-as PGA988 foglalatos processzorra.
Kérdésem, hogy itthon van-e alaplap, amibe ezt bele lehet tenni és mondjuk Mini PC-t lehet belőle építeni?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy GA-H61M-S2PV alaplap. Ez max 1333MHz-es DDR3 RAM-okat kezel. Jól sejtem, ha 1600-ast rakok bele, az is menni fog, csak 1333MHz-en? Vagy RAM-ja válogatja, melyik megy, melyik nem?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ha aGigabyte GA-MA770T-UD3P alaplap oldalán azt írnál, 4 sőőt és max 16gb-ig bővíthető, akkor abba max 4 gb-os modult lehet rakni, igaz?
Köszi R
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #48613 üzenetére
Nabakker, nem kérdezek többet félig figyelve bankba várva telefonról.
Tehát a GA-MA770T-UD3P alaplap oldalán azt írják, 4 slot van rajta és 16 GB-ig bővíthető a rendszermemória. Ez azt jelenti, hogy max 4x4GB RAM-ot kezel le a deszka vagy talán 1x vagy 2x8 GB is menne benne?
-
RootRulez
félisten
válasz Smktrooper #48620 üzenetére
Értem, sajna... Aki mevenné tőlem, 8GB-os modult tenne bele, de sztem akkor az felejtős...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Villámkár miatt alaplapot kellett cserélnem (az új alaplap egy ASRock FM2A68M-HD+). Feltűnt, hogy, a korábbi 6 jack-es ajzat helyett, a mostani alaplapomon csak 3 van.
Bedugtam azért az 5.1 mindhárom csatlakozóját, a driver programja jól is kezeli, azaz a tesztprogram megszólaltat minden hangfalat külön.
Azonban a programok (Firefox-YouTube, Winamp nem szól, csak mintha sztereó lenne, azaz 6 hangszóróból csak kettő szól.
Hogy tudnám ezt orvosolni?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Esprimo P5730 számítógép a maga LGA 775 alaplapojával. Olyat csinál a gép, hogy nagyon ritkán kapcsol be, amikor megnyomom a gombot. Ugyanakkor alkalmanként meg magától bekapcsol. Tápot teszteltem, az jó. Alaplapra gyanakszom. Mi okozhatja még ezt?
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #65660 üzenetére
Sőt most úgy kapcsolt be néhány másodpercre, hogy rá se volt dugva a bekapcsoló gomb csatlakozója az alaplapra csak a ventik pörögnek maxon, de nem ad képet.
mod: pár perc elteltével most újra bekapcsolt, most ad képet, de változatlanul magától tette, tehát, hogy maga a bekapcsoló gomb vezetéke rá sincs dugva az alaplapra.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A kezembe akadt egy ASRock H61DE/S3 alaplap, amibe bele tettem egy i5 3570-es procit, azonban a speaker csak 4et sípol és nincs kép. Ezt mi okozhatja? BIOS-t reseteltem, több memóriával is kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-G41MT-S2PT alaplap. Az oldalon OC-vel írja az 1333-as RAM-ot ("Support for DDR3 1333 (O.C.)/1066/800 MHz memory modules ").
A kérdés,. hogy akkor megy is vele? Vagy inkább max 1066-os memóriát tegyek bele? Gondolom az 1600-as meg eleve elvetélt ötlet... Vagy lehet menne benne alacsonyabb frekvencián?[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy gép, ami amint áram alá kerül, bekapcsol,. Másik táppal is ugyanez a történet. Illetve, ha le van húzva a bekapcsoló gomb, akkor is bekapcsol, amint áram alá kerül a táp.
Valószínűleg alaplapi hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Politika
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest