Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz Gabesz87 #32389 üzenetére
Létezik csak a gatyád rámegy egy ilyen típusú bővítő kártyára 19 pin-es. 20 pin-est meg csak ezt találtam azt is külföldről.
Sebességgel kapcsolatban pedig még a a logout-on is találsz tesztet számadatokkal.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
Erre szoktal általában a gyártók egy listát feltenni az oldalukra,hogy az adott lap milyen cpu-t illetve memoriát támogat. Pl a tiednek is kéne egy listának lennie (memory support list) azonban én ezt a mobilról nem tudtam elő csalogatni.
-
Spet
addikt
válasz Zoll21 #32413 üzenetére
Mint írtad az alaplapi vga-d is illetve lehet a pci vezérlő is elszállt (egy teljesen más kártyával kideríthető, hogy igaz-e) így lehet jobban jársz egy lapcserével. Ne adj isten ha meg még garanciális a lap akkor vissza boltba és cseréltesd ki.
-
Spet
addikt
válasz margithid #32451 üzenetére
Az, hogy a BIOS-ba be tudsz lépni nem feltétlen igaz, hogy nincs baja az alaplapnak! Ott meg tudod pl nézni, hogy megfelelő az IDLE hőmérséklete a CPU-nak. Ha kilépsz a BIOS-ból és átváltasz, hogy miről bootoljon, és felteszel egy pendrive-ra egy Prime95-t akkor megnézheted, hogy jók-e a ramjaid (érdemes kb 4-6 órát otthagyni, hogy kiderüljön.
Esetleg letöltesz egy live Ubuntu Cd-t és azzal is próbálkozhatsz, hogy az elindul-e (ugyanúgy boot listáról ráböksz, hogy cd-ről induljon). Mondjuk nem tudom, hogy vannak-e benne/futtathatóak-e rajta tesztelő programok.
-
-
Spet
addikt
válasz lovas001 #32944 üzenetére
Igen az első is x8-ba kapcsolna, de te magad nem éreznéd a különbséget. Persze függ az, hogy 2.0-ás vagy 3.0-ás a pci. Lásd táblázat
-
Spet
addikt
Legnagyobb eséllyel a táppal van probléma. Szedd ki az alapodat tedd össze az asztalon egy másik táppal és nézd meg, hogy így is ugyanezt a problémát generálja-e. Ha nem a tápod tényleg ludas, ha igen akkor még ellehet játszani a ram(okkal) hátha az a ludas.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz stb123 #36948 üzenetére
Megkeresed szépen a lapnak a használati útmutatóját (mert a kép minősége miatt ha a fejemet belehelyezem a képernyőbe akkor is csak azt látom, hogy dell márkájú a lap, típusát nem). És abban megtalálható, hogy hova kell szépen bekötni a bekapcsoló gombot, aka a rövid zárat.
-
Spet
addikt
válasz orionpro #40214 üzenetére
1. nincs ilyen BIOS verzió a lapotokhoz.
2. miért nem azt a BIOS verziót telepítettétek (vagy telepítetted, nem nagy ördöngösség), ami a procihoz való?
3. nem próbáltátok vissza állítani a régi BIOS-t? Bár nem tudom, hogy lehetséges-e ennél a lapnál.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz 85Slaci265DC #40737 üzenetére
Mert nem ugyanaz az összes ram memória mérete így nem tudja teljesíteni a dual-trial illetve quad channelt. Ha kiveszed a 2GB-os ramokat a 4GB-osok közül, akkor ismét ugyanazt az eredményt fogod kapni valószínűleg win7 értékelésben.
-
Spet
addikt
válasz 85Slaci265DC #40753 üzenetére
Nem, nem segítene a maximális memória kezelése a lapnak 16GB.
Igen ez nem BIOS függő.
Majd igen később bővítheted 2*4GB rammal, hogy végül 16GB legyen.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41798 üzenetére
A hivatalos oldalán nincs támogatva a te általad beszerzett processzorok egyike sem.
Bár egyesek írták, hogy E5345-el is elfut BIOS frissítés után, de inkább a hivatalos leírásnak hinnék. Bár mivel ez a munkaállomás több fajta alaplappal jött ki (wiki szerint 3 fajta volt DT031, F9382, és GU083Ö az alapján is megtudod nézni, mit támogat a lapod.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41805 üzenetére
Igen ahogy előttem is szóltak, szedd le a ház oldalát, és keress rajta egy címkét, vagy az alaplapra lesz írva, hogy mi a neve pontosan.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41808 üzenetére
Vonalkódból kiolvasva a te lapod a F9382-típusú lap van. Wiki szerint nem biztos, hogy futtatja a 4 magos procikat, de a hivatalos oldalon amit linkeltem tudnia kellene.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41812 üzenetére
Ebay-ről a legegyszerűbben, kicsit belekerestem itthon, inkább csak egyben adják azokat a munkaállomásokat amik ezzel a lappal vannak felszerelve, és nem olcsón. :/
-
Spet
addikt
Támogatja a lap a processzort a BOS-al ami rajta van.
Csatlakozók a helyén? Nem sérült meg a processzor lába esetleg a behelyezésnél? RAM-okkal próbálkoztál (1 vagy 2 van a gépben?)? Milyen márkájú és teljesítményű tápegységet használsz?
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
És meg is van valoszínüleg a hiba oka: a lapod nem támogatja a tulajdonodban lévő memória modult. Költsön kellene kérni valahonnan a listán szereplő vagy azokkal márka azonos modult, hogy azzal megfelelően működik-e.
-
Spet
addikt
válasz vmaxter #49213 üzenetére
Nem fog benne működni, de más FX processzorokat elméletileg képes támogatni.
-
Spet
addikt
válasz Zolifarkas #49215 üzenetére
Igen, frissitheted a BIOS-t ezzel a processzorral is nem okozhat problémát. Utána pedig cserélheted a processzororkat, hogy lásd tényleg igazat mondanak a hivatalos oldalon.
vmaxter: Csak jóáron fogd ki, és gondolkodni is lehet a jövőn, hiszen jön elméletileg az AM4.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz vmaxter #49219 üzenetére
Intelt koptattam '98-tól 2011-ig kisebb megszakitásokkal (Socket 370 illetve 478, nem röhögni bőven jok voltak amire kellettek, az AGP-s 3650-essel még a GRID-et is élveztem), utána váltottam AMD-re (AM3), és mint látható az sem kis idő, de még mindig teszi a dolgát (adatlapomon látható mit nyúzok).
Én is gondolkodtam a váltáson, de mindig a pénztárca meg az egyéb dolgok közbeszolnak, pedig Intel és AMD között érezhető különbségek vannak.
-
Spet
addikt
válasz varadigabor #49465 üzenetére
Van PCI-e X1-es firewire kártya, csak meg kell rendelni kínából. Vaaaagy veszel egy ilyen előlapi kivezetést, de van hátlapi is vegyes árakban.
-
Spet
addikt
válasz bendre91 #49500 üzenetére
Ha nem akarsz semmit csinálni a lappal, hanem csak mint mezei felhasználóként használnád, akkor nem kell. De ha szeretnéd frissíteni, akkor először megnézed, hogy melyik BIOS verzió van rajta (kiirja az elején, belép a BIOS-ba, AIDA64-el megnézed). Ha a legfrissebb akkor nem nyúlsz hozzá. Ha régebbi, akkor innen az alaplapodnak megfelelőt, és követed a telepítési tanácsokat, amik ugyanúgy megtalálhatóak itt.
-
Spet
addikt
válasz csubuka #49650 üzenetére
Én sima alaplapi kivezetésen 2.0-án használom a saját WD Passportomat, aminek a másolási sebessége átlagban 25-32MB/s között szokott mozogni. USB3-as csatlakozásban a maximum amit eltudtam érni (szintén alaplapi kivezetésben, win10 alatt) 85MB/s volt (de átlagban inkább 55-60 között mozgott). Persze függ az adat töredezettségétől mennyiségétől, méretétől.
joshhh85: Kuka (sajnos). Én egy régebbi lappal játszottam ugyanezt végig.
-
Spet
addikt
válasz hszilard666 #49665 üzenetére
Kiveszed az elemet belőle (és a tápból is húzd ki a kábelt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest