Hirdetés
Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz szab.tam #8211 üzenetére
Órán duplán kattintva Internet idő kiszolgálónak mi van beállítva? Van egyáltalán szinkronizálás? Alaplapi elemtől ez nem lehet, főleg, hogy ment a gép, és hogy nem mindig csinálja.
Illetve olvastam valahol, hogy a torrentkliens tud variálni, esetleg kipróbálhatnál más verziót.Automatikus szinkronizálás gyakrabban:
1. HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / W32Time / TimeProviders / NtpClient
2. Változtasd meg a SpecialPollInterval nevû, dword típusú bejegyzést, értékként a kívánt intervallumot másodpercekben megadva.[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz szab.tam #8213 üzenetére
Érdekes, nekem ugyanez a kiszolgáló, de nekem jól szinkronizál. (kipróbáltam). A gép régiója jól van beállítva? Időzónánál Budapest, és nyári átállítás is pipa?
time.nist.gov USA kormánya, time.kfki.hu magyar kiszólgálót próbálhatod még ki.
Vagy kikapcsolod a szinkronizációt, elvileg az idő nem fog eltérni.
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz szab.tam #8237 üzenetére
Na de mi van akkor, ha az alaplapi hangkari akkor sem szól már, ha nincs házimozira kötve?
Amik nem világosak:
1. Össze van kötve a házimozi rca kábellel a pc-vel.
2. A dvd lejátszás normál módban, nem pc-n, hanem csak a hangfalakat tesztelve tv-n történt.Az a baj, hogy ez nem az én problémám, csak egy haverom miatt írom, neki jelentkezett. Ezért látom én is nehezen át és nem én fogalmaztam a nagy monológot.
Köszi a tippet, remélem azzal van a baj tényleg és nem az alaplappal... Én arra tippelnék megutoljára.
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #8411 üzenetére
"...az, hogy a gépben van egy gyengébb vga is, kihat-e az erős vga teljesítményére is?
ezt természetesen úgy kell érteni, hogy lerongálja-e? (erősíteni tudom, hogy nem fogja, hiszen nincs semmilyen sli híd, hibrid sli sem).
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
sgergi
veterán
válasz szab.tam #19086 üzenetére
Az rendben is van, hogy áramtalanítás után így indul. Próbáljátok ki tényleg alapfeszen, hogy ott mit csinál, ha ott jó, akkor a tuning nem stabil.
A te eseted pedig érdekes. Nekem is giga lapom van és télen kint az erkélyen is beindult hidegen, tehát ott nálad volt valami gebasz.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz szab.tam #19088 üzenetére
Nem. Csak áramtalanításkor kell 2x indulnia, az normális. Ha sima kikapcsolás után is újraindul, akkor vagy nem stabil, vagy mint ahogy régebben volt rá példa, a tápot nem szereti. (itt már nem emlékszem, hogy pontosan mi is volt a gond, de többen tápot cseréltek és akkor megoldódott) Esetleg ezt még megnézhetnétek.
Amit írsz nem túl valószínű. EGyébként újraindulásnál minden tuningbeállítás megmaradt?
-
-
-
invasio
tag
válasz szab.tam #47363 üzenetére
Nagyon érdekes probléma, sajnos engem is érintett.
Vista Ultimate x32-nél az egyik windows update után kezdte el csinálni.Először letiltottam a BIOS-ban mindenféle Wake On opciót. Eredmény semmi.
Aztán az eszközkezelőben, minden eszköznél, ami felébresztheti a számítógépet, a megfelelő helyről pipa ki.
Sajnos a gép ezek után is újraindult leállás helyett.Majd elkeseredésemben az Energiagazdálkodási lehetőségek beállításainál egyszerűen letiltottam a készenléti módot, és a probléma rögtön megszűnt.
Azóta egyébként többen is jeleztek hasonló problémákat, és amennyire tudom, a fennt leírtak mindenkinek beváltak.
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
yohnsee
tag
válasz szab.tam #47366 üzenetére
Folytatva a kutakodást a megoldás után:
A fali csatlakozó a házatokban/lakásotokban, megfelelően földelt? Volt már dolgom olyan géppel, ahol (egyáltalán!) nem volt földelés, és ugyanezt (is) produkálta, hogy nem kapcsolt ki, hanem újraindult. Viszont ilyenkor az első, ami mindenkinek eszébe jut, ugye a táp, de mivel írtad, hogy már abból is több fajta járt a gépedben, ezért ezt kizárhatjuk. Bár azt nem írtad, hogy a belepróbált tápok közül melyik volt használt/új/minőségi/kevésbé minőségi/stb.AVR
-
yohnsee
tag
válasz szab.tam #47410 üzenetére
Akkor józan ész szerint maradna a ?hibás power gomb...de a számítástechnika produkál néha logikátlan dolgokat, ezért én a helyedben még egyszer megnézném házon kívül, ahogy írtad, esetleg egy Bios frissítést még megérhet a dolog. Ha viszont vezérlőhiba, amire kevesebb esélyt adok, akkor sajnos nincs mit tenni. Ha viszont van időd/energiád kísérletezni, ki kellene próbálni más oprendszerrel, esetleg linux-al, hogy mit produkál kikapcsolásnál. Akkor már lehet, hogy szoftveres oldalon van hiba.
AVR
-
Hunork
veterán
válasz szab.tam #47428 üzenetére
Szia!
Azt írta, hogy sehogy sincs kép, és ezen a CMOS Reset sem segített, már javallottam neki. És a VGA kifogástalan, gondolom letesztelte másik gépben. Nekem nincs ötletem, idáig mindig eljutottam képig valamivel, bármi gond volt. Vagy 1szerűen megadta magát az alaplap...[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest