Hirdetés
Aktív témák
-
-
Lenry
félisten
válasz Baboon #19147 üzenetére
egész szépen felgyulladt az a fény
valóban nagyrészt ennyi különbségek vannak, meg persze az újabb chipsetek, újabb procikat támogatnak, bár sokszor egy BIOS-frissítés is elég
érdemes figyelni azonban a butított chipsetekre, (P31, P43 és tsai) mert ezek viszont néha komoly hiányosságokban szenvednek, mint pl hogy max 2 vagy 4 GB RAMot kezelnek csakha az igényeimet ki tudja elégíteni egy p35-ös alaplap akkor felesleges p45öset vennem?
pontosande mondjuk nem értem mert p35ös lapok tudnak 1600as FSB-t meg ilyenek pedig a táblázat szerint nem tudhatja)
az én i975X-es Abit AW9D-m is 1600-as FSB-n járatja az E2140-emet, pedig hivatalosan ezt egyik se tudja. (sőt alapállapotban még nem is ismerte ezt a procit a chipset)
a táblázatban az Intel által hivatalosan betesztelt szabványos maximumok vannak, ezekre garanciát vállal az Intel, hogy ennyin menni fog, minden efölötti tuningnak minősül, és nem érdekli az Intelt, hogy ott jól megy-e, mennyire stabil, stb...[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
szab.tam
nagyúr
válasz Baboon #19151 üzenetére
nekem már több asrock lapom is volt, és semmiféle ilyen jumperrel nem találkoztam...
mindent bios-ból lehetett állítani, fokozatosan. (mármint az fsb-t)
az hogy 800/1066/1333/1600-an megy-e alapból, a procit érzékelve a lap fog beállni.
és ettől, lapja válogatja, 1-2 mhz-es lépésekben lehet elmozdulni.a ram ettől független. (részben). azt te adod meg, asrock-nál definiálod, hogy mit tettél be. máshol egy fsb-ből származtatott szorzóval jön ki a ram frekije.
1pl: 800-as fsb-s proci (valós 200 mhz), 4x-es ramszorzónál az is 800ra jön ki. ha húzni akarod a procit, (azaz emeled a 200-as fsb-t), akkor a ramszorzót visszaveszed 3-ra, és ha az fsb-t 250-re emeled, a ramod így a 3x miatt 750 lesz, tehát nem ment 800 fölé. (persze ha alapból 800-as a ram, akkor kell így). de olyan is van, hogy fsb-től függetlenül beállítod a ramot akármire, amit bír. - de ez utóbbi nem szokott túl jó lenni, de ez hosszú...de a helyzet az, hogy a kérdéseid is kicsit eleve rosszak, ezért érdemes lenne egy ezzel foglalkozó topicot olvasgatnod, mert az jobban fel fog homályosítani, és már csak olyat fogsz kérdezni, amit nem ennyire általános, és jobban megválaszolható.
mert pl ha valaki azt kérdezi, hogy milyen 3 kerekű ferrari-t vegyen, nehéz válaszolni. de ha tudja, hogy nincs olyan, akkor jobban tud kérdezni.
úgyhogy ezt olvasgasd figyelmesen, sok kérdésre választ fogsz kapni, még mielőtt feltennéd!
most nézem, neked nincs is asrock lapod. akkor ez mér azonnali alaplap kérdés topicba való.....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Baboon #19154 üzenetére
ok. így már én is értem. pontosabban azt értem, hogy te mit nem értettél... de a lapot én sem értem...
ez a lap így egy önálló bűncselekmény. (foglakozás körében elkövetett, szándékos.)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest