Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
nagyúr
válasz jano_77 #5398 üzenetére
1. nem, se BIOS-ból, se OS alól nem tudod húzni. Egyrészt, mert BIOS-ban ezek a menüpontok inaktívak, OS alól meg azért nem, mert az ien lapokat nem veszik figyelembe az eféle tweaker progik készítésekor.
2. belemegy a HD2900-as, kérdés, hogy mennyire hajtja ki egy dual-core CPU.
3. LGA775-ös hűtő nyilván rámegy egy LGA775 socketes lapra.Szerintem ezzel a lappal nem érdemes foglalkozni, ha tuningolni szeretnél, nem érdemes dual-core procit sem venni manapság. Szerintem add el a procival együtt, a RAM-ot, meg a hűtőt pedig dobd be az új konfigba a VGA-val együtt.
Giga P35 DS3L 21k
Intel C2D E2160 15kEzzel aztán nyomulhatsz már vígan tuningban is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz jano_77 #5402 üzenetére
Persze, hogy együtt tudnak működni, ahogy azt írtam is. Mindössze a tuning van kilőve ezzel a lappal, pont amire a kérdésed irányult. Fenntartom, hogy nem érdemes dual-core procit venni, amikor 15k-ért kapsz C2D-t, és hozzá való jól húzható lapot 21k-ért. Ettől függetlenül természetesen lenne gyorsulás a HD2900Pro-val és a D925-tel az X1300 és 524-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz jano_77 #5406 üzenetére
Ez részletkérdés.
Az alacsonyabb órajel és kisebb cache ellenére csúnyán alázza mindkét procit alapórajelen is, amint az ismert. Check this out! Ha ehhez hozzáveszed, hogy egy 3.6GHz-re húzott D960-at alapórajelen lenyom bizonyos tesztekben, akkor vedd hozzá, hogy 3GHz környékére húzod.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz jano_77 #5408 üzenetére
Jobb, erősebb, gyorsabb, mint az E2160, ellenben majdnem a duplájába, 26k-ba kerül. A nagyobb cache-t ki lehet aknázni, ha futtatsz olyan alkalmazásokat, amik kihasználják. Az E2160 sokkal jobb ár/érték arányú proci, nekem személy szerint nem érne meg plusz 11k-t az E4500, de ez a te döntésed.
-
nagyúr
válasz jano_77 #5410 üzenetére
Az E2180 előnye a magasabb CPU szorzó, ami által alacsonyabb FSB-vel és alacsonyabb RAM órajellel tudod elérni ugyanazt a külső CPU órajelet, tehát jó választás.
Hűtés terén a nagy favoritot ajánlom, jó áron, jó hűtő. HyperTX2
Itt pedig a teszt róla.
-
-
nagyúr
válasz jano_77 #5423 üzenetére
ICH7-es déli hídja van, ami 2 éve számított újnak, jelenleg ICH9-nél tartunk, a DS3-on is az van, és egy árban vannak. Már ajánlottam a DS3-at, mi vele a baj?
-
tildy
nagyúr
válasz jano_77 #5453 üzenetére
Milyen videókártya? Nekem is azóta van ez. Novemberben vettem új vgat, előtte nem volt iylen gond.
Sapphire HD26000 pro az enyém."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
WildDaemon
aktív tag
válasz jano_77 #5462 üzenetére
Nem az 500Watt az tutira nem kevés szerintem frissíts biost és ha akkor sem oldódik meg akkor valószinüneg tartom, hogy az alaplapod nem komálja a vga-t, vagy a memóriát.
tildy: 2.5 GB? 1* 1GB +3*512MB? vegyél ki egy 512-es modult és akkor marad 2GB-od nálam DDR-I-nél volt ilyen hiba.
-
Chalez
őstag
válasz jano_77 #5462 üzenetére
Igen, biosfrissítés esetleg, de valószínű hogy a memóriákat nem komálja az alaplap. A tápod megfelelő hozzá elméletileg. Próbáld meg 1 db memóriamodullal kis ideig, történik-e valami javulás...
Ui: Azt az alaplapot a helyedben sürgősen lecserélném, valami komolyabb 965 vagy p35 chipesre...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jano_77 #5543 üzenetére
Elég rendesen lehet babrálni, plusz remek a lap tuning-támogatása is, köszönhetően egy fekete szárnyas fáradságos munkájának.
-
nagyúr
válasz jano_77 #5548 üzenetére
Nem is igazán érdemes, csak, ha 4GHz környékére pályázol. Az újak is mennek 2.8 - 3.2GHz környékén. Persze kérdés, hogy megelégszel-e ennyivel.
-
nagyúr
válasz jano_77 #5550 üzenetére
Nem a használtakat, hanem a régebbi kiadásúakat, amelyek túlnyomórészt már nem kaphatók boltokban, csak a használtpiacon. E4500-at is lehet húzni, kb. ugyanoda, mint az E2180-at, persze a dupla L2 cache miatt egyes alkalmazásokban nagyobb a teljesítménye. Más kérdés, hogy szerintem az általad megjelölt felhasználási területre simán elég az E2180, és mivel olcsóbb, ezért azt ajánlanám inkább.
-
nagyúr
válasz jano_77 #5552 üzenetére
Én nem erőlködnék ezen, főleg, hogy azt írtad, nem szeretnéd túlzottan húzni. Simán megvenném boltban, garival, azt annyi.
-
-
batmab
senior tag
válasz jano_77 #5560 üzenetére
hidd már el végre Jorusnak,h nem akar neked rosszat...giga lap+E2180 pont megfelel...könnyü tuningolni,ésmég olcsó is.olyan progit nem nagyon fogsz használni,h megérjen a 4500as +10k-t...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
sgergi
veterán
válasz jano_77 #5797 üzenetére
ha van 2 Gb ramod, akkor már érdemes lehet Vistát feltenni. Biosban pedig a bootsorrendet kell beállítani, hogy a cd-ről bootoljon, és ne vinyóról. Ezt a Advanced bios features-ben tudod beállítani. Első helyre tedd a cd/dvd meghajtódat, telepítés után viszont állítsd vissza a vinyót első helyre.
[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
válasz jano_77 #5800 üzenetére
Hali!
Az Xpress Recovery2 arra való, ha elrontod a bios-frissítést, akkor a 2. bios chipböl visszatudod írni az eredeti bios-t. Mert bual bios-os a lap.
Ha engedélyezed a Hyper-Threading-et, akkor az eszközkezelöben így fogja kiírni a procit. Olyan, mintha 2magos lenne, de nem az. Van róla teszt, hogy miért jó a HT.
Remélem, nagyjából érthető volt.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- Aorus B550i Pro AX ITX alaplap + Samsung 500GB 980 Pro SSD - ELADÓ!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest