Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz edipqe #31020 üzenetére
Nézd meg a honlapomat. Tervezz alá C2D-t, a különbségeket szintén láthatod ott.
3850-hez jó az 5600+, kicsit tuningolhatsz rajta (akkor VGA tuning is lehet), 1440*900 viszont szerintem inkább már 70-es, de 50-esből mindenképpen 512MB-os.
De sztem egy E8200 kéne egy EP35-DS3-mal + 3870. Azzal lenne max. teljesítményed.
HIS3850IceQ3turbo alap 3870 sebességet tud (pici tuning azért kell neki), szóval az sem rossz választás.
GDDR4-es 3870 5-10%-kal gyorsabb a GDDR3-asnál.
Sztem nem jól tudod. Az 3870.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz AtiGef #31023 üzenetére
A Phenom még mindig felejtős. LASSÚ! Csak 4 magot támogató alkalmazásokban van értelme. Tudom, van már olyan játék, de a többség nem az, és akkor nem fogja kihajtani a 3850-et sem. Márpedig ha VGA-t keres, vsz. játékra kell neki a konfig.
E8200-zal meg rendesen ki lenne hajtva 1440-ben is. Sőt, azzal még 1280-ban is ki van hajtva egy 3870 3GHz-en. Ezért jó az a proci.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31051 üzenetére
Vagy a volt PC-nk árából állunk sorba kenyérért meg rizsért... Már ha elfogyott a jegy...
cowboy_bebop: Ahogy az új "játék"-okat elnézem (pl. futottam ugyanazon a pályán, ugyanazzal a kocsival GTR2-ben és GRID-ben, hát, az utóbbinak köze nincs a fizikához, de amúgy sem), igényeseknek lehet, hogy még a 3870 is elég lesz 2 év múlva. Várom a Far Cry 2-t, hátha...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz syckaloz #31057 üzenetére
Nézz meg egy-két ilyen összehasonlítást nagy felbontáson és magas összetettséggel, egyből lesz az 30% is. Fölösleges azon a 256MB-on spórolni. Ha lesznek igényesebb (grafikailag is) játékok, jól jön az 512MB mindenképpen, viszont kell egy jó proci alá.
FeRRaR1: Ahány 4850-es gyengébb a 3870-emnél! Még quad CPU score-ral is, a 3D-kről már nem is beszélve. Mert a sok marketinggel kimosott agyú fogyasztó megveszi 4200+, meg hasonló procikhoz (pl. játékokban csak lassú 2 magosnak számító Phenomhoz), ráadásul 1280-ba...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz syckaloz #31067 üzenetére
Inkább azon kell gondolkodni, hogy később mire lehet szükség, és mennyire éri meg abba befektetni. De éppen eleget érveltünk pro és kontra, sztem mindent kivesézve. Az biztos, hogy a "kedves vásárló" többet tudott meg, mint a boltban, ahol max annyit mondanak: "vegyél nV 8600GT-t, az olcsó, mindent visz, és jó HD filmnézésre". Tapasztalat.
De bármit veszünk, abból is lop az állam nem keveset (ÁFA + a cég adói az árba építve), szóval semmiképpen nem járhatunk jól.Ebben a kontextusban a helyes szó: egyelőre. Ezt sokan nem tudják, csak engem kicsit zavar. Az "egyenlőre" mást jelent.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Thrawn #31085 üzenetére
Megfelelő procival. Az én 3870-em ugyanis sok 4850-nél gyorsabb.
pempellini: 3.2GHz-en nagy felbontás kell, hogy kihasználd a 4850-et-
edipqe: 1 slotos karin hűtést KELL cserélni. Az még egy Chillával is 6.3k, pedig az olcsó. Ezzel kalkulálj. A HIS 3850 IceQ3 turbo X nagyon jó választás, csak kapásból avultatni kell a bios-át, vagy átszerkeszteni. Bios-moddal a 3870 hűtése is jó (2 slotos!), de zajos lesz (leírás a honlapomon).
MSI-nek (most néztem 4850-ből) olyan "lite"-ja van, hogy nem adnak hozzá CF kábelt és HDMI alakítót, ua. árért. Hiába, MSI...
papi77: Ahogy mondták: mégis honnan kéne hová? Egyébiránt hátul megy ki a levegő a 3870 +1 slotján, de 3850 mögül is ki lehet venni, ha meg van pl. egy Noctua venti a ház hátuljában, semmi gáz. A hideget kell a meleg alkatrészekre fújni.
cowboy_bebop: Azt is írd oda, milyen proci hajtotta a karikat. Amúgy az 1440-es felbontáshoz nincs sok közük e teszteknek, ugyebár... Tehát totál megtévesztő.
FeRRaR1: A tesók létének is megvan az értelme. Különben is, mindenki tesóként kezdi.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31107 üzenetére
Nem ez volt a lényeg, hanem, hogy az ember ne vegyen addig 4850-et, amíg kevés hozzá a konfigja. Egy erősebb proci jobban hajtja még az elavult 38xx karikat is. Aztán érdemes újítani, nyilván már olcsóbban.
Bali27: Akkor jó. Kár, hogy az oldaluk, így a driver XP-s verziója nem elérhető, mert Vistát nem nagyon használom, legfeljebb tesztre. Majd, ha esetleg valami használható DX10-es játék kijön...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31114 üzenetére
Én 48xx topic-os Vista vita miatt pont néztem tegnap: SP1-gyel az SM3 pontszám 150-nel alacsonyabb (DX9), mint XP-n, XG, ATI, és DNA driverrel is. SM2 és proci rendben van. Ők mondjuk azt mondták, hogy 150-200-at esik a proci pont, de én mondtam, hogy attól, hogy 20-an nem tudják beállítani a Vistát, még nekem van igazam. És úgy is van.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #31118 üzenetére
Nálam 3.8GHz-en 20 pont-tal kevesebb a Vista CPU-score. De hát ez Intel. (Bár AMD-n is hasonló volt anno.)
Ettől függetlenül, mivel én ezt látom több teszt után is (ami eléggé meg tud erősíteni), nekem van igazam.Bali27: 150 pont nem statisztikai hibahatár, az sok. 10-20 pont belefér, több nem. Már ha nem futkos a háttérben egy csomó szar a gépen.
hakos1987: Azt se felejtsd el, hogy a "nem kihajtás" 3D06 default-on igaz, 1920-as felbontásban, max szűrőkkel talán meglenne. A sebesség már más kérdés. Különbség, az persze lesz, nem kevés.
WesTM: Dehogy nincs! Csak nem ez.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #31133 üzenetére
Az akkor gáz, hogy idáig érzem... (Vagy megint az EU-s szennyvíztelep maradt nyitva? )
Azért tekerd már legalább 3.6-ra majd az új procit, az alapfeszen megvan, és a RAM-ok is a legrövidebb időzítéssel képesek dolgozni. Vétek lenne nem ezt tenni, X2 alá jó is lesz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31117 üzenetére
oops, ez kimaradt: Írtam már Vista beállítást itt is, meg tegnap pl. 4850 topicban, mert ott is jobban tudták páran, milyen szar a Vista. Lényegében a fölösleges rendszerfolyamatokat kell kiiktatni, ill. Vista Managerrel beállítani a finomságokat.
Mondjuk megjegyezni kívánom, hogy talán nem az egyszeri user-nek kéne szórakozni egy OS beállításával, hanem annyi pénzért, amennyiért adják a bug-csomagot, talán a gyártó is tehetne valami. Viszont SP1-gyel ereszkedik alább az SM3 pontszám, viszont a játékélmény még így is folyamatosabb, mert kisebb a kilengés a min/max FPS között. GPU-CV XP-n 94-99%-on terheli a GPU-t, Vistán meg 99-100%. Nem mindegy.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Hejj, de gyorsan elfelejted, mit írtál!
Mondjuk ez azoknak az okostóniknak köszönhető (köztük egy modinak), akik basztattak, miért regálok külön 1-1 hsz-ra, mert tudatban addig nem jutnak el, hogy az illető addig talán ír még pár hsz-t, meg esetleg mások is még pár tucatnyit. Én logikailag indokoltnak, illetve illendőnek tartottam, szerintük meg hsz-t gyűjtögettem. Addig nem is néztem, hogy a hsz-ok bármit is jelentenek, mert nem az érdekelt, hogy milyen cím van a nickem alatt.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nem kell ahhoz olyan nagy felbontás, 1680-as már OK, persze full szűrőkkel, VGA-tuning nélkül. Ha mondjuk egy játék nem tud minden szűrőt maxon, akkor máris szvsz AMD. (Kivéve, ha az AMD egy tuningolt Phenom, és a játék is támogatja a 4 magot.)
Tomboy1986: Nekem nem.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #31157 üzenetére
Óvatosan az új Phenomok tuningjával, mert nagy ravaszan elhallgatták, hogy a tesztben mivel hűtötték azon a 3 Ghz feletti sebességen.
3.6-ot azért írtam, mert nagyon jó a 8400, mint mondtam, a VGA kihajtásához 3 GHz- is elég. Viszont 3.6-on meg melegedés nélkül gyors. Persze, gondolom, vízzel úgyis min. 4.2-re teszed majd! (De legalább ki lesz hajtva a VGA-d 800x600-ban, szűrők nélkül. ) Az mondjuk kb. egy 2200MHz-es Phenom teljesítménye, tehát nagyjából bepótoltad a +2 magot, játékokban meg, nem kell mondani... Kingmaxaim mentek 4.05-ön 1100 felett CL5-ben, de ott a másodlagos időzítéseket minimálisan vissza keleltt venni. Viszont rohadt gyorsak voltak.
RAM-okkal lehet játszani, én inkább hajtom 1058-on (most 3.8-on van a proci), azon még az alacsonyabb másodlagos időzítésekkel hasítanak. Persze a Giga lapban elég sok beállítási lehetőség van (csak auto-n ne hagyd!).[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #31160 üzenetére
Eltévedtél, mint kislány a bozótban. Nem azt írtam, hogy nem tuningolható a Phenom, hanem azt, hogy egy milyen órajelen járó Phenom-nak felel meg kb. egy 4.2GHz-es E8400.
Ha lazán megy egy Phenom 3.6GHz-en, akkor majd megint elgondolkodom az AMD-n, de akkor még ott van, ugye, a chipset-ük, ami megint elég fos (az SB600 és az 580X legalábbis nálam az volt).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31169 üzenetére
Sosem tagadtam, hogy az S1 jobban hűt, csak azt mondtam, hogy mindegyik kellően lehűti a VGA-t (mert az a 10°C különbség nem mérvadó 60°C magasságában), ugyanakkor CF-höz, ill. kis helyen csak a Chilla jöhet számításba. Szóval Chilla! Amúgy meg 2 pár 50 m3/h légszállítású, csöndes Noctua ventit mindegyikre rá lehet tenni, aztán akkor sztem 50°C sem lesz a VGA-n semmi terhelve.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz as_Rock #31173 üzenetére
Moddolni a sajátot, mert érzékeny. TPU-on lehet nézni még.
butcher eu? Mert nem HIS bios-t használsz. Van egy jó a honlapomon. De nézhetsz több ASUS-t is. De legjobb egy Sapphire kari lett volna.
MarioAna: A "kihajtás" azt jelenti, hogy a processzor képes megfelelő adattal ellátni a VGA-t, így annak nem kell várnia a CPU-ra két számolási művelet között, ami értelemszerűen lerontja a grafikus teljesítményt. Nagyobb felbontásban relatíve közelebb leszel a kihajtáshoz, viszont a megjelenítés még lassabb lesz (a VGA-nak ugyanis többet kell számolnia, nem a proci lesz gyorsabb. 4850 topic tesztpontszámai alapján mondom, hogy a 3870-em jelenleg sok 4850-nél gyorsabb, mert azokat a nagy VGA-lázban jórészt gyönge rendszerekbe tették bele. Ezt mondjuk nem arra értem, aki 4870CF-et épített egy 4.2GHz-en járatott QX9650-re. És még annak sincs ez kihajtva egy 3D06 default beállításon. Viszont nagy felbontáson és magas szűrőkkel úgy lesz meg a kihajtás, hogy nem lassul be ettől a 3D megjelenítés.
BigBear: A konfigod ismerete nélkül (ADATLAP!) nehéz megmondani, de fogadok, hogy (pusztán a VGA-cseréből kiindulva) messze kevés a rendszered egy 4850-nek. A 3870 ideális lesz neked. Vegyél egy Sapphire-t, töltsd le a HIS-modolt biost a honlapomról, és ha csöndes működést akarsz, vegyél rá egy GFX Chillát. Tuti OK lesz játékra (850/1200-as HIS órajeleken megy) és filmnézésre, nem fog sokat fogyasztani, és még halk is.
FeRRaR1: 4850: 39k, 3870: 28k. Ez bizony nem 5-6k különbség. És különben is Chilla.
Minden első szériás 3870 korlátolt bios-szal jött ki, ez volt a 010.067-es. És ezért cserélte mindenki (vagy mégsem... ) De van a honlapomon egy unlockos bios, abban 1300/1400MHz-ig lehet állítani az órajeleket, ha jól rémlik. Felvittem a hűtését, mert az alapból még a szar 010.071-es volt. Szóval, ha a kari bírja, lehet neki adni...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz No-kia #31192 üzenetére
RivaTuner, AtiTrayTools, Everest. Előbbi 2 friss linkje a honlapomon, utóbbival meg tele van a net.
BigBear: S1-re Noctua venti, RAM-okra meg sünik. Volt-nincs túlhevülés. De szerintem inkább Chilla, csak ha már van, fölösleges cserélni. Ja, és 4850 topic alapján az S1-et kissé fűrészelgetni kell a 4850-re. Ja, és 1066-os RAM-okat, különben megfogják a tuningot. Beállítások a honlapomon.
Vegyél már E8400-at, nem kerül az annyival többe. Amúgy, ha megnézed, én is ilyen konfiggal alázon a 4850-eket.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #31198 üzenetére
Ja, értem. Másik mondat. Így pontos.
Azt hittem, az összehasonlításra írod. Ettől függetlenül majd ha látom, hogy minden mezei procihűtővel így szalad, akkor azt mondom: na, elindult végre az AMD.
No problemo.
Nem veszek én mostanában semmilyen procit, jól elvagyok a dráágaszááágommal...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz butcher eu #31197 üzenetére
Várjál! TOP karid van, az kérdéses. Elindulni vsz. elindul, de funkciókat veszthetsz CCC-ben. Nálam MSI OC bios-szal volt ez.
Mindenesetre a nem OC Sapphire-öm 877/1296-ot megy vele, ott a hardver vége nálam. Persze Chilla jobban hűti a RAM-okat, mint a gyári hűtés.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31200 üzenetére
RBE-s bios-okat AtiFlash-sel kell felforszolni, hogy szépen, magyarul mondjam.
Az imént írt sebességet 1.3V-on produkálja a karim, még csak nem is a gyári 1.327-en (2D-ben meg 300/700 1.175V-on, ami -5°C idle, azaz most 34°C a VGA-m). A HIS biosnak van még egy olyan előnye is, hogy nem veszik el az órajel-állítás lehetősége a VModtól, mint a Sapphire-ben.
Chilla. Mert Jézus úgy akarja...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31203 üzenetére
AtiFlash. Az nem szarakodik a Vendor-ral (gyártó).
CBE-vel módosítottam, az RBE-nek nem tetszik. De töltsd le a HIS IceQ3 turbo bios-t TPU-ról, moddold RBE-vel, különös tekintettel a 3D és low 3D módok beállítására.
Amúgy tényleg nem kap több feszt a GPU, ez 3870-eknél így van. Levinni viszont lehet.
Most melyik biosról van szó végül is? Mert az unlockos az Sapphire. Javított hűtés nélkül azt is megtalálod TPU-on.
Attól függetlenül a TOP még vacakolhat frissítés terén.
Chilla, mert megérdemlem. Ezzel most tuti, hogy egyetértesz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31207 üzenetére
Mire kell a proci? Ha túlnyomórészt játékra, akkor Intel 8xxx, ha sok 3D fejlesztés, videoszerkesztés, renderelés, stb., akkor quad, akkor Q6xxx. Phenom ár, de 1GHz-cel magasabb teljesítmény. Ált. 3.6GHz-en mennek. Viszont nem kicsit lassabb az újabb Inteleknél (Q9x, E8x), jobban melegszik, többet fogyaszt, de kompromisszumos megoldás, ha mindenképpen 4 magost akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31209 üzenetére
Nem a 3D06 pontszámokról van szó, hanem pl. arról, hogy 6000+-szal a tesztek szerint kihajtott 3870-em alulteljesített az E8400-zal kihajtott 3870-hez képest, és nem kicsit.
Szívesen mindent.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31213 üzenetére
Ha csak egy E8400-ra cserélsz, már alap órajelen mindenben gyorsabb lesz a géped. A 4GHz feletti teljesítményről nem is szólva. Tájékozódhatsz az E8400-teszt szekcióban, ill. persze a VGA teszteknél is.
3.2GHz-en járatott 6000+-ról váltottam. Szerinted?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz MarioAna #31218 üzenetére
Nézd, ha nem is hajtja ki a procid teljesen a 3870-et, magas szűrőkkel, azaz szép képpel közel lesz hozzá. Ráadásul míg a 3850-en hűtőt kell cserélni, a 3870 jó beállítással simán jó. És mivel teljesen nincs kihajtva (azaz pihenget meló közben), nem is melegszik annyira.
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31217 üzenetére
Mindent tapasztaltam a saját bőrömön, az AMD-t, az Intelt, a VGA-t, a CF-t.
Konkrétan mindenben gyorsulást fogsz tapasztalni. A rendszer működésében, a játékokban (főleg, hogy rendesen meg lesz hajtva a VGA-d), az alkalmazásokban. Érezni fogod, ne félj. Már ha a számadatok nem mondanak semmit, mert azért ezen én kicsit csodálkozom.
Van egy olyan probléma a nagyobb felbontáson gyengébb procival történő kihajtással, hogy a nagyobb felbontással nem a proci gyorsul fel, hanem a VGA lassul le, így kihajtva még lassabb lesz a megjelenítés egy gyengébb procival. Csak azért írom, mert valaki nemrég azt hitte, hogy ha nagyobb felbontásban kihajtja a procija a VGA-t, akkor ott majd gyors lesz neki. Ne legyen félreértés. E8400-zal persze ez nem probléma.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #31222 üzenetére
Bill Gates-t...
Pagefile-t, hiberfület, aut. frissítést, vinyólekapcsolást kilőni, energiaprofilokat beállítani, valamint sok apró gyorsítás elérhető Vista managerrel (látom, nem kerestél rá). Számítógép-kezelésnél letilthatod a szükségtelen rutinokat.
Új ATI driver 19-e után szokott. Ha a DNA-ra gondolsz, azt nem tudom.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #31226 üzenetére
Mert oda szól a számláló, és mert másutt is vannak hasonló problémák, mint itt. De tényleg, hetek óta nem volt 1x sem elérhetetlen az oldalam, ez már gyanús! Kicsit így marad, és kiveszem őket a listából.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #31228 üzenetére
Minden tisztelettel, de a legtöbb teszt erősen koncepciózus.
Egy mindössze 2 magot kezelő játék azon a processzoron lesz gyorsabb, amelynek ez a 2 magja gyorsabban dolgozik,feltételezve, hogy nincs VGA limit. Főleg, ha a lassabb nem is hajtja ki az adott beállításokkal a VGA-t. Ha a 4 magosod kihajtja a VGA-t, és a 2 magos is, akkor pillanatnyilag jó a 4 magos, de ha az ember a jövőre is tervez, és nem akar processzort cserélni egy új VGA-hoz, akkor olyan procit vesz, amelyben kellő tartalék van. Ez ma az Intel CPU-król elmondható, az AMD-kről nem. (És az AMD azonos órajelen sebességhátrányban van, még az újakhoz képest sebességhátrányos, előző generációs Intelekkel szemben is.)
Van ismerősöm, aki tesztelt és játszott Q6600-zal (2.4GHz-en persze), nem Phenommal, 4870-es VGA-val; jobb volt az én karim C2D-vel. 4 magot támogató alkalmazásban (Vantage és AC) meg szarrá verte a konfigomat. De ez 1 játék, és bár van még pár (amelyeket igényes gamer az első próba után dob a szemétbe), a többiben az én olcsóbb cuccom a nyerő. Ezek tényszerű tapasztalatok. Az X2-höz képest meg megint csak mindenben gyorsultam.
Részemről ennyit fűznék hozzá.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #31238 üzenetére
A programok többsége nem halad sehova. KB. 2 hete írták HOC-on (is), hogy az INtel még csak most akarja képezni a programozókat, hogyan programozzanak több magra. Ebből következően roppant kevés program van, amely kezeli a bármennyi magot, a 2-4 magosakat szimplán elosztották a magok között, nem eleve több magos programot írtak alájuk. Szóval én ráérek.
-
katt777
félisten
válasz butcher eu #31249 üzenetére
"atiflash-el próbálkozzak, vagy dos-os felületről, flopiról" - mi is a különbség?
-
katt777
félisten
válasz butcher eu #31253 üzenetére
Letöltéseknél a Beállítások alatt, de a főoldalon is ott van. Ha WinFlash nem csinálja meg, felforszolod AtiFlash-sel. Leírás is az oldalamon, ha még nem csináltad.
3870-es karit nem ront el 3870-es bios. Funkcionalitási problémák (CCC) előfordulhatnak, nálam pl. MSI bios-szal MSI Catalyst-tel sem ment a DOT, másikkal meg nem volt minden funkció elérhető, de a gép elindul, így a régi biost visszaflash-elheted.
Én azt tudom, hogy ez a HIS bios az energia-beállítások után kiválóan műxik a karin, és a magasabb GPU-beállításnak köszönhetően feltuningolhatom a maximumra. 900-on 890MHz-en menne a GPU, de az már nem tetszik neki, 890 alatt meg 877-en teljesen OK. RAM-ok 1296-on hol jók, hol szemetelnek, de kicsit visszavéve rendben vannak. És persze egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Ez így igaz, már ha azt az egy mondatot kiragadod a szövegösszefüggésből, ill. a beszélgetés többi részéből. Azt mondta, ref. kariról van szó, csak ASUS TOP 3870 bios van rajta. Eleve szóltam ugyanis, hogy a módosított karikkal lehetnek problémák. Csak az kicsit visszább van a topicban. Szóval tájékozódtam azért.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Pedig lehet, hogy az segítene. Vagy a szövegértés hiányzik, vagy a figyelem.
Nem állítottam, hogy nem létezik többszálú programozás. A cikkben arról volt szó (és én is ezt idéztem), hogy a programozók többsége (és PC-ről volt szó, nem nagygépes rendszerekről, ahogy ált. a PH-n) nem több magra programoz. 2-re, 4-re esetleg, de nem "multi"-ra, ezért akarnak még új programnyelvet is kifejleszteni erre. Hogy pl. egy bármilyen egyszerű kis program képes legyen akár 100 magon is futni.
Tök mindegy, miért nincsen sok 4 v. több magot támogató proci, a végeredmény az, amiről a vita szólt: nincs még értelme 4 magos prociba beruházni, ha az ember nem speciálisan ilyen programokkal dolgozik. És aki kevés szabadideje zömében játszani ül le a gép elé, annak értelemszerűen egy gyors 2 magos a legjobb választás, amitől az egyéni preferenciák természetesen eltérhetnek.
Kötözködni természetesen lehet, csak esetleg nem az derül ki belőle, amit a kötekedő szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #31261 üzenetére
Nálam ez a "játék" nem oszt, nem szoroz. Mellesleg lazán fullon fut DX10.1-ben nagy felbontáson, 2 magos procival. Ergo jó marketing a 4 mag, csak szükségtelen.
De te sem Phenomot vettél! Akkor lenne szükséged a +2 magra.
Miért nem 3.6-on jár? Minden Q6600 tulaj azon hajtja. VGA miatt?[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz butcher eu #31263 üzenetére
Ez jó kérdés. Ha előtte széthajtottad a RAM-okat, akkor az a probléma. GPU877-tel nem mennek gyorsabban a RAM-ok? mert azon többet nyerhetsz, mint 13MHz GPU-n.
Vagy az van az OC bios-szal, amit Ollie írt, hogy más hardveresen a TOP 3870, mint a ref. Most hirtelenjében nem tudom, milyen RAM-okkal szerelik, de mintjárt megnézem. HIS-nél ilyen biztosan nincs.Na, néztem TPU-n, ott nem írják, pedig szokták a másféle RAM-okat. Viszont ez az ASUS OC bios nagyon gagyi. Ennyiből egy sima CCC is elég.
A netem meg olyan lassú, hogy az ASUS oldalt még nem értem el.Az unlockos biost nem nézted még? Az még 1.327V-ot ad a GPU-nak High 3D módban.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #31265 üzenetére
Azért szívesen.
Phenomról indultunk még a 4 magot illetően.Tuning egyrészt hűtés kérdése, másrészt lapé, amiben az AsRock állítólag nem olyan jó, sztem inkább az a szűk keresztmetszet, ami persze nem számít, ha neked így is OK a rendszer.
Ja, ezt a "kihajtást" is lejáratják, mint a "demokráciát" olyanok, akiknek fingjuk sincs róla, mit jelent, különös tekintettel a "kihajtja-e a proci a VGA-t" kérdésre, természetesen a megjelenítés bármiféle meghatározását mellőzve. Szóval együttérzésem.
Magasabb CPU órajel, és/vagy RAM sebesség ott jöhet jól ahol egy játék képességei nem használják ki a VGA-ét, de ez megint olyan, hogy ha az általad használt beállításoknál 50 és 60 FPS között változik a megjelenítés, akkor a gyakorlatban lényegtelen, tehát igazad van a szempontjaid alapján.
Viszont maga a rendszer nálam érezhetően gyorsabb erősebb tuninggal, nálad meg persze a +2 maggal. A lényeg szerintem az, hogy az is jól érezze magát a saját konfigjával, aki 4 magos procira vágyik, meg az is, aki ennek nem érzi szükségét.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz butcher eu #31266 üzenetére
Igen.
Ezt én is csak akkor tudnám megmondani, ha feltenném a karidra. De úgy rémlik, hogy a régi bios-oddal mentek a RAM-ok magasabb frekin is. Nem jól emléxem? Mod: látom, már írtad.
2D-ben nem lesz gondja, ha meg 3D-ben hibás lenne, flash megint.
Amúgy az én véleményem végeredményben az, hogy a TPU-ról töltsd le legelőször a karid legújabb original bios-át, azt flasheld föl, aztán egy ATT-ban lehet nézni, meddig bírják a RAM-ok és a GPU. Én úgy csináltam. ATT persze nem veszi le a feszt 2D módban, ami növeli a fogyasztást és a melegedést, úgyhogy tesztelés után le is szedtem, de arra jó, hogy megtaláljuk a hardver maximumát, amennyiben az a CCC által engedélyezett beállítások fölött van.Nem, most tényleg a net lassú, fél perc az is, amíg egy hsz elmegy. Azt hiszem, nemsokára le is lépek egy időre.
Megvan: ASUS-nál sem írnak különbséget. Viszont ez a RAM OC akkor is nevetséges. Lehet, hogy tényleg van a biosban valami... De nem a gyors RAM támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31267 üzenetére
Ellenállást szoktak ráforrasztani, és multimeter-rel mérni. Ez valamivel jobb, mint a cerkatuning. Viszont a gari elég gyorsan úszik ettől...
butcher eu: Ha a GPU-zár miatt nem ment feljebb anno, akkor a sima frissített ASUS EAH3870 bios is megoldja a problémádat. És akkor még idegen-veszély sincs.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #31273 üzenetére
És persze nem a gyári hűtővel hűtötte. De mondjuk az értelmét nem látom. Még a HIS bios alapértékeit sem használom (na jó, Oblivionban igen a sok graf. mod miatt), minden 777/1126-on megy fullban, mert semmi akadás, Crysis meg 1050-es GPU-val sem futna zökkenőmentesen VH.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Novemberi hardverkavalkád
- Gitáros topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Társasjáték topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videó stream letöltése
- Víz- gáz- és fűtésszerelés