Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilipok
veterán
Shift nekem is szarul ment 1680ban fullon. Kevés már hozzá a kari (meg nekem a procim is szar volt)
Batman, RE 5 fullon szaladgált különösebb akadás nélkül, ami bizonyítja h azért tudnak optimalizálni a programozók ha akarnak.Viszont megváltam a kártyámtól, és visszaálltam a zöld oldalra . Eddig nagyon pozitívak az élmények.
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
Jockes
csendes tag
Hello!
erről a 3kártyáról szeretném a véleményeteket kérni!
sok-sok tesztet olvastam, de ha vkinek valami tapasztalata van azzal is megismerkednék...
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE
GIGABYTE GV-R487D5-1GD HD4870 1GB PCIEezek mellé lenne:
ASUS P5Q PRO Turbo
INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE
CORSAIR VX450Wköszi!
-
Jockes
csendes tag
Ja még játszik ez is
Sapphire PCIe HD4870 1GB TOXIC -
flurider
aktív tag
Hi !
ElőzményMegnéztem a hibanaplót és ezt találtam sokszor abban az időben amikor kifagy:
A hibát okozó alkalmazás: CoDUOMP.exe, verzió: 0.0.0.0, időbélyeg: 0x41b53340, a hibát okozó modul: atioglxx.dll, verziószám: 6.14.10.8870, időbélyeg: 0x4a5d3481, kivételkód: 0xc0000005, hiba pozíciója: 0x0088a724, folyamatazonosító: 0x580, az alkalmazás indításának időpontja: 0x01ca3955c1c2502bMiez az atioglxx.dll? Nekem az eseménynaplóból nem derül ki, hogy ez halasztja fel a coduo.exe-t, vagy fordítva.
Kössz előre is
Csillagkörü Litér
-
Jockes
csendes tag
válasz Daffni2 #6558 üzenetére
Az a helyzet, hogy már a párezrest rádobsz-ot eljátszva kerültem a HD4850esektől ide...
a másik, hogy nekem még ez is sok lesz, nem fogom nagyon hajtani talán játszogatni kicsit..
amúgy filmezés, kép-videószerkesztés lenne rajta...(hobby szinten)
Nekem már a TOXIC ára is nagyon határ...főleg, hogy sztem ezt se fogom kihasználni...
Kösz mindent... -
katt777
félisten
válasz killer1203 #6559 üzenetére
1. ATT
2. Gyári bios
3. Hűtőcsere (akkor sem szabályoz, de legalább csöndes és hűvös lesz)flurider: Mint a neve is mutatja, ez az ATI OpenGL drivere. Érdemes megpróbálni más OGL beállításokkal (mert van, hogy X beállítást támogat a driver, Y-t meg nem;ez lehet felbontás, vagy bármely graf. effekt), D3D-ben, ha megy, illetve régebbi driverrel; 48xx topicban is többen írták, hogy az újabb ATI driverek hazavágják a CoD-okat (persze nem csak ezeket). Nálam mondjuk a Return to Castle Wolfenstein simán megy OGL-ben, de ott is volt egy beállítás, amellyel kidobott, és safe-módból kellett újrakalibrálni a progit. Tényleg, ha jól rémlik, CoD-nak is van safe módja, nem?
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
strar
tag
Sziasztok!
Adott egy Club3d 4850-es kártya, de úgy tűnik kezd meghibásodni:
Bizonyos játékok alatt néha (nem túl gyakran, de 2 órán belül 1x biztosan) piros vagy fehér kockákat villant fel véletlenszerűen pár másodpercre, de pl a Need For Speed: Shift alatt csak a menü bizonyos pontjain vannak villogó kockák, a játékon belül már egyáltalán nem, ugyan ez igaz a Street Fighter IV-re is, Oblivionban néha az első 10 percben, néha pedig órák után villant fel pár hibát, de amivel most betelt a pohár, hogy a Race Driver: Grid sikeresen kiakasztotta a gépet egy kékhalállal.
Konfig:
Gigabyte Superb 460
E7300
2 + 1 giga 1066 Kingmax DDR2
Gigabyte P35 S3A kártya amúgy nem ref. hűtős, és a játékok alatt direkt 90%-on megy neki a hűtés, plusz a házban van egy másik ventillátor.
Garancia még van rá, de mivel a hibákat nem produkálja egyből, attól félek, hogy a bevizsgálás során nem ítélik hibásnak, és csak szépen elkérik érte a vizsgálati díjat.
A kékhalálról már csináltam egy fotót, szerintetek ez elég bizonyíték a cseréhez?[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
-
flurider
aktív tag
válasz katt777 #6563 üzenetére
Hi !
Én 1280×1024-ben játszotttam eddig. Ott csinálta. Próbáltam régebbi driverekkel is, egy ideig megy, aztán kifagy.
Most vettem egy 2494HS monitort, amivel fullHD-ben játszok. Meguntam, újraraktam a vistát, ezúttal 64bitest, de 5mp után kifagyott ;<SAFE MODban visszaáll ilyen 640×480ba a felbontás, de (ahah) voltmárhogy úgyis kifagyott..
Tehátz azt javaslod, hogy ne hagyjak mindent maxon, hanem próbálgassak egykét dolgot másmilyenre állítani? (fimonbeállításra gondolsz remélem, mert nemnatívon nemakarok játszaniKösz előre is
Csillagkörü Litér
-
Jockes
csendes tag
Ja akkor nem kérdezgetnék itt ha lenne miből...
Egyébként pedig kicsit időálló gépet akarok, ha már teljesen most rakom össze és az a +10k jól kijön a teljesítményben is... meg persze azért a új játékok se tépjenek ha már új a gép...
és többen tanácsolták, hogy inkább 4870 ha játékra is kell...so. sztem maradok a 70 TOXIC-nál... jó kis kártyának néz ki... -
katt777
félisten
válasz flurider #6566 üzenetére
Én inkább azt javaslom, hogy defaultból kezdd el emelgetni a beállításokat, és akkor kiderül, mi a hunyó.
killer1203: Valami nagyon nem ok nálad ventivezérlés terén. Nincs ott RivaTuner/ATT/CCC-ből esetleg több, vagy a maradéka? Ha volt RT, és leszedted, akkor is bezavarhat, ha nem állítottál előtte mindent defaultra vissza.
Jockes: Az összes mai konfig közül egyedül az i7 9xx tekinthető időt állónak, ezt PH-s CPU-bemutatókból is leszűrheted.
[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
válasz katt777 #6568 üzenetére
Rivatuner az fentvan, de azzal órajelek vannak állitva, ATT is volt fent de csak amikor elkezdte ezt csinálni azután, Driver cserénél meg letakaritottam mindent ( szerintem ), driver sweepert is futtattam.
Asus smart doktor is volt fent, de mikor letöröltem 2-3nap mulva jött ez a dolog elő, pedig nemraktamfel akkor semilyen programot
[ Szerkesztve ]
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6569 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm,
De pl ha CCC ben próbálom kézzel állitani a ventillátort akkorsem csinál semmit se 100% se minimumon.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Kissjeno
tag
Sziasztok !
4850-es atim van. windows 7 64 bit alatt használom. Az a probléma hogy 3 d-ben a játékok sötétek (hiába tekerem fel a játék fényerejét) de viszont azt asztal és egyéb alkalmazások fényereje tökéletes. Tudtok valami programot ahol 3 d-ben nagyobb fényerőt tudnék adni?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
kop8
őstag
Helló!
Valaki légyszi írjon nekem véleményt XFX 4850-ről, hangjáról és tuningolhtóságról.GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
kriszbon
őstag
válasz Kissjeno #6576 üzenetére
Nekem nem állítja együtt az asztallal mikor (Itt) állítom
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Picco
addikt
hany mhz-et kell kipreselnem az e8400-bol szerintetek hogy kihajtsak egy tuningos 4850-et? vagy ne is foglalkozzak vele mert 1680ban ugy is vga limit lesz elobb?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6569 üzenetére
De ha a RivaTuner kikapcsolja a low-level driver-t (márpedig azt teszi), akkor a hűtést sem fogja vezérelni a VGA (RivaTunerben kell azt is). Jó, hogy így pár nap után kiderül, miután rákérdezek, közben meg azt hisszük, hogy a kártyádnak van baja. Lehet, el kellene olvasni ezeknek a segédprogramoknak a leírásait...
Kissjeno: Játékban is lehet állítani fényerőt, gammát.
fagy53: Én nem teszek se drivert, se monitort semmiféle állásba, mégis jó minden üzemmód. Lehet, hogy nem kell mindenféle segédprogrammal elbarmolni a képet...
Picco?: E8400 alapon elég egy 4870-hez, szóval semmit nem kell tuningolnod rajta, legalábbis ha max grafikai minőséggel játszol, akár már 1280-as felbontásban. Ha meg nem abban játszol, vegyél valami gyengébb VGA-t.
-
flurider
aktív tag
válasz katt777 #6568 üzenetére
Addig gugliztam, amig találtam egy olyat, hogy egy játéknál ugyaneza atioglxx.dll okozott hibát és ott shinywater nevű beállítást kellett kikapcsolni. Ez az összes hozzászólónak megoldotta a fagyást így he
ugyanígy lehet itt is, hogy egy kis valami okozhatja a dolgot..
Felbontást nem, de levettem valamit és most megy faszán az uo, majd tesztelgetem a wawot is.Kösz a segítséget.
Csillagkörü Litér
-
Picco
addikt
sikerult beszereznem egy ilyen karit, mivel nem talaltam elso hsz-t ezert kerdem hogy lehetseges ennek atirni a bios-at hogy 2d/3d ertekeket allitsak be rajta?
(megtamogattam egy 12cm-s ventivel, szerintem huzok is rajta egy adagot)
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
hito
nagyúr
Hali...úgy néz ki, hogy kifingott sajnos a 3870x2 kártyám és gariztatás helyett inkább egy 4870-et vélasztok, tehát itt fogok néha boldogítani a hülyeségeimmel
Vásárlás előtt meg tudná valaki mondani, hogy Sapphire-ból a Vaport-t vagy inkább a Silent-et érdemes venni?
Illetve jó döntés lecserélni a már unicum számba menő 3870x2-t? Fáj érte a szívem, mert tényleg nincs már minden utcasarkon. Viszont pörgeti a villanyórát, fűt mint állat és picit hangos is.Mod: 4870-nek egy Q6600 taposná a belét ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
katt777
félisten
Hát én alapon járatom a quad-omat, és még a fesz is le van véve. Bőven elég a HD4870 alá.
killer1203: Rivatunerben eltávolítás előtt kikapcsoltad a low-level driver-t? Mert ha igen, és tényleg semmi más szoft nem zavar be, akkor nagyon X-aktás a dolog, nekem már tippem sincs. 1 ötlet: mentsd el az egész partíciót, és tégy föl egy szűz rendszert.
-
hito
nagyúr
válasz katt777 #6595 üzenetére
Na jó, de melyik Q-t? Azért van különbség. Enyém az alap 6600-os. Egyébként elégnek elég, itt most kollega arra gondolt, hogyha ki akarom taposni belőle a maxot.
Más: 450W-os Chieftek tápom elég lesz 4870 alá? Mondjuk ha 3870x2 alá elégnek bizonyult...jól tudom, hogy 4870 kevesebbet eszik?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6597 üzenetére
Hát a programban, uott, ahol bekapcsoltad, a túlhajtásnál. De a legjobb mindent defaultra állítani eltávolítást előtt. Több ötletem végképp nincs, sorry.
hito: Hát, quad-ról volt szó. Q6600 sajna nagyon elavult, már a 8-asokkal szemben 10% hátrányban van, 9-esekkel szemben meg újabb 10% azonos órajelen, szóval oda tényleg kell a tuning. Ráadásul a fogyasztás...
[ Szerkesztve ]
-
jugen
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 4870-est. Egy kérdésem lenne a beüzemeléssel kapcsolatban.
Ezt a kártyát két egymás melletti csatlakozón kell tápolni. Nekem a tápon csak egy ilyen kivezetés van. Jó az, ha az egyiket innen a másikat egy átalakítón keresztül látom el fesszel?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest