Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Hello Mindenkinek!
Egy Premium v1-re raktam fel Intruder2k5 image fájljait ez alapján: http://logout.hu/cikk/asus_router_okositas_a-tol_z-ig/gyari_firmware_lecserelese_oleg_firmware-re.html. Először Oleg WL500gp-1.9.2.7-d FW-vel próbálkoztam. Hiba nélkül felment: rTorrent működött, viszont kívülről, DynDNS-el nem értem el; a log szerint látta a HP LJ1018 nyomtatót és fel is csatlakoztatta de a státuszban mégsem volt ott és nem volt elérhető; szakadozott az internet elérés. Ezért visszanyúltam Oleg WL500gp-1.9.2.7-10 FW-hez. Ez is gond nélkül felment: megy kintről DynDNS-el, működik a nyomtató, nem szakad, viszont rTorrent nem működik. Indításkor az alábbi található a logban:
[09:43:26] WebUI started.
[09:43:27] Bad response: (500) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!Ja és linuxban abszolút láma vagyok, tehát csak az vágjon bele aki türelmes
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz ecaddict #13330 üzenetére
Tanácsodra visszatértem 1.9.2.7-d-re. És valóban, minden működik, rTorrent kivételével sajnos
Hibajelenség ua., mint eddig. A #4745 hsz-ben javasoltakra ezt kaptam:Magam kútfejéből nem tudtam jobbat kitalálni, mint AEGA-ból próbáltam újraindítani az rTorrentet, de semmi változás nem történt.
Segítsetek!
Köszönöm
-
mobilizmo
addikt
Kösz!
Látszólag (számomra) rendben lefutott, de nem változott tőle semmi.Azon gondolkodom, hogy hegesztgetés helyett nem lenne-e jobb (vagy egyáltalán) megoldás Intruder package-einek ismételt ghostolása. Illetve még az jutott eszembe nem okozhatja-e az a problémát, hogy FW-t a webes felületen keresztül tettem fel, szóval nem éppen Intruder2k5 (#8156) leírása szerint jártam el.
-
mobilizmo
addikt
-
mobilizmo
addikt
Nyugodjék békében?
Sziasztok!
Sajnos úgy tűnik v1 routerem eltávozott.
Hibajelenség: szgép és a router között nincs kapcsolat, ip címén nem érhető el,
Asus Restor toolja sem látja. Mind a 4 lan led világít, pedig csak 1-be van dugva kábel, wan led viszont nem világít pedig kellene. Resettel, kábelcserével, másik csatlakozóval sikertelenül próbálkoztam, tápot csak egy +6 V-ost találtam hirtelenjében, de annak a külső átmérője kisebb a szükségesnél. Ennek ellenére azzal is kipróbáltam, gondolom mondanom se kell milyen eredménnyel (bár a ledek így is világítottak).
Mi a véleményetek valóban meghalt, egyéb módszerekkel, esetleg egy kis hardveres turkálással helyrehozható, vagy mondjak le róla. Ebben az esetben arra vonatkozóan is kérek ajánlást mit vegyek helyette. Nem vagyok asus függő (remélem ezzel nem követtem el égbekiáltó árulást), de szeretnék torrentezni vele és mivel nem vagyok linux hozzáértő olyan kell, legyen amihez létezik részletes leírás az alternativ firmware-hez.
WL500-W még kapható, de nekem ez is tetszik:
http://www.edigital.hu/Router/Linksys_WRT160NL_300Mbps_WLAN_router-p49364.html
Hát nem óco az biztos :-(Előre is köszönök minden hozzászólást!
-
mobilizmo
addikt
válasz Laca 012 #14364 üzenetére
Sziasztok!
Megmértem terheletlenül, 5.26 V, terhelten 3.03 V, úgy tűnik tényleg ez adta be a kulcsot.
Segítsen valaki, hogy a ragasztott változatot, hogy lehet szétszedni, sehogy nem férek a perem alá.Köszi.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #14369 üzenetére
Szerinted ez megfelelő lehet?
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVVkVKUFpXMWtNdz09&pid=VkZaU1RtVkZOVFpoTTJoUFZrWnNNdz09
Későbbiekben megcsinálnám az eredetit is, de most nincs időm bíbelődni vele.
Köszi!
-
mobilizmo
addikt
válasz vargalex #14373 üzenetére
Sziasztok!
Végül mégis a javítás mellett döntöttem.
A púpos 1200 uF 10 V-os kondit, 1500 uF, 16 V-ra cseréltem.
Egyelőre tökéletesen működik :-)A kondiból rögtön 3-at vettem. Így a segítségetekkel, 150 Ft-os kiadással egy kis szaladgálással (+ néhány száz forint) és szereléssel 25.000 Ft-os kiadást spóroltam meg.
Mindenkinek minden segítséget nagyon köszönök!
Szupercsapat vagytok!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Újraélesztéshez kellene segítség.
DD-WRT-t tettem fel és egy reboot után nem tért magához. A jelenség egyébként
a következő: bekapcsolás után POWER, LAN és WAN led világít, néhány mp után POWER led ki, AIR be. Egy-két percen keresztül az AIR pislog, de aztán abbahagyja, stabilan világít, de POWER nem. Táp jónak tűnik, bár nem mértem ki, kb. két hónapja cseréltem benne kondit, most megnéztem nem púposodott fel. Pingre nem válaszol, ASUS Restore toolja sem találja. Már próbáltam resetet, 30/30/30 metódust, semmi változás.Valakinek van még mentő ötlete, vagy nézzek új router után?
Előre is köszi a segítő hozzászólásokat.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15128 üzenetére
v1 tehát elvileg működhet, csak félek olyan iszonyú picik a lábak (nagyító kell).
Hogy szokás az ilyesmit csinálni, egy tűre kötözött dróttal?
Ha véletlenül másik lábra sikerül, esetleg két lábat zárok rövidre akkor meghal végleg?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15134 üzenetére
nem parázok, csak aggódok (ilyen a természetem)
holnap (illetve ma) lesz a napja, majd írok, hogy sikerültBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15136 üzenetére
És újraéledt!!!!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Szerintetek, ha a router webfelületet elérem távolról a dyndns-es címmel, akkor /rtorrent-el miért kapok időtúllépéses hibaüzenetet. Esetleg rosszul tudom, hogy kell távolról elérni az rtorrentet. Intruder2k5 scriptes telepítése van felrakva.
Köszi!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Mivel W7 van telepitve, a 2.4-es kernelen alapuló 8750-es Tomato nálam igen bizonytalankodva kezelte a Samba servert (vagy inkább a W7-nek nem volt megfelelő). Bár látható volt a megosztás, véletlenszerűen néha elérhető volt, néha nem. Az okokat Intruder2k5-tól tudom - így nyilvánosan is meg szeretném köszönni neki az eddigi segítségét - ő biztatott, a még béta stádiumban lévő, már 2.6-os kernelt használó 9050-es verzió telepítésére. Tapasztalatok:
- upgrade a Tomato saját felületén keresztül probléma nélkül történt, mivel ehhez JFFS-t tiltani kellett, előtte tartalmát lementettem, upgrade után, már megfelelően módosított FSTAB-al visszamásoltam.
- a beállítások megmaradtak (nem volt gyári alapra visszaállítás) és boot után rögtön működött a kicsike, volt internet elérés is
- samba most normálisan működik
- eddig úgy tűnik, hogy az rtorrent használata közben fellépő, sűrű leszakadás a hálózatról megszűnt (kop,kop, kop)
- JFFS szabad terület mérete a 8750-es kb. 4 MB-val ellentétben picivel több, mint 1 MB-ra csökkent, ez rossz hír azoknak akik itt sok mindent tárolnak :-(
- továbbra sem működik a routerről a nyomtatóm, de ez nálam valami speciális probléma lehet, ami ezek szerint nem függ össze a firmware-el (röviden HP LJ 1018 az attached devices résznél szerepel, szükséges processzek futnak, driver telepítve RAW 9100-al, a nyomtatás mégis vagy elrepül a semmibe hibaüzenet nélkül, vagy beragad a spoolba, korábban OLEG-el LPR-ben működött egy ideig)Röviden ennyi, egyelőre mindenféleképpen úgy tűnik megérte a váltás. A nyomtatóval kapcsolatban, ha valakinek van valami jó ötlete, kérem ne tartsa magába.
-
mobilizmo
addikt
Hali!
Igazából én (is) rookie vagyok (Linuxból), nekem is Intruder2k5 segített, bár ezt már majdnem egyedül csináltam.
Szóval az upgradehez le kell tiltani a JFFS-t, ezt mondja is, ha nem teszed meg magadtól. Előtte célszerű a tartalmát lementeni, én WinSCP-t használok, kényelmesebbnek találom az mc-nél. Nekem csak az ASUSos felület fájljai és az FSTAB volt oda mentve.
Ez a firmware kell nekünk
http://sourceforge.net/projects/tomatousb/files/Experimental%20%28beta%29/K26-MIPSR1/tomato-K26USB-1.28.9050MIPSR1-beta20-Ext.rar/download
(már ha Neked is v1-ed van, ha valami újabb, akkor lehet, hogy a MIPSR2, de ennek nézz pontosan utána itt: http://tomatousb.org/doc:build-types).
A flash a webes felületen történhet, én nem állítottam vissza gyári defaultba, mivel ez a Tomato firmware frissítésekor az itt található leírás (http://hu.wikibooks.org/wiki/Tomato_firmware_magyarul#Upgrade_el.C5.91tt) szerint nem szükséges, így amikor újraindult a router majdnem minden működött.
A JFFS-t ismételten le kell formázni, mert rossz méretűnek látja (ez érthető), csak így tudod visszamásolni a korábbi tartalmat, helyesebben a módosított FSTAB-ot tartalmazó változatát.
Nekem ez az új (előzőtől csak annyiban különbözik, hogy a 2.6 kernel már másképp hívja a partíciókat):
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1
Reboot után még elképzelhető, hogy nem fut az rtorrent, ebben az esetben keresd meg az /mmc/rtorrent/session mappát (WinSCP, mc vagy putty) és töröld ki ezt a két file-t:rtorrent.dht_cache
rtorrent.lockReboot után nekem már futott.
Minden egyéb beállítás nekem működött alapból.Nagyjából ennyi.
Minden jót hozzá!
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15282 üzenetére
Huh, jó, hogy mondod.
-
mobilizmo
addikt
Örülök, hogy segíthettem.
Nekem azóta is csak jók a tapasztalataim, gondolom nálad is így lesz.
Ez a DNLA jó dolog lehet, sajnos az enyém LG, nem tudja ezt.
Én mostanában egy ilyen beszerzésén gondolkodom egyébként, (http://www.bestdigital.hu/novatron-iamm-ntr82-hd-lejatszo-p-175.html) csak előbb át kell hozzá fúrnom a födémet.Üdv.
-
mobilizmo
addikt
Olyasmit nem néztél amit én írtam?
(http://www.bestdigital.hu/novatron-iamm-ntr82-hd-lejatszo-p-175.html)Ez egy alsó kategóriás változat, de a lehető legtöbb funkció benne van.
De, sok fajta létezik, ha úgyis elkezdtél spórolni, ezeket is nézegetheted:
http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=640&termnev=HDI-Dune-HD-Base-3-0-ethernet-HDD-medialejatszo-adatlap-vasarlasEz is már az elérhető árkategóriába tartozik (csak felvenni nem lehet vele, viszont GB-es LAN-ja van): http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=675&termnev=Popcorn-Hour-NMT-A-200-ethernet-HDD-multimedias-szamitogep-adatlap-vasarlas
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Run before unmounting szekcióba tudna valaki segíteni mit kellene írnom.
Gugliban kerestem script genarátorokat, de nem jött föl semmi értelmes (általam is értelmezhető).
Próbálkoztam egy killall rtorrent-el, de még mindig azt mondja, hogy foglalt az eszköz.
Tőlem sajnos csak ennyi tellik.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Tud valaki működő ext3 driverről W7 alá. Guglin amit találtam nem működött.
Tudom linux live cd...de mégis W7 alól valami?Kösz!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Ez most mi szerintetek? WEBUI-tól kapom ezt az üzenetet:
[02.10.2010 00:13:30] Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>Putty szerint látszólag (már amennyire én meg tudom ítélni) minden fut, másik gépről (notiról) fut rendesen WEBUI is.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Frissítettem K26USB-1.28.9052MIPSR1-beta23-Ext-re, de érthetetlen okból belefagyott a flashelésbe. Nem tudtam másképp elindítani a routert csak egy hard reset után. Sajnos voltam annyira okos, hogy nem volt konfigurációs mentésem (helyesebben volt csak az nem Tomato - erről megfeledkeztem), így most mindent lőhetek be újra.
Nagyjából kész vagyok, azonban nem fut az rtorrent és ismét nem műkszik a nyomtató.
Hp 1018, ami hotplug firmware feltöltéses, ezt most újra meg kell csinálni?Segítsetek!
Köszi!
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15565 üzenetére
Hello!
Azt mondja: iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15567 üzenetére
Semmi változás
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15569 üzenetére
1000 kösze!!!
Zseni vagy, remélem lassan én is megtanulom (beugrott, hogy már egyszer írtad ezt és akkor is ez volt a megoldás).Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Tegnap jött a T szerelője, a kábelnet bekötése miatt. Az ócska ADSL-t (4/0.5) valami rossz előérzet miatt még nem mondtam le. Bár csak ne lett volna igazam. Hiába a vadi új trishield-es koax + a CISCO modem, most éppen 0/0 a sávszélem. A modem egyszerűen nem tud online-ba kapcsolni. Ma du. jön megint a szerelő. Szorítsatok...
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Végre működik a T Kábelnet extra. Egy Cisco kábelmodem és router 2 az egyben kaptam hozzá. Jól gondolom, hogy most ennél kell beállítanom a DDNS szolgáltatást és a WL500gP-ről akár le is vehetem (bár DHCP-vel kapcsolódnak). Illetve a firewall scriptet is a Cisco-ba kellene átvinni, hogy kívülről elérhessem az Asust és szolgáltatásait. Probléma, hogy nem tudom kitalálni milyen portokat kell megnyitni, hisz rtorrent, lighttpd, stb... nem a Cisco-n fut.
-
mobilizmo
addikt
DMZ-ben van most, így van net, de nem érem el kívülről vmit biztos elkeféltem a beállításban.
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz :-(. Azt gondoltam, hogy az ASUS WAN-ján beállítok egy statikus IP-t (ami gyak. bármi lehet), ezt adom meg a Cisco DMZ IP-ben, miközben az ASUS LAN IP-jét hagyom ahogy van (hogy ne kelljen a hálózatban az átjárókat ill. a nyomtatón driveren a portot állítgatni). Így azonban nem működött a net, bár látszólag volt kapcsolat. Most az ASUS WAN DHCP-ben van, a CISCO DMZ-ben pedig 192.168.0.10 van beállítva. Forwardot eddig még nem csináltam, de este megnézem. Gondolom ez valami olyasmi lesz, hogy a CISCO-n minden bejövő forgalmat át lehet lőni egy adott IP címre, ami az ASUS WAN-ján statikus IP-nek van beállítva (ez kb. ua., mint a DMZ)?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy kössem a Kábelnet-es Cisco és a saját Wl500gP routeremet össze.
Most WL500gP DHCP-ben van, WAN-ba van dugva a CISCO-ból kijövő kábel, így látják egymást és van is netem. Próbálkoztam STATIC-al is, de az sehogy sem akar összejönni (CISCO oldalon próbáltam DMZ-vel és Port Forwarddal is). DDNS-nél beállítottam az external IP checkert, elvileg ez is működik, kívülről mégsem lehet elérni az ASUS-t. Mivel ezt néhány nappal korábban újra kellett configolni, nem vagyok biztos, hogy emiatt van, hogy nem érem el kintről. Lehet, hogy a tűzfalnál felejtettem valamit ki, most így néz ki:iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:443
iptables -A INPUT -j DROPJa természetesen a az ASUS LAN IP-jét nem változtattam meg.
Arról is kérném a véleményeteket, hogy érdemes-e minden gépet (wireless is), nyomtatót áttelepíteni a CISCO-ra, hogy az ASUS-t tehermentesítsem, amin csak a HDD maradna, a maga szolgáltatásaival. Ekkor is megoldható, hogy elérhető maradjon SAMBA-n keresztül a HDD megfelelő megosztása?
Előre is köszi a hozzászólásokat.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15665 üzenetére
Szia ismét!
CISCO tűzfal beállításaiban gyak. semmi nincs:
Így nem tudom, hogy rábízhatom-e ezt a feladatot?A CISCO 192.168.0.x tartományban működik (gyárilag) és itt is hagytam. Az ASUS most 192.168.0.10 a WAN oldalon, de a pl. STATIC beállításnál hiába adom magam is ezt a címet, nem akar működni (látszólag semmi hiba, de nincs internet elérés). Néhol azt olvastam, hogy nem a WAN-ba kell ilyenkor az RJ45-öst dugni, de úgy sem ment.
A SAMBA custom config-ra gondolsz?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15668 üzenetére
Sajnos tervemmel ellentétben a hétvégén nem tudtam foglalkozni a problémával.
Bocs, hogy eddig nem reagáltam.Applications And Gamings" részben van port forward, már próbáltam. Azokat a portokat állítottam be, amelyek szerepelnek az ASUS Firewall scriptjében. Sajnos így sem volt internet elérés. Egyébként természetesen nem csak az IP címet állítottam be, hanem a Subnet mask és a Gateway opciókat is. Viszont a Static DNS-el nem foglalkoztam a LAN szekcióban, pontosan azért mert ott van ahol és azt gondoltam ez nem befolyásolja az internet elérést (azóta már beállítottam).
Szóval összefoglalásképpen, most mind az ASUS, mind a CISCO DHCP-ben van, utóbbi LAN1 portja van összekötve a másik WAN portjával, CISCO-n nincs se DMZ, se Port Forward beállítva, van internet, működik a DDNS, az ASUS-on lógó eszközök látják egymást, viszont (és ez a sarkalatos pont) kívülről nem érhető el az ASUS.
Ezzel kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy a CISCO-n van egy Remote Access elérésre vonatkozó beállítás, ami most Disabled-re van állítva. Lehet ettől az egész?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15683 üzenetére
Én is így gondoltam.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15683 üzenetére
Hát nem megy az Istennek se!
CISCO-n beállítom a DMZ-t, adok egy IP címet: 192.168.0.10 (DHCP-ben ezt szokta neki adni egyébként), átmegyek ASUS-ra, WAN-nál Staticra állítom, megadom az IP-t, átjárónál megadom a CISCO 192.168.0.1 címét (Subnet beállítva, DNS-nél két T-Home-os és egy Google-os megadva) és Save után már nem is érem el a CISCO-t. Persze internet sincs, amint visszaállítom DHCP-re, megint működik minden.
Kezdek lassan lemondani róla :-(Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15690 üzenetére
Ezt nem értem pontosan, körül írnád?
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15698 üzenetére
Ha a PC-t közvetlenül a CISCO-ba dugtam, akkor fix IP-vel is volt internet, ASUS-on keresztül természetesen nem. Ahogy visszadugdostam a dolgokat az ASUS Static beállításon maradt és most működik, először még a CISCO oldalán be volt kapcsolva a DHCP, de miután kikapcsoltam, úgy is működött. DMZ még be van állítva. Viszont kintről elérés még nem megy, bár nagyon biztató volt, hogy feljött a bejelentkezési ablak, de aztán egy hibaüzenet, hogy nem tudja betölteni az oldalt.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15703 üzenetére
Igen, jelen pillanatban csak a távolról elérés nem működik. Korábban, mielőtt a CISCO bejött volna a képbe, működött.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15705 üzenetére
Érdekes!
Rtorrentet elérem a munkahelyemről! Úgy tűnik csak ennyi kellett neki.
A routert még nem tudom, hogy elérem-e, ha ua.-al a címmel csak /rtorrent nélkül próbálom,
akkor nem tudja megjeleníteni a lapot (hibaüzenet). Próbálkoztam portokkal (8080, 443, 666) csak úgy, de az meg az itteni proxy beállítások miatt nem megy ki.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #15707 üzenetére
Persze ismerem azt a problémát, és éppen ezért én annak idején 666-os portot adtam meg (és https-t használok mindkét helyen). A helyi eléréssel nincs is probléma, távolról nem megy csak, az meg maradt a 8080-as port.
Az én fw-ben egyébként ez a rész így néz ki:Szóval azt mondod, hogy az itt beállított portokkal nem kell foglalkozni a firewall scriptben?
-
mobilizmo
addikt
Üdv. Mindenkinek!
Nemrég megsült a routerhez csatlakoztatott HDD-m elektronikája (Maxtor DiamondMax 9-es sorozatnak normál üzemeltetés mellett is vannak melegedési problémái, így logikus volt a dolog). Hál' Istennek sikerült szereznem hozzá elektronikát és most működik, de levontam a következtetést, hogy hosszú távon másik - melegedési problémával nem küzdő HDD-t kell - találnom (addig is megpróbálom, amit halottam, hogy HDDSentinellel vissza lehet venni a disk teljesítményéből, így talán nem melegszik annyira, viszont a feladatát még el fogja tudni látni). Mivel Sentinel honlapján van ingyenes LINUX-os verzió, szöget ütött a fejembe, nem lehetne-é -e (Hofi mester után szabadon), ezt valahogy behegeszteni Tomato-ba/ra. Valaki aki LINUX-ban járatos - nem úgy, mint én - és rengeteg ideje van, átgondolhatná ezt egy kicsit. Értékes lehetne ez a feature.
-
mobilizmo
addikt
válasz mobilizmo #15966 üzenetére
Hard Disk Sentinel Linux Változat (INGYENES)
A Hard Disk Sentinel Linux parancssori (konzol) verziójának használatával Linux alatt megvizsgálható az IDE, S-ATA (SATA II is), SCSI és USB merevlemezek hőmérséklete és egészségi állapota, melyek alaplapi vezérlőre vagy külső vezérlőkártyára csatlakoznak. A felhasználónak root jogosultságúnak kell lennie a program használatához vagy sudo segítségével kell a programot indítania.
Funkciók
merevlemez / mozgó alkatrészt nem tartalmazó lemez (SSD) információk megjelenítése
részletes riport a rendszerről, mely tartalmazza a merevlemez és SSD specifikus funkciókat (például a forgási sebesség illetve TRIM parancs, ha ezek felismerése támogatott) akusztikai szint megjelenítés és változtatás (megfelelő USB-s merevlemezeken is!) különböző kimenetek készítése felhasználói igények szerint, további feldolgozási lehetőségek Az alábbi információk kerülnek megjelenítésre:a merevlemez sorszáma és az eszköz neve (pl. /dev/sda)
a felismert merevlemezek mérete, típusa, sorozatszáma, belső revízió azonosítója, interfész típusa
kondíció, hőmérséklet, és teljesítmény értékek
működési idő (napok, órák, percek - utóbbi ha támogatva)
Megjegyzés: a jelzett érték nem feltétlenül pontos, a Windows alatt jelzett (néhány perces tesztelés után mért) érték pontosabb lehet.
akusztikai beállítások (ha támogatott és a -aam vagy -setaam opciók megadásra kerültek
Parancssori OpciókMegadásuk történhet kis- illetve nagybetűvel is.
-h - súgó megjelenítése
-r [riportfájl] - automatikusan mentsen riportot a megadott névvel (report.txt ha nincs név megadva)
-dump - riport küldése a kimenetre (stdout). Használható a -xml kapcsolóval XML formájú riporthoz is.
-xml - XML riport mentése szöveges (TXT) riport helyett
-solid - egyszerű kimenet: meghajtó, hőmérséklet (Celsius), kondíció %, bekapcsolva töltött órák száma, model, szériaszám, kapacitás megjelenítése
-verbose - részletesebb kijelzés és átmeneti fájlok mentése, csak hibakereséshez
-aam - merevlemezek akusztikai szintjének megjelenítése
-setaam meghajtó_sorszám|ALL szint(hex)80-FE|QUIET|LOUD - akusztikai szint beállítása
80 vagy QUIET megadása a leghalkabb, FE vagy LOUD megadása a leghangosabb (leggyorsabb) működést eredményezi.
Például: hdsentinel -setaam all quiet - minden meghajtón a leghalkabb mód beállítása
hdsentinel -setaam 0 loud - 0. meghajtó beállítása leghangosabb szintre, ugyanúgy, mint a hdsentinel -setaam 0 FE
Bármilyen konfifurációról készült riport segíthet a későbbi fejlesztésben, ezért kérjük küldje azokat az info@hdsentinel.com címre.Felhasználás
A Hard Disk Sentinel ezen változata INGYENES. Szabadon terjeszthető és felhasználható merevlemez állapot ellenőrzésére.
Letöltés után a (gzip-pel csomagolt) állományt ki kell bontani, mely történhet a grafikus felületről vagy a gunzip HDSentinel.gz parancs segítségével a terminál ablakból. Ezután a sudo ./HDSentinel [opciók] megadásával indítható, a sudo elhagyható "root"-ként történő használat esetén.
Példák
A teljes rendszer optimalizálása csendes üzemre: hdsentinel -setaam all quiet
A rendszer nagyobb teljesítményre optimalizálása (hangosabb lemezműveletekkel): hdsentinel -setaam all loud
Köztes beállítás használata (közepes teljesítmény és zajszint) a 0. meghajtón: hdsentinel -setaam 0 C0
Megjegyzés: némely merevlemez típusok nem támogatnak köztes szinteket, ilyenkor a parancs kiadását követően típustól függően a leghalkabb (80) vagy legnagyobb sebességú (FE) beállítás kerül kiválasztásra.
A hsentinel-t paraméter nélkül indítva látható, mely meghajtó (pl. /dev/sda) mely sorszámon szerepel.A hatalmas érdeklődés miatt immár lehetőség van egy egyszerűsített kimenetet készíteni, mely további feldolgozásra alkalmas. Például:
Merevlemezek, hőmérsékletek (Celsius fokban), kondíció %, működési idő (órákban), model, szériaszám, kapacitás listázása:
hdsentinel -solid. Az eredmény:
/dev/sda 42 3 4830 WDC_WD800JD-8LSA0 WD-WMAM9F937837 76324
/dev/sdb 30 100 6128 ST3250624A 5ND3J94R 238472
/dev/sdc 46 100 10982 WDC_WD2500JS-00MHB0 WD-WCANK8705209 238475
/dev/sdd ? ? ? GENERIC_CF_READER 9999 0
/dev/sde ? ? ? GENERIC_SD_READER 9999 1963
Csak hőmérséklet, meghajtó, kapacitás listázása:
hdsentinel -solid | awk '{print $2, $1, $7}'
42 /dev/sda 76324
30 /dev/sdb 238472
46 /dev/sdc 238475
? /dev/sdd 0
? /dev/sde 1963
Hőmérséklet, meghajtó, model listázása, a legmagasabb hőmérséklettel kezdve, hőmérséklet nélküli meghajtók (pl. kártyaolvasók) nélkül:
hdsentinel -solid | awk '{print $2, $1, $5}' | grep -v "^?" | sort -nr
46 /dev/sdc WDC_WD2500JS-00MHB0
42 /dev/sda WDC_WD800JD-8LSA0
30 /dev/sdb ST3250624A
Kondíció, hőmérséklet, meghajtó listázás, a legalacsonyabb kondícióval kezdve, kondíció nélküli meghajtók (pl. kártyaolvasók) nélkül:
hdsentinel -solid | awk '{print $3, $2, $1}' | grep -v "^?" | sort -n
3 42 /dev/sda
100 30 /dev/sdb
100 46 /dev/sdc
Ez esetben a model ID-ben és sorozatszámban található szóközök aláhúzásra (_) cserélődnek.Ha bármilyen ötlete, elképzelése lenne a kimenet ilyen módú feldolgozására vagy ha bármilyen script(ek) készültek, melyek a HDSentinel kimenetét kezelik és szívesen megosztaná más felhasználókkal, kérjük írjon és ezen oldalon azt megjelentetjük, természetesen a script-et eredeti készítő nevével együtt.
Letöltés
Hard Disk Sentinel Linux változat - futtatható fájl, gzip-pel tömörítve
Kompatibilitás
SATA merevlemezek adatainak megjelenítése csak megfelelő kernel támogatás mellett lehetséges. Jelen változat sikeresen tesztelve az alábbi rendszerek alatt:
CentOS 5
Fedora 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ubuntu 8.04 server kernel 2.6.24-16-server, 9.04
Kubuntu 8.04
Xubuntu 8.04
Slackware 11.0
UHU Linux 2.1
SuSe 10.2, SuSe 10.3 (SuSe 10.0 - Nem működött, riportokra várva)
Debian Lenny 5.0
Sikeresen tesztelve Adaptec SCSI vezérlőkkel és különböző SCSI merevlemezekkel valamint számos különböző USB bridge chip-pel szerelt külső merevlemezzel.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Upgradeltem a tomato-K26USB-1.28.9054MIPSR1-beta-Ext-re. Szokásos módon jártam el, megy is minden csak rtorrentet nem érem el.
[05.12.2010 10:20:22] WebUI started.
[05.12.2010 10:20:29] JS error: [https://192.168.1.1/rtorrent/ : 3049] syntax errorMár próbáltam dht_cache és lock file törlését (ez ilyenkor mindig kellett egyébként), rtorrent stop majd start, router reboot, másik browseren is próbáltam elérni, de semmi.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest