Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
ez elegge jó kombó, természetesen van alternatíva, B450 lapok kaphatoak olcsobban is, mint a Toma Max, viszont B450 alapon jobb nemnagyon.
Szvsz maradj ennel, egeszsegesmeretu Bioschippel van szerelve es megkockaztatom, hogy ha a 6xxx nem AM5 lesz, akkor még az is vigan dalolva el fog benne ketyereszni.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pkc83
őstag
Lehet állítgatni az biztos.
A kritika szinte biztos,hogy a videó készítőjének szól. Sokan nem bírják
a srácot errefelé. Viszont amíg a "Jajj"-on kívül semmi építő jellegű kritikára nem
futja, addig nagy baj nem lehet.Bip: Értelmes indoklással nem is lenne vele semmi baj,de a "nem bírom a srácot"
kritika egy szakmai fórumon picit vicces.[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Sok a fölös rizsa, kevés az érdemi rész.
CTR nevű progi sokat segíthet megmondani, kb hol a vége a procinak, megmondja a max órajelet, feszültséget, szépen beállítod biosba- majd finom hangolod, ha akarod.
Természetesen tesztelni kell, prime és/vagy egyéb teszt programokkal.
Memóriát érdemes finom hangolni. Sokat segíthet ebben a Dram Calculator for Rysen. TM5 progival tesztelni.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Chaser
legenda
3xxx-ek imc-je 1800-1900 if-et tud nagy átlagban, legjobb eredmény úgy lesz ha szinkronban jár a rammal, ami ramnál valós 1800-1900/effektív 3600-3800, tehát a ramod tudja amit kell - van cpu ami 3600 felett már meg sem nyikkan if terén -
max időzítések szűkítésével lehet játszani, de az gyorsan kiderül ha valamit tud/nem tud_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
belaazallat
addikt
Üdv!
A PBO olyan, mint az FX-nél az APM. Vagy offset-tel használod. Vagy kikapcsolod és megkeresed fix órajelhez, pl 4200MHz-hoz a legalacsonyabb feszültség értéket. Ebben segíthet a korábban leírt progi. Ha ez kész, jöhet a memória.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Chaser
legenda
az azért van, hogy a laikus szívrohamot kapjon
az amd leszerződött a gyógyszergyártókkal, részesedést kapnak ( :
1-2 mag kap átmenetileg akkora feszültséget, alacsonyabb terhelésnél, ennyi történik
de ugye pl egy cpuz azt figja neked mutatni, hogy 1,4x volt meg x ghz
én is beleszaladtam anno, sztem mindenki a topikban
az amd agresszíven boostol, ezért is van nálam ac setup, majd én tudom ( :szerk:
ugyanezt látod bios-ban is, mikor először láttam megállt bennem az ütő :d
ram kombó pedig felhasználás, adott játék függvénye
mindkettő hozhat amásiknál jobb eredményt
magasabb ram csak akkor legyen, ha az if is tudja követni, értsd így:
ha 3733mhz a ramod, akkor az if is 1:1-ben annyin menjen - és minden ram órajelen azonos frekin, szinkronban -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Alpi.
addikt
"A DRAM Voltage BIOS-ban 1.372V.. WTF ez normális?" - Ezt most nem teljesen értem. Az 1,35V helyett sokallod az 1.372-t ? Az teljesen normális, sose volt 1,35V az az 1,35.
"nem ajánlott Ryzen-hez, illetve, hogy Nanya chip-ekkel szerelt." - Jó lenne az Nyanya !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Chaser
legenda
ki mit szeret elfogadhatónak gondolni, kb
1,4-1,45v, sok ram már eleve 1,35v felett ha magasabb órajelű/alacsonyabb késleltetésű
de függ ugye attól is, hány nm-es chipekből épül fel a ram, és ki gyártotta a chipet
van amelyik jobban tolerálja a nagyobb feszültséget, van amelyik kevésbé
hűtés sem mindegy a ramon, légáram sem, stb3733 cl15 több ok miatt nem mehet:
lehet tényleg túl kicsi a ramnak a feszültség hozzá
de az is lehet a imc ott már nyiknyiköl' ilyen időzítésen
vagy egyáltalán már nem tudja azt az órajel/időzítés párost a ram feszültségtől függetlenül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
számottevően nem, esetleg ha a fő időzítést is lentebb tudnád venni, de világot az sem vált meg
Barcelona95
ez inkább 2xxx topik ha már alaplaposból ide küldtek
alaplapi elemet megnézném, ha a probléma továbbra is fennáll akkor marad a kizárásos módszer
első körben másik alaplappal nézném meg a gépet és/vagy másik táppal - én a tápra tippelek így látatlanban, valamelyik kondi/kondik bajosak lehetnek, ha nem kap külső feszt nyilván nem tudja tartani azt amin. értéket ami kell a stabil üzemhez -
persze csak tippszerk:
ha vmelyik lap nem kezeli a 2x8 3000-es aegiseket azt megette volna a fene
egyébként ha gondja lenne esélyesen le is rántaná 2133-ra, és nyilván nem működne a gép több "próbálkozás" után, de itt működik - és csak kakor van anomália ha leveszi a 230v-ról a gépet -
ettől független egy próbát megér, de nem sok esélyét látom annak hogy a rammal van gond[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
belaazallat
addikt
Hali!
Hűtő jól van fent? Milyen pasztával, milyen házban? Nekem csak egy 3500X -et hűt a Broken, de meg is áll 76 fokon prime alatt."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Televan74
nagyúr
Szerintem nem biztos, Game Mode és testvérei nem csinálnak más mint felb@sszák a feszt 1,435V -ra és vagy bírja a hűtés vagy nem. Úgyis dolgozik a beépített védelem.
Állíts be manuálisan 4,2GHz -et és 1,35V kezdésnek. Aztán ha stabil mehet lejjebb a fesszel még nem lesz tőle instabil a rendszer. Aztán visszalépsz kettőt a fesszel, beállítasz neki LLC level 2 vagy 3 -as szintet. SOC fesz maradhat 1,1V -on. A 2000 -es szériánál használtam 1,05V -ot. 3000 -es proci már jobban bírja.
Ha nem stabil 1,35V -on akkor lehet feljebb tornászni amíg nem lesz stabil és bírja a hűtés. A Brocken 3, nem egy OC hűtő.Egy Noctua D15 alkalmasabb lenne a feladatra.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
belaazallat
addikt
Ha jól tévedek, volt valaki a topicban, aki írta hogy problémája volt a hűtővel, nem volt sík az alja.
Nekem a CM 690-ben, 2db venti van, egy elöl, egy hátul. Tetőn lévő szellőzést lezártam, így jobb a szellőzés, 10 fokott esett a proci hőmérséklet.R20-at futtatva 60fokig ment fel. Manuál oc, fix 1,2675V @4GHz. Nálad mindenképp melegebbnek kell lennie, a magasabb órajel és több szál miatt.
-
hokuszpk
nagyúr
szvsz fogja tudni, csak hanyagold a game mode -t.
itt picit magasnak tunik a vddr_soc ( biosban lehet vsoc ) es a cldo_vddp fesz, ezek feleslegesen futenek , ezert 12W a soc power ; ha vddp 1.05 -nel nemmegy a jol a memoria, akkor kb. felesleges feljebb eroltetni.
llc auton maradt ?[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
belaazallat
addikt
A talpra raksz rá egy plasztik kártyát, vagy rárakod egy sík felületre. Ha rés lesz a felület és a hűtő talpa között, akkor a nem sík.
-
Chaser
legenda
nem a rés lényeg, hanem hogy egy síkban legyenek a csövek
brocken3-ból én nagyon rosszat fogtam ki anno, használhatatlan volt zenhez, lehet 14nm-es 6 magos intelt még lazán megoldottnem is vennék már zenhez dhp-s hűtőt, csak aminek tömbbe öntik a talpát - és azt szépen síkra csiszolják, ami sok gyártónak nem megy ( : -zsid
kipróbálom én helyetted is mit megy a ballistix ( :HSM
a sz@r ( : micron e-die 4 modullal 3600 c16-ot 1,27-28v-on tud
ok, nem 16-16-16-16...csak 16-18-18-18...28-56 de azé' nem rossz
3700@c15-öt előbb teszteltem le, 1,4v-on már biztos stabil szűk alap és sub-okkal, lehet megy még le a feszből 10-20mv
amúgy letojom a ramos dolgot, csak tesztekhez legyen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Mesterséges intelligencia topik