Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
A héten jövök végre egy referencia giga 290-nel.Tudom...tudom...referencia..., de elegem van a várakozásból szvsz Teszteléshez ez is jó lesz, a jövője pedig még kétséges.
Úgyhogy pacskereket felvenni, mert jövök[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #7466 üzenetére
Normál, kissebb tuning mellett valóban, a min fps-t megdobhatja komolyabb szűréssel.
Köszi, jelenleg 1-2 hóra tervezek vele, ezért is a finnyálkodás félrerakása.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz daveoff #7469 üzenetére
Mindenki máshogy vélekedik róla, de ez nem is meglepő, hiszen nagyon relatív a hangerő és az elötte bejárt út.
Nagyon durva hangerőt képviseltek a 2006-11-s gépeim, aztán a 7970 után a csendre törekedtem, mert jobb, az tény és igazából nem is a hangerő, hanem annak a tartománya lehet a zavaró.
Példa: inkább elhallgatsz egy böfögést Loop-ban 100 dB-n, mint köröm csikorgatást szintén ennyin, sarkalatos példa, de érted.
A porszívó zavaró tud lenni, ha már ehhez hasonlítja mindenkiA GTX 690 miatt is sírtak sokan, hogy nagyon hangos, hát...szerintem meg baromi halk volt 2 GPU-hoz képest.
Egyébként mennyi is az átlag? 1070-1150?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Milyen hűtők mennek fel a jelenlegi felhozatalból a ref 290-re? Úgy, hogy elég a VRM és VRam borda /száma és elhelyezkedése/ gyárilag hozzá.
Úgy láttam, hogy az Arctic Twin Turbo II, Arctic Accelero Xtreme III és a Peter felmegy rá gond nélkül.
Valami felett átsiklottam, hogy gondot okozhat?[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #7568 üzenetére
Egyébként azért ezeket soroltam fel, mert ezeket lehetne a keretemből /használt piacon/ kihozni talán, bár a Peter valószínűleg drágább.
Jelenleg csak magát a hűtőt tudnám tudnék a keretből /10k/, se lefogató, sem kis bordák...Szóval ennyi pénzből valószínűleg marad a ref, minek erőlködöm
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz GhostRider23 #7576 üzenetére
Ismerek pár embert akinek gyárilag ment annyin még a 7900 szériából, a mai napig mennek azok a kártyák.
Az viszont tény, hogy lehet nem fog 6 évet elmenni, mint 80 fokon, csak...5-tÉn 95 foknál húztam meg mindig a határt, arra még azt mondja a belső hang oké.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Rövid válasz:
Igen, hozná az átlag 70-t, sőt...
A Mantle pedig nem negatív irányba hat (volt 1-2 emberke zöld kártyával aki ilyenről mesélt, hogy amott olvasta, de konkrét esetről nem tudok, annyiról tudok, hogy megesik néha a durva drop)
Ha mégis igaz valami ezekből, akkor is ott a szimpla DX11, ahol szintén aprít a kártya.Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
válasz janos666 #7651 üzenetére
100%-n? Ugy valakinek alapon nem megy 60 fok fole, ha belevesszuk, hogy tuningolva van + 15 fok kanikula...ugy sem eshet be 650re, de ez csak elmelet, a gyakorlatom holnap jon, de csak simaval es jatek alatt, ami nem akkora teher.Banyaszassal lehet igazad lesz.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Ha engem kérdezel: nekem nem tetszik az Asus új hűtése, olyan nyominak hat a 2,5-3 Slotos változathoz képest.
A Gigabyte meg Gigabyte, volt tőlük 1-2 WF3-s kártyám, a minőség felemás, a gyenge (gagyi, papír) ventik sosem jöttek be rajtuk, de ha nem húzod szét, halkak és jók.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Sz.Miki #7706 üzenetére
Az nem rossz, nem tartott sokáig.
Ellenben ez bárhol megeshet, olvastam ilyet Asus DCII kártyáról is, pedig az aztán nem pörög többet 1400-nál.Sonja: Igen? Szóval kezdenek kiesni a "hibátlan" szerepból az MSI-k is.
Verdikt: MSI venti halál, Sapphire: fekete halál, Asus: pénztárca halál
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #7708 üzenetére
Már nem bele az időbe a Verdikt-s résznél a troll smiley
Nem gondoltam komolyan, mielött valaki rám támadna, csak ezek az eddig ismert hibák néhány embernél.
Valós Verdikt: ettől még nem lesz szemét a 290/X Custom széria globálisan.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
válasz N.Ferry #7738 üzenetére
Nem megyek bele, mert fáradt vagyok és nem ide való téma, de annyival hidd el, hogy nem izmosabb 1080p-ben egy tuningolt Tahitihez képest globálisan, a releváns genváltásokat mindig csíkszélesség csökkentése fogta kézen.
A 64 ROP viszont sokat dob(hat)[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #7840 üzenetére
Mi a problémád a mostani kártyáddal?
Az sem lenne jobb, max a tudat, hogy egy limuzin van a gépben.Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #7845 üzenetére
Sapphire-ral is, szóval én nem foglalkoznék vele.
Ez olyan, mint anno a 7900-s körutam, szinte mindegyik hűtéses volt, mégsem volt releváns végül, hogy melyik van a gépben, mert minimális eltérések voltak.
A lényeget a GPU és a memória potenciálja dobta és a szőrözés, hogy a -5 vagy 8 fok számít e /80 fok alatt/
Effektíve nem igazán, a VRM meg normális tuning mellett mindegyikkel oké, szóval...érted.Az előrelépést Aftermarket hűtések hozhatnák, nagy VRM bordával.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #7848 üzenetére
A magasabb feszesek jobban szivárognak, innen az alapból magasabb feszültség még lehűthető mértékben és az esetlegesen szépen alulfeszelhető GPU.
Az alacsonyabb feszesek kevésbé szivárognak, így agresszívabban reagálnak a fesz emelésére, ezáltal jobban is melegszenek.Papíron ez a szivárgás és a fesz közti kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest