Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A VDPUA-t tudtommal nvida-hoz kötödik, itt brazos vonalon akkor nem biztos, hogy jó választás.Emlékeim szerint az XBMCbuntu-ban van VAAPI. Talán azt kellene választani AMD-hez.Bocsi ha tévedek,mert nem vagyok egy XBMC fan.Egy próbát megér.Más, korábban kérdezte valaki, hogy torrentezni lehet-e XBMCbuntu-val. Simán,transmission,rtorrent,deluge...A lubuntu egy csupasz ubuntu, így bármelyik linux kliens fut simán.
-
-
-
-
-
válasz szotadi #7485 üzenetére
Biztos leírom csak az Mplayer-t meg akarom csinálni,mert vaapi nélkül viszi a 10bites 1080p-t. Ezenkívül minden teszt file amit én próbáltam az lefutott, de sajna a vaapi még nem megy vele.A VLC képe nem tetszik, hasonlít a linuxos XBMC-re.Egyébként a Mint 13 valóban sokkal jobb ezen a téren.Eddig ez volt az első amire tudtam vaapi-t varázsolni.
Majd belinkelem mikor kapok segítséget, és rendbe lesz az Mplayer is. Ugyanis biztos van még egy kis driver linkelési hiba.
A BIOS linket köszi, majd frissítek én is. -
-
-
-
válasz bozsozso #7594 üzenetére
Bozsozso, és Otes az Openelec nem rossz, de nektek van hang?Nálam minden beállításra piros x-t tol.Bizony, most már emlékszem valami driver probléma van,de akkor hogy mozisztok? A pozitívum pedig az , hogy az Openelec az újabb kernelt használja.
Természetesen én itt a linux verzióról hadoválok. -
Nem tudom honnan szedted ezt a frodo ötletet ,de úgy néz ki ez az első ami működik.
Vaapi először nem ment, de menüben kattintgatással megoldható.Hang is megy. Így már érdemes egy kicsit mélyebben megismerni.Nagyon rövid teszt alapján figyelemre méltó.
Érdekes, hogy milyen régi a Brazos, és csak most jelenik meg egy működő vaapi.Tetszik a pendrive-os system.Pont úgy mint annak idején a Freenas.Szóval megnézem később alaposabban. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz szaszlaci #9189 üzenetére
Hallgass az öregre! Ha nincs szkópod akkor vakon cseréld ki az összes kondit (elkó).A voltmérő sz@rt se ér.
Gyanítom semmi baja a félvezetőknek.Különben is elhangzott a kulcsmondatod, ha jól emlékszem azt mondtad 1 éves.Na,ha szerverként is funkcionál akkor lehet így kezdeni.Ha utána is csinálja akkor félvezető.
Szkóp nélkül csak ez a járható, és értelmes út.Sok kolléga akinek van szkópja pontosan ezt csinálja.Lustaságból, mert gyorsabb a kondikat kicserélni,mint a szkópot bekapcsolni.Az eredményt lökd ide, ha még próbálkozol.
Még valami, azon a kis lapon lehet smd elko is aminek nincs Al háza.Ha nem ez a szakmád elég nehéz lesz felismerni.Ez az 1-10uF tartomány.Próbálkozz!
Az üresen működött is engem igazol.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
válasz misimagaki #9673 üzenetére
Egész beizgultam. Írd már le légy szíves mi volt a bibi ez ügyben?
"Szerelés közben rájöttem, hogy miért 10 MB/s csak az FTP átvitel az elvárható 50 MB/S körüli helyett, így már az is rendben."
Egyébként ha jól emlékszem az advanced/system menüben el lehet idítani a CPU clock szabályozást.Érdemes, mert egész jól letekeri.Alaphelyzetben full gázzal megy a CPU mint egy jó szerveren.A Solaris is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Látom nagy a felfordulás.Egy picit elakadtam én is, bár nem olyan fontos,csak nem találom a megoldást.
Hogy lehet windows nélkül frissíteni a biost?Most elmegyek levegőzni,hátha lesz valami ötletem. -
Sajnos nagyhangú barátunknak igaza lett,mert csak win alól tudtam megcsinálni az update-t.Viszont eddig úgy látszik megérte vele kínlódni,mert két fontos dolog már működik.Az egyik az AHCI, és a másik a CPU ventilátor sebességét nullára lehet venni.Mint egy laptop,tök jó.Élvezem.
Biztos sok más új dolog is van benne ,de most csak ezt látom.A BIOS grafikája változott. Ízlés dolga,szerintem jobb.Röviden ennyi. -
válasz McSzaby #10392 üzenetére
Többször említettem már az XBMCbuntu-t.Ott a kész egyik legjobb filmnézős progi, és alatt egy Lubuntu neked bármire.Ez a te linuxod.Egyébként rendkivül kevés munkával vlc, és kicsivel több munka Mplayer.Sajnos a VAAPI nagy szívás.Az AMD nem a linux kedvence.Az igazi baj az hogy nem elég kidolgozott a hardware-s gyorsítás.Rengeteg leírás található,de nekem egyik se 100%-os.Az említett XMBC,és Mplayer volt egész közel.Új desktop-on Gnome player, de az is Mplayer.Ha találsz valami tuti megoldást akkor ne tartsd vissza magad.
-
-
válasz korcsi #10430 üzenetére
Csak tesztre néztem a 10bites vidit.Álltalába japán Manga használja.Közben megnéztem a régi desktop-omon a teszt vidiket és win7 alatt 2-3 vidi darabos volt,de viszont Linux Mint-Gnome Mplayer izomból simán ment.Régi a vidikari is így nincs HW gyorsítás.AMD X2 5600+ volt a CPU.A teszt vidi linkjét privibe lököm át.
-
-
-
Mit is szeretnél elindítani, és hogyan raktad ki az USB-re?Mint mindenkinek nekem is simán boot-olt az Ubi,FreeNas természetesen USB-ről. Próbáltam pendrive-val, és USB-s HDD-vel is.Ott valami nagy elba... van.
Végére maradt a BIOS.Azzal vigyázni,mert könnyű elszúrni.Próbáld először az USB2.0-as likat hagyományos pendrive-val.Most több nem jut eszembe. -
-
válasz bigdady #10772 üzenetére
A fő memóriából hasít(share) a VGA-nak. Az auto opció nem szerencsés, mert kevés. A tapasztalat szerint ha a BIOS-od engedi akkor 512M-re állítsd. Ennyiről tudok. A beállítás helyét meg megtalálod a BIOS-ban. Aki jól emlékszik, vagy mindennap kikapcsolja a gépét, az megnézi neked a pontos helyét.
[ Szerkesztve ]
-
válasz korcsi #10837 üzenetére
Láttam, de ha képesek szinte egyedül a társaságból megcsinálni egy normális VGA gyorsítást akkor a hang az semmi. Egyébként nincs feltelepítve egy driver amit ha ha megtalálsz akkor működik. Rövid ideig foglalkoztam az xbmcbuntu-val és nálam nem volt analóg hang. Megtaláltam ,és működött, de mivel nem tetszik az xbmc így nem írtam fel, mert nem volt lényeges számomra. Öreg vagyok, de még nem szenilis.
A másik, ha egy öregember hobbiból megtalálta akkor te is meg fogod találni. Persze ha elég kitartó vagy. -
-
-
válasz Forraszto #10907 üzenetére
Válassz másik routert. A normálisabbakon külön LAN switch IC van. Nem sok köze van a routolási képességhez, mert azt megint másik IC csinálja. A gagyikba egyetlen IC van. Na, az szívás. Itt most nem a TP-Link-ről beszélek. Gigabites routert válassz két IC-vel. A TP 1043 a legolcsóbb. A többi mind drágább. Egyébként is mi a fenének kell átmozgatni a filmet? Nálam a NAS-on van, és ott is marad. Az-az onnan nézem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz syler123 #11002 üzenetére
"kisebb feszültség van beállítva"
Próbára azért én kipróbálna a normál feszültséggel is. Az a kis plusz villanyszámla talán nem vág a földhöz, és esetleg van rá esély, hogy megtalálod a hibát. Bár Te se, és én se hiszek benne, de nem hagynám ki.
Bármi is az eredmény előre léptél. -
-
válasz MZperX75 #11080 üzenetére
Ez érdekes info volt "Brazos 1.5 év alatt 2x 3x lett csak leállítva 1-2 napra,volt amikor 4-5 hét telt el egy két restert-ig !"
Nekem is azon jár az agyam, hogy a RAM hibázik magától is mivel nem ECC. Igen csak kevesen figyelünk erre. Sajnos nálam az áramszünet megakadályozza a hosszú tesztidőszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest