Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerti008
aktív tag
Rendeltem egy quest-et, a Half Life Alyx miatt be kell allitanom a streamet a pc-rol. Szerintetek olyan jatekbol ami elerheto a steamen is, melyiket erdemes venni a nativ quest vagy a steam verziot? Pl. a egy arban van akcioban mindket verzio a Contractorsbol , Vader Inmortal stb. gondolom a nativnak kissebb a latency-ja a pc-nek meg jobb (lehet) a kepminosege. A configom rtx2060-6GB, i7-8700, 16GB.
Milyen kulonbseg van a Rift S vs Quest games kozott. Ha menni fog a Virtual Desktoppal wifin a HL:A akkor vegyem nyugodtan a Rift verziokat?
Valaki probalta a Quake2, Doom, Half Life 1-2 es a quake 1-et vr-ben. Kezdonek mennyire okoznak motion sickness-t?[ Szerkesztve ]
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
Tegnap este megjott a quest de egybol belefutottam par problemaba. Valami hianyzik a w10-bol mert a sidequest app nem rakja ki az ikonokat felulre hanem kiirja az ikonok neveit. De rzt csinalja. Crome is a SW website-on.
Ezzel meg el tudnek elni mert mukodik szepen feltolti az apk-kat.
Viszont a virtual desktop SQ patchel sem latja a wifin keresztul a pc-t. Kikapcsoltam a tuzfalat, raktam fel usb drivert a quest-hez, a link mukodik a gyari kabellal de nem tudok rajonni hogyan lehet bekapcsolni az audiot a questen. Helyette a fejhallgatom szol ami a pc-be van dugva..
Van valami otletetek w10 ujratelepites helyett?Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz kerti008 #31041 üzenetére
Kesz a W10 ujta telepitese es mukodik wifin kabelmentesen.
A Quest visszahozta azokat az idoket amikor mindenki az uj 3DFX Voodoo2-ot vette en meg a Voodoo1-et es egesz hetvegen a csalad a Shadow of the empire-rel jatszott. (egy evvel kesobb en is csereltem)
Most mukodik de pl a G-Sync monitorral is osszeakadt es fix frame ratera kellett tenni 2 progit a steam vr-t meg a virtual streamert. (csak beprobaltam mert igy volt logikus plusz egy restart) Az is egy felreertes volt hogy a Steam-es Virtual Desktop nem is kell a mukodeshez csak az Oculus store-os.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz Dyingsoul #31364 üzenetére
Sajat tapasztalatbok tudom milyen nehez donteni kulonosen ha meg penzed is van. En atnrztem az osszes elerheto headset arat majd a exclusive jatekokat. Utana eldontottem hogy a gyerekek miatt inkabb ne legyenek kabelek. Majd kezdtem eloro mert keveseltem a 2-3 ora akkumlator kapacitast. Utana raakadtam a Half Life, Doom (1993), Quake 1-2 projectre ami megerositett hogy a Quest kell nekem. Aztan megint kezdodott elorol a keresgeles. A vegen beleuntam a kutatasba es merlegelesbe es megrendeltem a Quest-et. Azota ugyan beleneztem a demokba, vettem a gyerekeknek egy par jatekot de En kizarolag a HL-al Doom-mal Quake-el jatszom. Kiprobaltam a Doom3 vr-t is pc-rol de ez a jatek soha nem hozta azt az erzest amit vartam. Es allitolag keszul a Return to castle Wolfenstein port is. Megvan a HL Alyx is majd ha vegigvittem a regieket akkor elkezdem. Onmagaban a felbontas vagy a kepminoseg csak egy a sok parameter kozul es nyugodtam kijelenthetjuk meg nincs tokeletes headset.
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
Szerintetrk mi lenne a legoptimalisabb beallitss Quest es egy RTX2060 6GB-hoz? Erdemes beallitani vagy az alap beallitasok elegemdoek? Mekkora kulonbseg van VD -USB 2-3 kozott grafikailag?
-
kerti008
aktív tag
A VD volt az elso amit megvettema Quest-re, most a beallitasokon gondolkodok. Volt egy gondom hogy halk volt az audio de bekapcsoltam a virtual audio drivert es utana jobb lett. Ezenkivul felraktam maximumra a video bitratat is. Ez a supersampling vs Steam VR beallitas bonyolultnak hangzik. Honnan tudom hogy mekkora supersamplingot hasznalok illetve a 72 fps megvan-e a Questen?
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
Most jatszottam a Vasder Inmortal-lal a Quest-en es eszrevettem hogy a teljes fekete kepernyo nem teljesen fekete hanem valami voroses LCD hattervilagitas szeru. Az Olednek nem kellene teljesen feketenek lennie vagy ezzel jelzik hogy mukodik a headset?
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31647 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. Erdekes mert az OLED tv-n meg nem lattam ilyen voroses szint habar ha oldalrol megvilagitod egy lampaval akkor kikapcsolva nem fekete hanem valami voroses - fekete szinu a kepernyoje. Van valami teszt abra quest-re?
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31650 üzenetére
Kezdem erteni miert nem tamogatott a Virtual Desktop es miert beta a Link. Tegnap vegigjatszottam a Vafer inmortalt a Quest-en futtatva. Ma kiprobaltam Virtual Desktop-pal pcrol. A texturak reszletesebbek, a fekete feketebb de tobb voroses tone a full fekete kepetnyon es legutolso jelenetben is. A nativ quest-es program kepes volt a hardver kijelzojehez igazitani a kepet szineit mig a VD meg a Pc nem. Ugy nez ki kulon kellene kalibralni minden egyes input-hoz de az is lehet hogy programonkent kellene. Plusz a VD vagy a Link tomoritesi algoritmusa is okozhat problemakat.
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31652 üzenetére
Megvan s problema oka: a Rift S-nek 13-255 ig terjed a brightnes level-je. A Rift S-re irt jatekok gyakolatilag “vilagosabbak” mint a quest verzio.
Pc-rol streamelve volt olyan gondom hogy abban a jelenetben ahol Vader elosszor jon be ott a sisak jobb oldala beleolvadt a hatterbe olyan fekete volt, illetve nem latszott a laba sem csak a melkasa meg a sisakja. Valami a brightness level atalakitas meg a tomorites korul mehet felre.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31655 üzenetére
[link] szerint a Rift kepernyoje 13-255 de azt javasoljak a fejlesztoknek ha lehet gasznaljak a Quest szelesebb szinteret. Gyakorlatilag a fejlesztokon mulik hogy a programot kulon programozzak headset-enkent vagy sem
-
kerti008
aktív tag
válasz kerti008 #31657 üzenetére
Ez egyre bonyolultabb. Atolvastam megegyszer: Rift CV1 es a Quest (mindketto oled) szinprofilja megegyezik (bar kulon szinprofil van mindkettohoz) de a master elkeszitesehez a Questhez a Rec2020-at ajanljak mig a Rift S-hez meg a CV1 szinprofiljat. Utana az Oculus SDK remap-olja a mastert. Viszont azt kiemelik hogy a Rift S LCD kepernyo hardveres limitje 13-255.
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31659 üzenetére
Legyartottam a teszt kepeket es ugy nez ki a 16,16,16 nem vilagosabb szurke hanem olyan pirosas beutesu pont olyam mint amit a Vader-ban lattam. Par pixel szetszorva a kepen pirosan "vilagit". De a fekete az fekete.
Azt nem tudom ez hardver hibanak minosul vagy ilyen az oled kijelzo a Questben de a kepeket kiprobaltam a B7-en (nagyitoval atneztem a pixeleket) ott meg jol neztek ki.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #31662 üzenetére
19-es firmware, Oculus galery.
#31661) Márton: Amennyiben hardver hiba akkor irok a supportnak es kuldom vissza. Azt is eltudom kepzelni hogy a mobil OLED-nek ilyen a kepe (mert a B7-ben a kepfeldolgozo processzor joval erosebb mint a Quest-ben)[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz s:zozo #31664 üzenetére
Gyorsabb ha megnyitod a Paint-ot, custom color jobb felso sarok, kicsereled 16-ra a harom szint majd elmented. A resize-nal elotte beallitassz valami 2:1 aranyt pl. 3200x1600. A kovetkezo lepes kitoltod a kepet az uj szinnel es elmented a kesz kepet.
Raymond: elkepzelheto de ket ugyanolyan oled panel a tv-ben is maskepp viselkedik kulonbozo kepfeldolgozo processzorral. A dragabb verzioba jobb a procrsszor es a kepminoseg is bizonyos esetekben.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz s:zozo #31730 üzenetére
Az ev jateka.
Elkovettem azt a hibat hogy mevettem a vorx-ot aztan hamar rajottem hogy a nyakammal kell celozni. (meg a fegyverek tul nagyok voltak) A vorpx fejlesztoje csak a drivert kesziti el de az iranyitast nem irja at meg az open source koddal rendelkezo jatekoknal sem.
Az altald linkel nativ Quest portnak at lett irva az iranyitasa a Quest controllerjeire sot meg a lezeriranyzekot is be lehet kapcsoni.
Tegnap kezdtem el az Alien Isolation-t ( es beruhaztam egy xbox kontrollerbe is) de ugy nez ki felre kell tennem mert a RTCW- t kell jatszom elsonek.
Valahol igaz hogy a tartalom adja el a headset-et es nem a muszaki parameterek mert a 3dfx is a kompatibilitasaval volt piacvezeto persze aztan megbukott amikor elhanyagolta a fejleszteseket es a versenytarsak elkeszitettek a megfelelo drivereket meg patch-eket a jatekokhoz. De akkor is evekbe telt.
Szarencsere mostanaban a Half Life Alix-on kivul nem jott ki jo story alapu FPS es igy a versenytarsaknak nem kell felnie a Quest elore toresetol.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
Tedd be a Steam-on a wishlist-be es kuld egy emailt automatikusan ha le lesz arazva.
-
kerti008
aktív tag
válasz barcalaci84 #31780 üzenetére
Ez van amikor egy termeket a versenytarsak nem tudnak legyartani. Med 5-10 ev mire kialakul a vegleges VR piaci reszesedes de most ugy nez ki hogy a Quest-tel a Facebook jelentos elonyre tett szert. Amikor a Facebook a John Carmack ceget felvasarolta ezt sejteni lehetett.
-
kerti008
aktív tag
válasz Williamgrant #31797 üzenetére
Nekem nncsenek ketsegeim a privacy beallitasokrol. Megis az egyetemen “rakenyszeritettek” a LinkedIn hasznalatara. Ha nem regiszralok akkor nem tudtam volna a “portfolio”-mat beadni. Magyaran kb.20%-kal kevesebb lett volna a feleves ertekelesem. Es ezt ket kulon targynal eljatszottak, igaz masodjara csak egy keveset kellett frissiteni az elso ertekeles alapjan. A masik gondom a Viber regisztracio volt mert minden eggyes targynal eroltettek a csapatmunkat es par csapattag keptelen volt megerteni hogy hivatalos ugyekre inkabb hasznaljuk az egyetemi emailt. Az utolso felevben volt olyan csapattag aki csak es kizarolag a Facebookon kepzelte el a kapcsolattartast. Kenytelen voltam regiszralni ha szerettem volna a csapat altal beadando munkaban reszt venni. Ennyit a privacy beallitasokrol meg a szabad akaratrol. . Ja es az ujsagiroknak van az a rossz szokasuk Nyugaton hogy az elso targyalas elott kirakjak az ujsagba a vadlottak kepet jelezve hogy a forras LinkedIn, Facebook stb.(mikozben a targyaloteremben meg nem lehet fenykepezni csak rajzolni) Jo par napig volt fejfajasom mire el tudtam fogadni ezeket szabalyokat.
Ezek utan viszonylag konnyen dontottem ugy, hozzalinkelem az egyetemi facebook accountomat a headsethez.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz Williamgrant #31800 üzenetére
A profilkepekrol kezdtem irni elosszor de mire eszbekaptam kiirtam magambol ami nyomasztott.
Egyebkent mindket oldalnak javaslom olvasasra Cory Doctorow Little brother (Kis testver) cimu regenyet. Ugy emlekszem inguenesen elerhetove tette. Nem egy mai darab de aktialis.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz barcalaci84 #31947 üzenetére
Vettem egy blu-ray irot de elakadtam a 3D filmek lejatszasaval rogton az elejen. A MPC-HC meg sem nyitja az eredeti bluray filmeket lemezrol. Erre leszedtem a PowerDvd trial verziojat (a teljes verzio eppen 30%-al olcsobb gondoltam ha mukodik a Quest-el meg is veszem) de nem kuldi ki a 2D-s kepet sem a Questre. Utana olvasom hogy a Powerdvd 17-tol nincs 3D sem tamogatva. A PowerDvd igy egy vicc mert a gyari lemezeket nem jatsza le viszont a video fajlok lejatszasat meg felajanlja. Se letotleni, se rip-elni nem akarok csak a gyari lemezeimet szeretnem megnezni a Quest-en.
-
kerti008
aktív tag
válasz barcalaci84 #32088 üzenetére
Elakadtam teljesen. A Bigscreen a Quest-en levo vagy a pc-n mert a beallitasok teljesen elternek a cikktol. Most a Steam-eset hasznalom a Bi S-bol lehet hogy az oculus pc verziot kellene? Az mpc madvr kombo szepen 2D-ben jatszik mindent ha bekapcsolom a Bigscreenben a 3D-t akkor meg osszekeveri a kepet.
Viszont ma vettem 3 db 3D filmet 20%-os learazasban plussz a harmadikat ingyen adtak. Legalabb van min gyakorolni es amiket rendeltem azok meg uton vannak.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz barcalaci84 #32131 üzenetére
Mukodik vegre koszi a segitseget. Mar tudom, hogy hol rontottam el.
Most probalom az elerheto es free programokat osszeszedni es letesztelni az uzembiztos "on the fly" mukodeshez. Mindegyik kisegito programnak van valami limitje es csak egy tokeletes van de az meg aranyarban es akar lehet bitcoinnal is fizetni Nekik. Igaz az ugy mukodik ahogy kell, gomb megnyom, 5-10 masodperc es el van felejtve.....
Ui:. a PS4 VR headset-je allitgatas nelkul lejatsza a 3D bluray-eket mert van a licence szemben a windows10-el. Erdekes volt "megoldani" ezt a problemat visszahozta a 2000-es evek elejet amikor meg kb 17-18 evvel fiatalabb voltam.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
Nezegetem a 3D filmeket a Questen de ugy erzem a szinek joval gyengebbek mint az LCD monitoromon. Elvileg a quest szinprofilja Rec. 2020 es pentile oled kijelzoje van tehat a szinek lehetnenek minimum hasonloak de megis olyan matt az osszhatas. (az oled tv-n persze joval tobb szint lehet latni). Lehetseges hogy a screen door effect rontja le az minoseget vagy kellene valamit allitanom pl. a videokartyam szinein) Esetleg a Virtual Destktop tomoritese? Arra is gondoltam hogy ennyire rosszul lenne kalibralva a headsetem? A sotetszurke RGB teszt kepen (13,13,13) lathatoak a piros pixelek gondolom ez is ronthatja a szinhuseget.
-
kerti008
aktív tag
Az uj Quest 2-nek fantasztikus parameterei vannak igaz azt nem tudni OLED vagy LCD kijelzoje lesz. Az elmult napokban a 3D bluray lejatszas miatt korbejartam a PSVR is mert kiakadtam hogy nem letezik megoldas lejatszani a 3D filmjeimet mindenfele ugyeskedes nelkul.
A Sony a PSVR 2-ot ugy hirdeti hogy a Playstation 5 utan fog kijonni bizonyos idovel hogy ne terhelje a penztarcajat a vevoinek. A mult heten a Microsoft adott egy gyomrost a PS5-nek mert elsonek jelentette be az arat az X box Series X/s-nek ezzel valoszinusithetoen arversenyre kenyszeritve a Sony-t. Tegnap meg a Facebook jelentette be az uj Quest 2 specifikacioit es arait.
Ami feltunt nekem hogy a Sony showcase is 16.-an lesz egynapon a Facebook developer show-al. Most a Sony manegement-je torheti a fejet a kovetkezo lepesen.
En arra tippelek, hogy a Sony a heten bejelenti a PSVR2 terveit es a PS5 arait is 17-en 10 oratol magyar ido szerint.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz kiskuplung #32513 üzenetére
Esetleg kiprobalhatod Developer modban a Quake 1-2, Doom, Return to Castle Wolfestein wa a Half Life jatekokat. A Doom 3 is nemsokara kesz lesz. Viszont a Developer mod is kockazatos mert barmikor kerhetik hogy nyujts be valamilyen projektet kulonben letiltjak a developer hozzaferest. Akkor meg marad a Beat Saber meg a Pistol whip esetleg a SteamVR. Mondjuk a BS biztosan szep lesz a harmadik generacios Questen is.
-
kerti008
aktív tag
válasz kiskuplung #32542 üzenetére
2021-es AAA VR jatek PC-rol? Otletem sincs mit valaszoljak mert semmi erdekeset nem lattam. En szemely szerint vegigjatszom a "20 eves" jatekokat - lezeriranyzekkal tavaszig es addig valoszinusithetoen eldol a developer account-ok sorsa. Ha nem lesz ertelmes jatek akkor felrakom a polcra vagy megyek 1-2 palyat a Quake2-ben.
A gyari 3D bluray lejatszas miatt lehet hogy veszek majd egy PS5-ot es PSVR2-ot ha kijon.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz Jinxb1rd #32581 üzenetére
En is szamolgattam hogy a Quest2 256 kozel egy arban lenne a G2-vel ha megveszrm hozza a gyari akkupack+fejpantot es a gyari link kabelt. A kezdeti arelony nagy resze el is tunt. Pc meg amugy is kell az Alyx-hoz.
-
kerti008
aktív tag
G2 az ausztral store-ban A$899 vs 256/64GB Q2 A$926/766 link kabel + fejpant+akkupack. Az akkupack csak becsles USD$129 = A$158 mert itt meg nem elerheto. (mindkettot ingyen szallitjak)
A virtual desktop is csak addig fog mukodni amig a fejlesztoi accountokat birtokloknak be nem kell nyujtaniuk a terveiket az uj altaluk irt programokrol. (ezert szamoltam a gyari kabellel) Ha esetleg megszunik a Sidequest lehetoseg is akkor meg szinte semmi sem marad ami erdekelne. Ezert poenkodtam a Beat Saber milyen jol fog mutatni a Quest3-on, meg Carmack is mindig a BS-t emliti mint egy fantasztikus programot.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #32604 üzenetére
Jol hangzik mert az Oculus szervereken ellenorzik a feltoltott file-okat es az Oculus fentartja a jogot hogy torolje azt ami nem eri el a kivant szintet vagy virusos. Win-win. Erre mondjak azt hogy aki idot nyer eletet nyer. (persze ettol meg egy nap torolhetik az osszeset)
-
kerti008
aktív tag
válasz Márton #32744 üzenetére
Nekem Iphone 11-em van LCD kijelzovel (az XR verzionak van OLED-je) es azt kell mondanom hogy a feketeszintje boven az elfogadhato kategoriaban van. Remelem az ul Quest is legalabb ilyen lesz.
Tudom hogy leragott csont de most olvasom hogy letiltottak a Facebook accountjat annak a fiatal sracnak aki az egyik tuntetesen fegyvert hasznalt. Hmmm, ez ugy nez ki ha Quest 2-je lett volna es kizarolag Facebook accounttal lehetett volna regisztralni, akkor "halmazati bunteteskent" most nem hasznalhatna a legalisan megvett jatekait, sem O sem a csalad tobbi tagja sem. Sok csaladban csak egy account van a Questhez amit a csalad pl. a gyerekek is hasznalnak. Remelem ezt jol atgondolja a Facebook es a csalad tobbi accountjai hasznalhatoak lesznek akkor is ha a csaladfo accountjat letiltjak mert olyan helyzetbe keveredett ahol komoly ugyvedek (evtizedes gyakorlattal sem) kepesek a vegeredmeny megjosolni.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
Ha jol emlekszem a Questnek a screen door effektje olyan mint a szunyoghalo, vizszintes fuggoleges 90 fokos? Illetve 72 mm a max IDP?
-
kerti008
aktív tag
válasz Raymond #32805 üzenetére
Most jott vissza javitasrol a Quest es azt tapasztaltam hogy a screendoor fektetett rombusz alaku viszont javitas elott meg olyan negyzet alaku volt kulonallo pixelekkel. (vagy en emlekszem rosszul) Viszont a szinek telitettebbek lettek, megjelentek a feluleteken a csillogasok a kep sokkal reszletesebb lett. Ami erdekes hogy a IPD kalibracio elotte 68 volt (a csuszka kozepen volt) most meg a legelesebb kep 70-nel van. (a csuszka a legszelen van) Javitas elott nem volt kulonbseg a 68 es 70 kozott. Ugy latszik ezt rendesen bekalibraltak.
Es a "javitott" Questen semmi karc nem volt, tokeletes allapotban jott. (a szamla szeriny javitottat kuldtek)[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
John Carmack is emlitette hogy a 68 mm-es allasban a kepernyo szele miatt csokken a FOV.
A javitott Quest1-emnek mintha csokkent volna a szunyohaloja es mintha tobb pixelem is lenne. (ennyit tenne a megfelelo kalibracio?)
Hogyan tudom a harverID-kat kiolvasni android alatt a Quest-en garancia vesztes nelkul?[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
En is gondoltam erre de az is lehet hogy kaptam egy jobban kalibralt headset-et. Az elozo 68-nal volt a legelesebb ez meg 70-el ami a maximum beallitas a csuszkan. Neked mennyi a csuszka szelso allasa 71?
-
kerti008
aktív tag
válasz camaro79 #33371 üzenetére
A quest wifin csatlakozik az internethez ez elso telepiteskor be allithatod.
Van ra lehetoseg hogy USB kabelen keresztul csatlakozz PC-hez de ez nem ajanlott altalaban mert utban szokott lenni. (akar magadra tekereheted jatek kozben) Ha telepited a Virtual Desktop-ot akkor meg a wifin keresztul csatlakozik a pc-dhez es ha jo a wifid akkor a kepminoseg is jo.
A Quest nem ugy mukodik mint egy szimpla HDMI hanem tomoritett kepet kuld a PC.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz ElGatto #34242 üzenetére
Nalunk egy 7 es 10 eves jatszott VR-el de a tapasztalat az hogy a kezdeti lelkesedes utan 10-30 percen belul leteszik a headset-et. Hogy artalmas-e arrol fogalmam sincs mert hetekig eszukbe sem jut. Mult heten jatszottak ketten osszesen egy orat. Vagy nincs olyan jatek ami erdekelne Oket vagy szedulnek de ezt nem aruljak el Nekunk. Altalaban 12 eves kor alatt nem ajanljak a gyartok. A technologia fejlodese meg a tobbnyire a videokartyakon mulik ha van ra kereted akkor osszeraksz egy eros CPU-val meg egy 3000 Nvidiaval egy gepet es sok gondod nem lesz a teljesitmennyel. Jellemzoen a kimaradt kepkockak illetve a rosszul beallitott IDP(szemek kozotti tavolsag) okoznak szedulest de ez egyenfugo. Nekem egy napig volt fejfajasom es masnap mar nem szedultem egyaltalan de 2-3 ora utan erzem a gyomromat. (kulonosen a SW Squadronban de megprobalom a Raymond altal ajanlott beallitasokat) Az sem mindegy hogy milyen headsetet veszel gyerekeknel sajnos megvan az esely hogy repul a szamitogeped a kabeles osszekotessel egyutt.
-
kerti008
aktív tag
válasz ElGatto #34279 üzenetére
A PSVR-en En is gondolkozok, most vettem egy uj PS4 Pro-t akcioban, a gyerekeknek nagyon tetszik a Spiderman, Rachet and Clank, Little Big Planet 3 stb. Ha lesz egy jo PSVR akcio (min 50%) lehet hogy veszek egyet a Quest 1 melle illetve majd egy PS5-re beszamittatom tavasszal a PS4-et. Most sokan kerdezitek miert veszek PSVR-t a Quest melle amikor a Quest 1-es sokkal fejlettebb? Nem tudom lejatszani a 3D lemezeimet a Questen csak ha iso-t keszitek beloluk. Erre meg nincs idom sem es tarhelyem sem. Illetve van par PS exvlusive VR ami erdekel pl a SW Battlefront VR kuldetese, Minecraft VR, Ace Combat 7 Skies Unknown VR stb..
-
kerti008
aktív tag
válasz kiskuplung #34314 üzenetére
Mar ideje volt rendbetenni a Squadron-t. Tegnap probaltam beallitani a fix 72 fps-t az rtx 2060/Quest 1-en, beallitok mindent a leiras szerint de nem jo, a kovetkezo lepesben minden video-t low-ra majd egyesevel vissza amig tartotta a 72 fps-t. Egy darabig ment is rendesen persze kepminoseg rosszabb volt de aztan egyszer csak megint 58-60 fps. Utana lereseteltem a Steam VR-t meg a squadron video beallitasait is, a kep is szebb lett meg a 72 fps is fix volt. A kovetkezo missiontol megint 58-60. Itt hagytam abba az allitgatast es addig jatszottam amig le nem merult az aksi.
-
kerti008
aktív tag
válasz ElGatto #34458 üzenetére
Csatlakozok az elottem szolohoz, a PS4 pro-nak jellemzoen szebb a kepe es stabilabb VR alatt (is). Annyit azert hozzatennek a hasznalt vasarlashoz hogy probald ki valami komolyabb jatekkal mennyire melegszik mert az elso szerias Pro-knak eleg komoly hangja szokott lenni 1.5-2 ev utan. . Ezt takaritasal, a CPU ujrapasztazasaval meg a termal padok cserejevel szoktak javitani. Olyan helyen hasznald ahol tud szellozni, lehetoleg ne dugd el zart helyre.
En is most vettem egy Pro-t es a Black Friday-os akciokra varok. Addig meg rendelgetem az akcios VR jatekokat es kijatszom az exluziv jatekok egy reszet is.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
kerti008
aktív tag
válasz ElGatto #34485 üzenetére
A legkisebb terulet az ulo pozicio, En 150x200 cm-en hasznalom a Quest-et allva. A guardiannal be tudod allitani hol jelezzen de ez eleg zavaro tud lenni ha tul kicsi mert kilognak a kontrollerek a zonabol. A legnagyobb terulet akar egy Lidl parkolo is lehet [link]
A Ps4-nek nincs guardianja a Sony ulve ajanlja hasznalni vagy megnovelt biztonsagi terulettel. Par user le is fejelte a tv-t vagy a falat. A kamera nem szereti ha tukor vagy eros feny van szemben akkor el kezdhet a Psvr forogni.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
Ez nem bug hanem feature. Carmack mondta egy interjuban hogy a Link illetve a VD nem HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) kompatibilis. A gyari Netflix is pont ezert nem megy 1080p-ben mert a filmesek nem engedtek HDCP nelkuli eszkozon csak a 480p-s verziot. A PoverDvd sem megy kepernyo tukrozessel sem linken sem VD-n.
-
kerti008
aktív tag
válasz joss68 #35071 üzenetére
Nagy gondod nem lehet belole mert ugy tudom le sem jatsza a Skybox az mkv3D formatumot 3d-ben. Volt par keres az elmult evben, amire azt valaszoltak hogy egy draga licencet kellene venniuk hozza, ezert nem is tervezik.
Ui.: Lehet hogy keverem a 3d bluray lejatszassal de ha mindenkeppen RIP-elni kell akkor a Media Player Classic is lejatsza Side by side-ban.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
Vettem egy PSVR headset-et a Black Friday learazason 55 ezer Ft-ert. Az elso ami feltunt a dobozan a HDMI felirat. A Playstation Pro egesz jol lejatsza a gyari lemezen levo filmeket, a 3D-ket is. Mivel juliusban vettem egy Questet (RTX 2060, 16 GB, I7-8700) igy van osszehasonlirtasi alapom.
Elosszor a pozitivumokat emlitenem: a headset kep minosege semmivel sem gyengebb mint a Quest 1-nek. (bluray illetve iso lejatszasal tesztelve) Azt azert meg kell emlitenem hogy nem tudtam kirakni a blu-ray filmeket parhuzamosan a tv-re. Kenyelmes a headset, nem kell atalakitani hogy ne nyomja az arcunkat illetve az orrnal van ket gumilap hogy ne jojjon be a feny. A kabelezes eleg rugalmas es konnyu. A screen door effect az eltero Oled matrix miatt negyszogletes, a display 120 Hz-es. A PS4 Pro persze izzad de ugy altalaban nem erezni komoly visszalepest a Quest 1-hez kepest. Ami meg tetszik hogy van Disney+ app a playstore-ban es vettem par exluziv jatekot is. (Astro Rescue Mission, Resident Evil 7, Blood and truth, Ace Combat 7 Skies Unknown VR, Batman: Arkham VR, Marvel's Iron Man VR stb.) A Playstore-ban a learazasok gyakoriak, a VR jatekokat 50-80% os learazason vettem. (atlag 62% diszkontot kaptam) A gyerekek imadjak a Rescue mission-t. Meglepoen jol mukodik a tracking pedig az ajanlott 2 meter helyett 3m-re ulunk a kameratol. (a fagyik (move controllers) meg nem erkeztek meg ezert ez meg valtozhat) Persze nincs guardian ezert ajanlott az ulo pozicio mert 20 cm-re a kameratol jelez hogy kozel vagy.
Ami viszont nem tetszik hogy ennek is MURA effect van az oledjen amiert meg augusztusban visszakuldtem a Questet cserere. (szurke pixelek kozott pirosak is vannak) Viszont a felesegem meg nem engedi visszakuldeni mert kb. 3 hetig tart es O is szeretne hasznalni mert vegre nem nyomja a fejet.[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz -Solt- #36429 üzenetére
Szerintem Magyarorszag azert nincs benn a tamogatott orszagok kozott mert a FEDEX nem ad kedvezmenyt a Facebooknak. A garancialis ugyintezest a FEDEX-en keresztul intezik International Priority-vel es Honkongban javitjak a headset-eket. Megneztem a szamlakat amit kuldtek a Quest (1) javitasahoz es kb. 14 ezer Ft volt a szallitasi koltseg. A jobb kontrollerem most van eppen Honkongban, de itt mar mas formatumu szamlakat kuldtek a szallitasi koltsegre 0.00-t irtak. Valami mennyisegi diszkontnak kell lennie a hatterben amit befolyasolhat az adott orszag FEDEX forgalma es a megrendelo szallitasi volumene is.
-
kerti008
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
válasz Márton #37410 üzenetére
Olvastam a valaszt arra hogy a Doom3Quest megjelent, es elosszor ide irtam majd elolvastam az eredeti bejegyzest rajottem hogy "very soon". A Sidequest-en azt irjak hogy januar 10-en fog megjelenni csak azt nem egyertelmu melyik idozona szerint es hany orakor. Most frissitgetem a SQ-t.
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
A Resident Evil PSVR exlusive de az Alien Isolation es a Doom 3 BFG VR: Fully Possessed- nek adhatnal egy eselyt. Mindketto remek horror jatek, az egyetlen hatranyuk hogy xbox controller kell az iranyitashoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest