Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
válasz bambano #11266 üzenetére
Szerintem alap dolgokra elég a kommersz (minőségi) is bár ahogy Vladi is mondta a felhasználás dönti el. Ha van azonban +50k az IBM-re én azért azt venném.
Az mégis csak egy komolyabban összerakott/támogatott cucc (bár konkrétan az IBM-et nem ismerem én HP-kat vettem). Azért egy redundáns táp, ILO2 (HP-nél), stb nem mindegy.
Ott a garancia kérdés is. Kommersz cuccnál 1-2-3 év, komolynál mondjuk 5.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz bambano #11272 üzenetére
Ha "csak" ennyi a különbség és csak a rendelkezésre a szempont más nem, akkor valóban az asus a jobb megoldás.
Ha sikerül beszerezned az alaplapot és utána valamelyik részalkatrész fosik be akkor tényleg egyszerűbb venned hozzá másikat.
Még az lehet a kérdés, hogy mennyire lesz terhelve a gép? Mert ugye nem mindegy, hogy milyen hűtés van benne, melegedés, stb. Azért egy ibm szerver gondolom többek között erre is fel van készítve/kialakítva.
Volt olyan gépem aminek felszálló repülőgép hangja volt viszont az ipari ventik küldték is a huzatot."tudod, rendes gép az, amit a gazdája nem bír felemelni"
Volt szerencsém. Pl. egy ML370-G5-ös, 2x850W táp, 6xSAS diszk, Ultrium mentő, stb. nyalánkságok. Az mondjuk tower volt de gerincroppantó. Nagyrészt kiskocsival vittem de leemelni és a helyére berakni így is finom volt. Egyedül az ezekben a jó, hogy nem költözködnek túl gyakran. A szünetmentesről meg ne is beszéljünk
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz ZCoyote #11274 üzenetére
Lejárt a szerk.
Itthon a szervernek használt gépem egy mini-itx cucc. Számol, torrentezik, fájlszerver szerepet tölt be de csak frissítéskor kell újraindítanom vagy még akkor sem mindig.
Szép stabilan megy egyedül az áramszünet üt be néha.Ezt csak azért írom, hogy azért egy desktop cucc is tud megbízhatóan menni. Szóval ha nem kritikus helyre/felhasználásra kell az asus akkor jó lehet.
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz AXisBOLD #11273 üzenetére
Installation részt olvasd.
Jó napom van úgyhogy le is írom :
Nyitsz egy terminált majd belépsz a letöltött fájlt tartalmazó mappába és kiadod az sh ./GoogleEarthLinux.bin parancsot és követed az utasításokat.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz AXisBOLD #11277 üzenetére
A menüben keresel egy olyan alkalmazást, hogy pl. gnome terminal vagy valamilyen terminal.
Megnyitod és a cd parancsal elnavigálsz oda ahova letöltötted, pl. cd /home/axxisbold/Letöltések (ez csak példa)
Ha a mappában vagy nyomsz egy ls parancsot, az kilistázza a benne lévő cuccokat. Majd beírod, hogy sh /GoogleEarthblabla.bin
Elkezdi telepíteni és ott válaszolsz a kérdésekre.Office -> Libre Office
Lejátszó -> vlcRengeteg minden fent van alaptelepítésben is a rendszeren, érdemes ott körülnézned. Nézelődj a menüben.
Pontosan nem tudom milyen progik vannak az OpenSuSe-ban.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz viktorhmv #11392 üzenetére
Letöltöd mondjuk ezt a programot, feltelepíted. Kiválasztod a pendrájvot majd a letöltés menüre kattintva a legördülő menüben kiválasztod a neked tetsző disztrót. A villám ikonra kattintva mehet is a telepítés a penre. Aztán bebootolsz a penről és megy is a live rendszered amit ha akarsz a felállt rendszerről telepíthetsz is.
Ha pl. 512 mb ramod van ajánlom pl. a Xubuntu vagy lubuntu disztrót.
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
Szerintem mielőtt bármit csinálnál nézd meg ezt a topicot. Próbáld meg kinyerni és lementeni a fontos adataidat.
Romani ite domum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest