Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Gulyás a sportrendezvényekről kiemelte: mindegyik zárt kapus, az a néhány, amelyet a legszigorúbb szabályok mellett rendeznek, az egészségügyi védekezést nem zavarja. Ezután pedig beszélt a nyári foci-Eb-ről is, elmondása szerint
azok vehetnek rész a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein, akiket beoltottak, [link]
Szerintem a forma1-es futam is így lesz megrendezve. -
titán
A kijárási tilalom este nyolc óra helyett tíz órától kezdődik, és hajnali ötig tart majd.
Az üzletek hajnali öt órától fél tízig lehetnek nyitva.
Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor az üzletekben biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat bent.
Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint.
A tanárok oltása április 1-jén kezdődik, és a számítások szerint bő egy hét alatt megkaphatják a vakcinát a regisztrált pedagógusok. [link]
Tökéletes lesz így húsvét előtt ez a 10nm/vásárló cucc. Főleg itt amilyen felfogás van sokak fejében, majd direkt 1 órát nézelődik, hogy kint had álldogáljon a többi.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Csatravi #91264 üzenetére
Arra leszek kíváncsi ez a 10nm korlát hogy lesz betartva. Csak kocsival vagy kosárral mehetek be? És ha én nem vagyok hajlandó azt megfogni, mert egyébként nincs rá szükségem? Egy járvány kellős közepén miért akar engem nagyobb kockázatba kényszeríteni? Én csak akkor viszek ilyeneket, ha feltétlenül szükségem van rá, mert tiszta retek minden. Átestek a túloldalra szerintem. Az ilyesmit csak úgy tudod megoldani, hogy pluszban meg kell fognod valami szart, amit egyébként nem kellene és mások is megfogdoztak. Legfeljebb amik eddig zárva voltak üzletek, ott oké nyisson ki és legyen korlát, de az élelmiszerboltokba tartókat szétfingatni ezzel épp húsvét előtt...
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz ubyegon2 #91332 üzenetére
Minek küldik első oltás után amúgy, ha gyakorlatilag semmilyen védettségről nem lehet beszélni?
Az orosz Szputnyik V elnevezésű vakcina hatásossága a klinikai vizsgálatok szerint már az első dózis beadása után 14 nappal 87,6%, ez a 21. napra 91,6%-ra emelkedik (a 60 év feletti populációban 91,8%). [link]
Sputnik V-nél 12 hét után adják a másodikat
21 nap után. [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz FіkuszKukіsz #91495 üzenetére
Orbán Viktor az Operatív Törzs ülése után előbb tényként állította: „A boltoknak a működési rendjét át tudjuk alakítani, erről ma délután tudnak dönteni az operatív törzsben. Az irányokat kijelöltük, átállunk a négyzetméter alapú nyitvatartásra. (…) Ennek a részleteit még mindig tárgyalja az Operatív Törzs, ahonnan eljöttem, és délután, legkésőbb holnap reggel ennek a részletszabályai meg fognak jelenni a Magyar Közlönyben”
Emiatt gondoltam úgy tegnap, hogy a változások most lépnek életbe. Ezek totál hülyét csinálnak az emberekből és ide-oda nyúlnak szigorításokkal, nyitással, éppen ami eszükbe jut. Ez megint micsoda, hogy felsorolják mi lesz majd ha ez meg az lesz. Eleve el kellene érni egy olyan szintet, hogy lehessen nyitni, aztán utána kitalálni hogyan tovább, milyen módon.
Arról nem tett említést, hogy miért halasztották el „a négyzetméter alapú nyitvatartást”, ha az nem könnyítés, hanem szigorítás lett volna.
Na a másik. Úgy fognak nyitni, hogy közben szigorítanak?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Chesterfield #91543 üzenetére
Büszke lehet a tettére, hogy leüt egy ittas embert a buszon. Javaslom az ilyennek, hogy menjen ki egy maszkellenes tüntetésre és ott kezdjen el keménykedni, vagy mindjárt verje pofán gődényt.
-
titán
válasz szabi__memo #91563 üzenetére
Amikor valaki nyíltan veszélyezteti az egészségem, a családom egészségét?Főként erre reagáltam. Ha valakiről azt gondolom, hogy veszélyeztet engem vagy a családom, akkor attól minél jobban eltávolodom és nem kezdek el vele üvöltözni meg pofánverni, hogy így minél nagyobb eséllyel kapjak el tőle valamit.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabi__memo #91590 üzenetére
Gondolom erről az önkormányzatok nem tudnak, hogy ilyet tettek volna.
-
titán
Látom rendeletet kreáltak orbán 2,5 milliós víziójából, amit nem igazán tudott még eddig senki szakmailag megfejteni. Tehát orbán kitalált valamit (szakmai alapja nulla, azt sem tudni mikor lesz ebből valami és ha lesz is mik a következményei) és már kint is a rendelet. Az iskolákat meg visszanyitja úgy, hogy gakorlatilag újra a védtelen tömeg találkozik egymással, mert sem a gyerekek nincsenek beoltva, sem a nevelők egy része, akik meg igen, azokban meg oly kevés antitest fog leledzeni. Már korábban is azt gondoltam, hogy ennél jobban nem lehet megtébolyodni, de ezeknek mindig sikerül meglepetést okozni.
-
titán
válasz Ricardo #91798 üzenetére
Ezt jól példázza az, hogy onnan indult világkörüli útra a covid.
Amúgy pedig azt közvetítenek kifelé, amit csak akarnak, mert senkinek nincs lehetősége belelátni a dolgaikba (ha ők nem akarják). Ezen kívül mindent cenzúráznak, internet, mobilappok, amit el lehet képzelni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabi__memo #91881 üzenetére
Ügyesen elferdítetted a szöveget.
Kb : Rengeteg ember fog éhen halni a következő években, ha nem adunk nekik enni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabi__memo #91887 üzenetére
Erősödik a koronavírus által okozott betegségtől védő vakcináknak ellenálló vírusváltozatok megjelenésének veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány
A lényeget kiemeltem. -
titán
válasz szabi__memo #91900 üzenetére
Mindegy. Ez van.
-
titán
válasz szabi__memo #92070 üzenetére
De már a rendelet megjelent, hogy 2,5 millió beadott oltásnál kezdődhet a nyitás. Na ilyenkor mi van?
lehet, hogy most magasak a halálozási számok, de volt, amikor alacsonyabbak voltak;
Ez a megállapítás valami eszméletlen.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz snecizero #90923 üzenetére
Nyilván te ismered a szervezeted én a saját tapasztalataimat megosztom a pfizer vakcinával kapcsolatban.
Nagyon jól szervezett itt nálunk az egész (kórházi oltópont). A beengedéstől kezdve az oltásig, az elkülönítés, papírmunka, pörög minden, eeszt-ben is megjelent fél óra múlva a dokumentum. Oltás után a kialakított pihenőkben leülhetsz, ihatsz vizet, van felügyelő személyzet. Normális, kedves, segítőkész mindenki, abszolút pozitív tapasztalatokat szereztem. Az oltás után nem sokkal kialakult egy olyan érzés a karomban, mint mikor kicsit izomlázad van. Estére annyit változott, hogy ha megnyomkodtam az oltás helyén az izmot, picit fájt. Másnap elmúlt mindkettő. Ennyi, semmi egyebet nem tapasztaltam. Az első oltást követően 5 hét múlva kapom a másodikat.
Nálam így zajlott az első szuri, semmiségnek mondható "mellékhatásokkal". Az eü személyzetről, a beengedő katonákról, az egész lebonyolításáról csak jót tudok mondani.
-
titán
A Magyar Kerékpárosklub szóvivőjének véleménye a témáról:
VAGYIS – MAGYARÁZZA A SZÓVIVŐ – HA VALAKI SZABADIDEJÉBEN BRINGÁZIK EGYET, AKKOR NEM KELL MASZKOT HORDANIA, HA VISZONT LEUGRIK EGY VEKNI KENYÉRÉRT A KÖZELI BOLTBA, AKKOR ELVILEG IGEN.
Csakhogy az a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki messzebbre megy, például dolgozni? Ha számonkérik, mondhatja-e, hogy persze, persze, munkába igyekszik, de útközben valójában sportol, hiszen testmozgást végez, szaporábban veszi a levegőt.
Hol húzzuk meg ennek a határát? Vagy bízzuk ezt az emberek józan belátására? Szerintem utóbbi [link] -
titán
[lMár egy dózis után is 80 százalékban véd a megfertőződés ellen a Pfizer és a Moderna vakcinájak]
Az első dózis után legalább két héttel már 80 százalékban, a második adag felvétele után pedig már 90 százalékban véd a Pfizer–BioNTech és a Moderna mRNS-vakcinája a megfertőződés ellen – írja a CNN az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva. A nem laboratóriumi, hanem valós, tényleges körülmények között végzett felmérés...
Ennyi. Nem csak a súlyos lefolyás ellen véd, hanem a fertőződéseket is nagy mértékben visszafogja.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz this is life #92450 üzenetére
Ez megy 10 éve. Megeszik.
-
titán
Orbán: Láttam már novemberben, hogy nagy baj lesz
Orbán nem látta novemberben a bajt, de nem is állított ilyet
Meglepett.
----------------------------------------
Jó kis összefoglaló cikk orbán nyitási víziójáról: Saját minisztere és szakértők cáfolnak rá Orbán nyitási terveire
Elképesztő, hogy már rendeletet alkotott a 2,5 millió első oltottnál kezdődő nyitásról, holott a szakma az egészet nem érti.
[ Szerkesztve ]
-
titán
[Kovács Zoltán: Gyógyítani kell a kórházakban, nem kamerázni ] Nesze demokrácia.
-
titán
válasz szabi__memo #92879 üzenetére
Ez megint egy értelmezhetetlen kijelentés. Mikori dátumig regisztráltak kapják meg április 11-ig az első oltásukat? A szokásos néphülyítésen kívül ez semmire nem jó.
-------------------------------------------
„A 2,5 millió pedig egy erkölcsi törvény. Nem szabad addig újraindítani, amíg a leginkább veszélyben lévők nem kaptak oltást, ez a 65 év fölöttieket jelenti.”. [link]
Szintén zenész. Mivel totálisan összevissza oltanak boldog boldogtalant, ennek már semmi köze a 65 év felettiekhez. Az erkölcsöt pedig távolról sem ismeri.[ Szerkesztve ]
-
titán
Sinopharm-vakcina: megszólalt a gyártó az antitesthiányos problémákról
Az ajánlások szerint ugyan az első oltást követően 21-28 nappal kell beadni a második dózist, majd újabb 28 napon belül alakul ki csak védettség a SARS-CoV-2. vírus ellen, több esetben is azt tapasztalták, hogy bizonyos emebereknél a második oltás sem termelődtek antitestek, vagy termelődtek, de nem kellő mennyiségben.A gyártó China National Pharmaceutical Group vasárnap elismerte, hogy bizonyos esetekben nem indul be a védettséget jelentő antitest-termelés.
Amúgy minden oké. -
titán
Elvileg nem tud szaporodni. Az influenza oltások is jórészt ezen az elven működnek és ott sokkal rosszabb a hatásossága. Érdekes, hogy hogyan hozták ki ezeket a számokat (sinopharm vakcina hatásossága). Ezért is "jó", hogy nincs megfelelő dokumentálása a vakcinának...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest