Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz radi8tor #11380 üzenetére
A sok teszt csak a statisztikát javítja? Ezt így érted? Ha igen, akkor ez hatalmas tévedés.
1. Ha tudom magamról, hogy fertőzött vagyok akkor nem megyek emberek közé (a legtöbb ember ezt betartja, betartaná, ha tudná, hogy fertőzött).
2. Ha tudom, én mint hatóság, hogy Kovács123 fertőzött, akkor korlátozom a mozgását, karanténra kötelezem.
3. Ha tudom, hogy fertőzött vagyok, akkor felkészülhetek a betegségre, jobb félni, mint megijedni!
4. A pontos statisztika segíti a járványügyi szakembereket a járvány leküzdésében, ma és a jövőben még inkább. Például megismerjük a járvány terjedési irányát, a védekezés gyenge pontjait, stb.
Hát ez nagyon NEM statisztika növelés!!! A járvány fékezésének, elnyújtásának egyik nagyon fontos eleme.
Ha ezt rögtön a legelején megteszik, akkor a járvány kirobbanását lényegesen el lehetett volna húzni. Aki időt nyer életet ment! Hosszabb felkészülési idő!
Azok az országok, akik sok tesztet végeztek, azok sokkal jobban tudták, tudják a járványt kezelni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #11406 üzenetére
Ráadásul nagyon sok magán laborban, egyetemeken, akadémiai intézetekben, rendőrségen (igazságügyi orvos szakértők) van PCR. Venni se kellene. Az állam NEM akar teszteket. Vajon miért? Költői kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Be kellene tiltani az utcán is a dohányzást. Nemcsak azért, mert csak maszk nélkül lehet szívni a cigit, hanem azért is, mert a csikkek döntő többsége az utcán landol. Ezzel az a járdát potenciálisan fertőzik a cigeráttázók.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Corleone33 #11488 üzenetére
Komoly pénz büntetés terhe mellett. A katonaságnak, rendőrségnek ezt is ellenőrizni kellene.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Azért van a maszk. A dohányosok maszkban cigarettáznak?
(#11557) bucihost
Olvass utána. Többször leírtam ezeket is. Mindig, mindent nem írhatok le. Minden hozzászólásom egy regény legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Két fiatal találkozott a házunk előtt. Puszi, puszi...
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #11581 üzenetére
Másrészről a cigaretta és az alkohol is egy drog. A nem dohányosok (is) fizetik az ilyen drogok egészségügyi és egyéb kárait. Tudnám ezt kiterjeszteni a mostani járványra is. Kik közül kerül ki több ember vírusfertőzéskor a lélegeztető gépre a dohányosok és a nem dohányosok közül?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #11606 üzenetére
Vannak helyek, ahol drága pénzért lehet. [FRISSÍTÉS: Itt lehet magánúton koronavírus-tesztet végeztetni]
vagy [Napokon belül megérkezik az 5 perces koronavírus-teszt][ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
válasz Depression #11628 üzenetére
Csak megemlítettem. Mivel aki válaszolt az szerintem nem egészen valós dolgot állított, ezért válaszoltam én is. Ennyi. Ekkora kommentáradatban ez rettenetes kevés.
-
Kékes525
félisten
válasz Hieronymus #11697 üzenetére
"Nem lehet naponta ellenőrizni az összes embert.
Angela második tesztje is negatív lett."Nem, nem lehet. Viszont minden egyes "elkapott" ember számít, mert nagyon sok másikat képes 1 fertőző megfertőzni. Aztán ezek tovább fertőznek. Ezzel a módszerrel az egyszerre megbetegedettek számát lehet lecsökkenteni, ami már az egészségügy kezelni tud. Ha nem tesszük akkor sokkal több beteget zúdítunk egyszerre az egészségügyre, ami nagymértékben megnöveli a halottak számát minden korcsoportban.
"Ehhez egy darab teszt sem kell! "
A tesztelés előnyének felsorolt pontokból csak 1 -et próbáltál cáfolni (arra megadtam a választ), de még 3 maradt. Ezek mindegyik egyedül elég ahhoz, hogy láthassuk a tesztelés előnyeit.
(#11701) Lauda
A te érvelésednek is az egyik hibája az, hogy a 4 pontból csak 1-et próbálsz cáfolni. Olvasd el mit írtam erre fentebb.
Amúgy ha számolnál könnyen beláthatnád hogy tévedsz. Mivel az emberek többsége akik csak fertőzők, de jól érzik magukat, azok nem tartják magukra nézve olyan fontosnak a maszk és kesztyű viselését és a karantént, így teljesen szabadon fertőznek mindenkit. Míg ha a hatóság tudja hogy fertőzött az illető, akkor ezeket kötelezheti a házi karanténra, szigorú büntetés terhe mellett. Sok teszt nélkül nagyságrendekkel több beteg zúdul az egészségügyre egyszerre, ami lehetlené tenné azok müködését, összeomlana és megnövelné a halottak számát minden kórcsoportban.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Hieronymus #11758 üzenetére
"Ha mindenki potenciálisan fertőzőnek tekinti magát, ezért vigyáz a többiekre,"
Persze, ha(!) mindenki potenciálisan fertőzőnek tekinti magát.
Sőt,
Ha nem lett volna vírus, akkor nem lett volna járvány.
Bővebben,
Amit írsz az feltételezés, az emberek jó része nem tekinti magát fertőzőnek. Látjuk az utcán, hogy jó néhányan csoportosulnak, maszkot kesztyűt nem használnak. Akkor sem, ha nagyon sok más emberrel találkoznak. Én is írtam ilyenekről itt sokat. Nagyon sok a felelőtlen ember! Mivel az érvelésed kiinduló pontja téves és ráadásul feltételezés, ezért tovább nem érdemes beszélni róla.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bigrock #11768 üzenetére
A megfelelő maszkkal való ellátás a kormánynak lenne feladata. Az ilyen maszkok, amit ráadásul helytelenül is viselnek, használnak, több kárt okozhat mint hasznot. Erről már írtam. A kormánynak lett volna feladata a megfelelő maszk behozatala és helyes használatra való oktatása. A közszolgálati TV-ében többek között ilyen műsoroknak kellene lennie, nem migránsozni, Sorosozni, Brüsszelt és az ellenzéket kell szidni.
-
Kékes525
félisten
válasz Hieronymus #11830 üzenetére
"Teszt sem áll elegendő rendelkezésre. Ráadásul nem túl megbízhatóak."
Nem így van:
De van. Magyarországon nagyon sok PCR van (magánlaborokban, egyetemeken, akadémiai intézetekben és a rendőrségen). Itt hatalmas a kapacitás, a mai tesztek sokszorosát el tudnák végezni. Csak a primereket kellene megvenni, vagy szintetizálni. Ja és elhatározás kellene. Ennyi.
Továbbá mérhetetlenül sok pénz áll, állna rendelkezésre, ha a kormány akarná. Most kaptunk 2000 milliárd forintot a védekezésre. Persze a kormány ezt másra költi. És a lényeghez a teszt megbízható...[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A gyorstesztek is a célnak megfelelőek. Ráadásul azok sem drágák, én valahol 3900 forintot olvastam.
Mivel a koronavírus a teljes magyar lakosságot és a teljes magyar gazdaságot érinti így a GDP-hez kell az egészségügyi dolgozók fizetését, tesztetek, védőfelszerelések, gyógyszerek, lélegeztetőgépek árát hasonlítani. A végeredmény az, hogy ezek bagatellek, elhanyagolható összegűek. Ráadásul az Uniótól 2000 milliárd forintot is kaptunk e célra. Ezért sem értem a kormány hezitálását ezekben a kérdésekben. Sőt 2 hónap felkészülési idejük is volt.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #95561216 #11865 üzenetére
Tényleg??? Nem nemzeti kérdés a járvány egészségügyi és gazdasági hatásának csökkentése??? Láttuk a Fidesznek az operaház és az egyház is fontosabb volt, mint a magyarok egészsége, Magyarország gazdasága. Ilyenkor minden valamire való állam átcsoportosít. Vannak prioritási, rendkívüli kiadások is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Darmol #11909 üzenetére
Sőt a kapott 2000 milliárdot még át sem kellene címezni, ezt az EU megtette, mert azért szabadították fel hamarabb a pénzt, hogy legyen elég a védekezésre. A tisztelt kormányunk viszont minden mást fontosabbnak tart. Ráadásul amire költi az gazdasági okokból is nagyon rossz, mert most egészen más gazdasági intézkedésekre lenne szükség. Magyarul, ha nem a járvánnyal kapcsolatos teendőkre költi, akkor 2000 milliárdot szó szerint kidob az ablakon. Ez akkora pénz, hogy a világ 1 országa sem engedhetné meg.
Látom az átcímkézést te is írtad, csak más oldalról, de annyira fontos, hogy jól költsük el a pénzt, hogy nem elég 1 szer leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Eddig azért nem mehettek ki, mert a fiatalokkal találkozva azok megfertőzhetik az időseket. A vírusterjesztők zöme valószínűleg azok az emberek, akik tünetet nem mutatnak, vagy csak enyhéket, ezek pedig zömmel a fiatalabb emberek. Ezekről leválasztva, már kevésbé veszélyes a kijárás az időseknek.
-
Kékes525
félisten
válasz Sz4bolcs #12027 üzenetére
A járványügyi szempontokat figyelembe véve igazad van. DE, ha tényleges izolációt hajtanak végre, akkor az nagyon sok idősebb embernél kivitelezhetetlen. Nagyon sokan vannak olyanok, akik egyedül élnek és nincs az adott városban, faluban rokona, ismerőse aki bevásárolna neki, kiváltaná a gyógyszereit. Ezekkel akkor mi legyen? Ha ezeket betennék a szigorú izoláció kivételébe, akkor mivel igazolja az idős ember, hogy ő a kivételek közé tartozik? Ezt sokan ki is használnák. Habár lehet, hogy így is jobb lett volna. Másrészről rettenetesen sok a kivétel a kijárási korlátozásban, ami a hatékonyságát lerontja.
-
Kékes525
félisten
Ennél azonban figyelembe kell venni a következőket:
1.A "maszkot visel" országokban kapható maszk, azaz könnyen be lehet szerezni, az átlagfizetéshez képest nem drága.
2. Ezekben a kultúrákban mindig is elterjedt volt a maszk viselés, azaz sokkal jobban tudja az átlagember, hogyan kell helyesen használni a maszkot.
3. A hivatalos médiában a maszk viselés helyes használatára folyamatosan felhívják a figyelmet.
4. Egyéb védekező eszközhöz is könnyebben hozzálehet férni. A grafikon ezek hatását nem tudja függetleníteni a maszkviselés hatásától.
5. Ugyanúgy a grafikon nem tudja függetleníteni az izoláció hatását a maszkviselés hatásától.
6. A grafikon nem tudja függetleníteni a tesztelés hatását a maszkviselés hatásától.
Tehát csak távolról tudunk a grafikonról következtetéseket levonni a maszkviselés hatékonyságáról. Szélsősége esetben akár lehet véletlen összefüggés is.
Ennek ellenére elismerem, hogy kell a maszkviselés. Most már mindenféleképp. A Te érvelésed hatására is változott a véleményem.
(#12042) Alex91
Igazad van, de a hivatalos média ezekben nem segít, pedig az ő feladatuk lenne a legjobban az izoláció hangsúlyozása. A kormánynak pedig ezek lehetővé tétele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
Az, hogy az direkt a koronavírus leküzdésére szabadították fel azokat a pénzeket, amelyeket eredetileg másra szántak és később akarták átutalni az országoknak. Mivel ilyen helyzetben az elsődleges szempont, -akár egészségügyileg, akár gazdaságilag- a járvány leküzdése, ezért minden tagállamnak elemi érdeke, hogy ezt a pénzt arra használja fel, amire az Unió felszabadította, azaz a járvány leküzdésére. Amelyik ország nem arra költi, teljesen mindegy hogy milyen indokkal, az elárulj a népét.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz azbest #12243 üzenetére
"Meg kéne érteni, hogy nem fog a katona menni naponta tisztába tenni a szinte teljesn magatehetetlen időseket. Róluk lemondott már régen az állam és oldja meg mindeki ahogyan tudja"
Közel sem csak az idősek kerülhetnek ilyen helyzetbe. Nagyon sok fiatal pár van, gyerekkel vagy anélkül, hogy ha egyszerre lebetegednének, senkit sem tudnának megkérni arra, hogy vigyázzon a gyerekre, vagy hozzanak nekik ennivalót. Ezzel a gonddal ebben a topikban is lehet olvasni (Parci).
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Az orvosok nem igen tudnak a rendszertől független statisztikát adni. Annál az egyszerűbb oknál fogva, hogy a teljes képre csak nagyon kevés ember fér hozzá. Azokat pedig a párt szűri. Így a kérdés nagyon is jogos, hogy mennyi az igazság belőlük? Csak az USA és Kína fejlettségét és lakóinak számát kell összehasonlítani és látható a különbség. Elképzelhetetlen, hogy csak ennyi ember lett volna beteg egész Kínában. Ezt az arányt (fertőzöttek száma/teljes lakosság) 1 ország sem tudta produkálni, még megközelítőleg sem. Ez az egy szám mindent elmond. Ennyivel lehetetlen hogy jobb legyen Kína, mint a világ többi állama.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #95561216 #12391 üzenetére
Tévedsz. Mielőtt lezárták már nagyon sokan elutaztak. Nézz utána. A járvány Novemberben kezdődött Kínában (BlueDot AI már előrejelezte), persze akkor még bőszen titkolták. [Mennyi fertőzött kínai utazhat világszerte?]
"A helyzetet tovább rontja, hogy Vuhan, a járvány kiindulópontja kínai mércével is hatalmas közlekedési csomópontnak számít. Tavaly októberben és novemberben majdnem kétmillió kínai repült Vuhanból belföldi repülőjáratokon Pekingbe, Sanghajba és a többi kínai nagyvárosba."
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #12450 üzenetére
Igen, a sport, aktív életmód nagy mértékben. A másik ami erősíti pedig a mentálhigiéné. A harmadik a helyes táplálkozás. Ezek erősítik legjobban az immunrendszert is. Ez az egészséges életmód három legfontosabb eleme.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #12452 üzenetére
Fentebb linkeltem egy cikket. Amúgy minden egészséges életmódról szóló cikk tartalmazza ezt. [link]
"Természetesen nem érvényes sportoló és nem sportoló emberek összehasonlítása,"
Ezt nem értem. Hogy lenne ez alma körtével? Embert hasonlítasz emberrel össze a sport tekintetében.
Amúgy a sportoló nem sporttal születik. Van nem sportoló előéletük is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #12454 üzenetére
"Kiemelten egészséges embereket hasonlítani össze egészségtelenekkel nem sokat ér"
A sportolók nem kiemelten egészségesek a sport előtt.
"Azaz egy a szervezet számára ismeretlen kórokozó felismerése és elpusztítása eredményesebb-e ugyanazon embernél, ha növeli a testmozgást?"
Erre is gondoltam, amikor azt írtam, hogy igen, a rendszeres testmozgás javítja az immunitást is. Könnyű elképzelni. A testmozgás javítja a keringést. A keringés szállítja a tápanyagokat, oxigént, a szervekhez, salakanyagokat a vesékhez májhoz, a szabályzóanyagokat a test összes szervéhez, szövetéhez. Ezért ha a keringés javul, akkor ezek a funkciók is javulnak. Ez közvetve erősíti az immunitást.
Közvetlenül pedig: A keringés szállítja az immunsejteket is a szervezetben. Jobb keringéskor a kórokozókat hamarabb tudja az immunrendszer felismerni, mert hamarabb találkoznak velük és az ellenük kialakult antitesteket is nagyobb hatékonysággal, gyorsabban tudja a szállítani a megtámadandó kórokozóhoz.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Sajnos nem. A szervezetben COVID-19 betegségkor nagyon magas láz alakul ki, de ettől függetlenül sokáig tart a betegség. A nyári időben a meleg nem, de az UV már számít. Azonban ez nem jut el árnyékolt helyekre (a szórt UV már gyenge), így ott a vírus hosszabb ideig életképes. Másrészről látjuk, hogy melegebb államokban is vannak fertőzések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info