2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi S2 – szelfizz velem

Elfogadható árú telefon erős középkategóriás hardverrel, naprakész rendszerrel, komoly kamerás képességgel.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Xiaomi Redmi S2-ben (gyári kódnevén Ysl) lévő két nanoSIM-kártya dual standby módon dolgozik össze egymással, ha az egyik kártya épp hívásban van, a másik lelép a hálózatról. Természetesen beállíthatjuk, hogy mobilinternethez melyik SIM-et kívánjuk használni, mindkettő képes egyébként az LTE-kapcsolódásra. A teljes hazai frekvenciatámogatás adott, így a B20-as 800 MHz-es LTE sávot is ismeri természetesen. A beszélgetési hangminőség tiszta és jó hangerejű mindkét oldalon.

Az egycsatornás Wi-Fi modem kiváló érzékenységű, 802.11b/g/n szabványokat ismer, nem maradtak ki belőle a Direct, a Display és a hotspot funkciók, természetesen Bluetooth is van, amely 4.2-s verziószámú. A microUSB 2.0 csatlakozó OTG-képes, kimaradt viszont az NFC, de van helyette infra, egy jól működő távirányító alkalmazással. A pozíciószerzés villámgyors és pontos, az iGO Navigation gond nélkül futott több órán keresztül.

A hátlap alatt lévő, 3080 mAh kapacitású Lithium-Polymer telep segít nekünk abban, hogy a telefon ne merüljön le a nap végére, és ezzel nem is volt gond. Közel 51 óra működési idő és 8 óra aktív kijelző használattal merült le 20%-ra. Kétórányi YouTube videónézés alatt 14%-ot csökkent a töltöttség. A készüléket 20-ról 100%-ra – a saját töltőjét használva – 99 perc alatt lehet feltölteni.

Mit kapunk a pénzünkért?

A Xiaomi Redmi S2 egyértelműen megmutatja erősségeit és gyengeségeit a hasonló árú és méretű Redmi 5 Plus ellenében. Le kell mondanunk a kétsávos Wi-Fi-ről, a kijelző alacsonyabb felbontású és a készülékház műanyag. Ellenben a hátlapi kamerákkal sokkal jobb képeket lehet lőni, a szelfi kamera pedig a felsőbb kategóriákban sem vallana szégyent.

A Xiaomi ezzel a telefonnal betömi a piaci rést, komoly, talán az árszegmens legjobb kamerás képességeivel felruházott mobilját adja, elsősorban a fiatalabb generációt megcélozva. A szintén szelfizésre kihegyezett elődhöz képest minden téren történt előrelépés, így az S2 küldetése talán nem lehetetlen. A Xiaomi Redmi S2 szürke, arany és rózsa arany színben vásárolható meg 180 USA dollárért, az EU Express szállítással megnövelt ár 185.34 dollár, ami így összesen 52 ezer forint, további plusz költségek nélkül.
Most ráadásul ebben az árban egy rövid ideig, korlátozott darabszámban egy Mi Band 3 karkötő is benne van!

Azóta történt

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.