Xiaomi Redmi 2 Pro

Kamera, multimédia

Kamera

Hirdetés

A kamera 8 MP-es, az elkészíthető fotók maximális mérete: 3264 x 2448 pixel. A vonalélesség szerintem hibátlan. A telefon megjelenítőjén legalábbis mindenképp, de számítógépen visszanézve is szép képeket találunk. Van HDR mód is. Normál módban a képrögzítés nagyon gyors, szinte észre sem venni, és már lehet a következőt nyomni. Fő kamerája 1080p-s videót képes készíteni 30 fps gyorsasággal. Selfie kamerája 2 megapixeles, 720p-s videóra képes.

Az első két kép normál módban, a harmadik HDR módban készült. Normál módban is nagyon tetszenek a képek, a HDR meg egyenesen szemet gyönyörködtető.
Videót nem rögzítettem, a mobilarénás teszthez képest nem hiszem, hogy tudnék újat mutatni.

Multimédia

Minden szolgáltatás megtalálható a készülékben. FM-rádió, zene- és videólejátszó és persze itt a Google Play, amiről bármilyen alkalmazást le lehet tölteni, ami a felhasználói élményt növelné. Bár a saját lejátszóját akkor nem próbáltam, rögtön lehúztam az MX Playert, mert azt szeretem a legjobban. FM-rádiót sosem hallgatok, nagyon maximum az autóban, de ott is csak ritkán, így erről nem tudok nyilatkozni.

Az első meglepetés akkor ért, amikor bedugtam az általában használt hallójáratos fülesemet a jack aljzatba. Rögtön feldobott egy menüt, ahol testre szabhattam a fülhallgatómat. Emellett jelent meg a grafikus hangszínszabályozó is. Természetesen vannak előre definiált minták. Standard headset, hallójáratos headset, Xiaomi és Piston headsetekre vonatkozóan.

Nos, én nem használok semmilyen extra fülhallgatót, de a korábbi egyik telefonom hallójáratos fülese tökéletesen használható hozzá, a hangokat jó minőségben, torzítás nélkül adja vissza. A zene lejátszásánál választhatunk a módok között (folyamatos, ismétlés, egy szám ismétlése). A lejátszó a háttérben is fut, zárolt képernyő mellett is kezelhető.

Videókat mind a gyári, mind a Play Áruházból lehúzott MX Player a szokásos jó minőségben játssza le. A HD kijelzőn szemet gyönyörködtető a látvány. Egy Note-on nyilvánvalóan jobb lenne a felhasználói élmény, de mivel alapvetően a számítógépet vagy a TV-t használom filmezésre, átmenetileg ez tökéletes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi Wi-Fi-s konnektor aljzat

    A Xiaomi saját Wi-Fi-s, távvezérelhető dugója, amiről még én sem tudom, hogy mire való, de ilyen a kütyümánia...

  • Xiaomi Hybrid Dual Drivers In-Ear Headphones

    Nagy Xiaomi rajongó vagyok, leginkább a Piston fülhallgatók a kedvenceim, a maguk igényes kialakításával és a hangzásvilággal.

Előzmények