2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Xiaomi Hybrid Dual Drivers In-Ear Headphones

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nagy Xiaomi rajongó vagyok, leginkább a Piston fülhallgatók a kedvenceim, a maguk igényes kialakításával és a hangzásvilággal.

[ ÚJ TESZT ]

Még november közepén jött a hír, hogy új Xiaomi fülhallgató érkezik a piacra. Mivel kipróbáltam a Piston 2 és a Piston 3 füleseket is, nem lehetett kihagyni a vásárlást, főleg annak fényében, hogy a Piston 3-am már eléggé megviselt állapotban van (köszönhetően a konditeremnek és a futásnak).

A gearbest.com oldalon indult előrendelés, 22 $, azaz kb. 6200 Ft volt a fülhallgató, plusz ugye a postaköltség, mely alapból ingyenes lett volna, de jobban szeretem követni a csomagokat, így ez rátett még pár dollárt. Mivel a postára adás késett pár napot, ha jól emlékszem talán 4 napot, a beígért időponthoz képest, kaptam a webshoptól egy levelet, hogy express adják fel a csomagot, így még előbb is megkapom, mintha az eredeti szállítási opció élne. Ez egy nagy piros pont neki, tényleg hamar itt volt a csomag, alig 8 nap alatt, Kínából.

Mint megszokhattuk, a csomagolás most is igényes. Változott az elődökhöz képest, és a papír dominál, ugyanakkor bármelyik nagy márka csomagolástechnikájával versenybe szállhat. Nekem személy szerint tetszett az előző Xiaomi fülhallgatók csomagolása, a kis dobozzal, de kibontás után sohasem tettem bele vissza a füleseket, így landolt a fiók alján.

Talán ezt szem előtt tartva a Hybrid-ez már nincs kis doboz, kibontás után a papír és a műanyag mehet a szelektívbe, de úgysem az a lényeg. A kínai használati útmutató mellett, megtalálható a dobozban másik két szett gumiharang, így szinte minden fülbe beleillik majd a fülhallgató.





A fülhallgató hasonlít a Piston 3-hoz. Ugyanolyan szövet borítja az elágazásig, a gumi anyaga is hasonló mellyel a vezeték többi része van burkolva. A lejátszás, előre, hátra gombok jól működnek, ha lenyomja az ember, érzi a kattanást. A mikrofon hanghívásnál jobban teljesít, mint az elődök szerintem. A szeles decemberi időjárásban sem volt gond azzal, hogy nem értenék, amit mondok és én is jól hallottam a másik felet.

Maga a fülhallgató fej és annak kialakítása változott. Jobban beleül az ember fülébe és míg az előző Xiaomi fülhallgatóknál lehetett hallani valamit a környezetből, a Hybridnél már egy megfelelő gumiharanggal tényleg minimálisra csökkenthető a beszűrődő hangok mennyisége. A füles hossza megegyezik a Piston 3-mal és elvileg csak fekete/szürke kombóban kapható.


És akkor a lényeg:

Mikor elindítottam a Spotify-t ugyebár a Piston 3-hoz beállított EQ értékek voltak. Az eredmény borzalmas volt. Teljesen más hangzás, torz. Aztán az ember elkezd játszani a hangszínekkel és rájön, hogy valóban másképp szól, mint az elődök, de határozottan jobban!

A basszus erős. Tényleg erős, érzi az ember, ha a dob szól. Viszont nem olyan bántó, mint például egy Beats fülesnél, ahol az embernek összeugrik a homloka, ha nagy hangerőn hirtelen beugrik valami keményebb szám a lejátszási listáról.

Mellékelek egy képet a Spotify EQ-járól, nekem most így van beállítva és tökéletes a hangzás.

Próbáltam mindenféle zenei stílussal. Az a rákfenéje a mai zenelejátszóknak, legyen az egy letöltött zene, vagy streamelt, hogy egy beállított EQ érték sohasem lesz jó mindegyik számhoz.

Jazz, Soul, Electro, House, Pop. Mindegyik jól szól, megfelelő hangerővel, de azért némi EQ beállítással mindegyik műfaj szebben szól. Hozzászokik az ember egy idő után, hogy bizonyos beállított értékkel szól minden szám.

Azért az is hozzátartozik a teljes képhez, hogy kell bizonyos használati óraszám, hogy beálljon a hangot adó membrán.

Nem igazán tudom, mit lehet még leírni egy fülhallgatóról. A legfontosabb a hangzás mellett kialakítás, mely jelen esetben is igényes, a megváltozott forma miatt jobban ül a fülben, így sportolás közben sem esik ki és nehezebb kirántani. A zsinór résszel sem lesz gond, nem fog gubancolódni, köszönhetően a szövet borításnak és ránézésre legalább olyan tartós lesz, mint az elődje.

A hangás pedig tökéletes. A megszokott Xiaomi minőség. Mindenkinek ajánlom, aki új fülhallgatót keres, mert a maga kb. 20 $-os árával veri a több tízezres fülhallgatókat.

Ha valamit kihagytam kommentben szívesen válaszolok!:)

Zsolti

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.