2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Xiaomi Wi-Fi-s konnektor aljzat

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Xiaomi saját Wi-Fi-s, távvezérelhető dugója, amiről még én sem tudom, hogy mire való, de ilyen a kütyümánia...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Távvezérelhető, időzíthető, Wi-Fi-s, okos fali aljzat. A Xiaomitól. Ismét olyan kütyüszag van a szobában, hogy már kezd fojtogatóvá válni. A többi cuccról még nem is tudtok, amik már itt táncolnak körülöttem. Még több Xiaomi termék! Na, majd idővel mindenről felvilágosítalak titeket, a mai menü ez az okosdugó, vagy mi.

Hogy ez hogyan került hozzám, annak most kivételesen nincs külön története, legalábbis nem olyan különleges, mint időnként szokott lenni. Annyit mondhatok róla, hogy semmi szükségem rá, megrendeléskor sem volt még elképzelésem róla, hogy mire fogom használni, és azóta sincs túl sok. Persze most, hogy már itt van, tudok vele éppen mihez kezdeni, de valószínűleg nem sírnék a sarokban a kétségbeeséstől, ha nem lenne. Azt hiszem, ezt hívják kütyübuziságnak és vásárlási mániának.

Na, akkor a bemutató előtt röviden elmondom, hogy mi ez papíron. A leírása szerint egy ez olyan fali aljzatba dugható dobozka, amely Wi-Fi-n kapcsolódik az otthoni hálózathoz, és a Xiaomi saját alkalmazásán keresztül bárhonnan vezérelhető, amennyiben van internetelérésünk.

Tehát nyilvánvalóan nem kell a saját otthoni hálózatunkhoz csatlakozni, hogy vezérelhető legyen, nem is lenne úgy sok értelme a dolognak. Persze Kínában az ilyesmi nem mindig kizáró ok, tudnék pár példát hozni erre.

Némi adalék, plusz benne, hogy van rajta egy USB port is, mely 1 amper leadására képes, és ugyanúgy vezérelhető, mint a konnektor része. Még egy kis plusz, hogy elméletileg időzíthető mindkét dugó, és egy bekapcsológombot is raktak rá, hogy fizikai kontaktussal is kapcsolható legyen, ha úgy éppen egyszerűbb, mint az appban turkálni. Lássuk, mit tud élesben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.