2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi 5s - kis lépésekkel előre

Közel 8 hónappal a Xiaomi Mi 5 megjelenése után úgy gondolták elérkezett az idő a modell frissítésére.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A harmadik pont, ahol előrelépés történt az a kamera. A korábbi – amúgy sem rossz szenzort – lecserélték a Sony IMX378-as kameraszenzorra, ami a Google Pixel telefonokban is megtalálható. Ennek köszönhetően elvárható, hogy jó minőségű képeket készítsen a telefon. 1 dologban azonban visszalépést tapasztalhatunk, hiszen eltűnt az optikai képstabilizátor, helyette elektronikusan oldja meg a kamera a rögzítést.


[kamera képek]

[Xiaomi Mi 5s Kamera képek]

Sajnos a teszt idején nem a legjobb időjárási körülményeket biztosították az égiek. Szakadó eső, mindenhol felhő és még köd is volt. A fenti képek automata módban készültek. Nem állítottam a programon semmit, mindent a szoftver felügyelt. Az elkészült képek váltakozó méretűek - 4 és 9 MB között mozognak.

A kamera beállítások között van lehetőség kikapcsolt kijelző esetén is képek készítésére. Ilyenkor hosszan lenyomva a Hangerő le gombot egy szolid rezgéssel adja a tudtunkra a telefon, hogy elkészült a kép. Vaku ebben az esetben nem használható, szóval eléggé jó kis megoldás, ha gyorsan vagy esetleg titokban szeretnénk 1-2 képet lőni.

Camera2 API alapból nem támogatott. Elvileg root után egy kis build.prop szerkesztés és menni fog.

Videót 4K-ban is felvehetünk, de ilyenkor az elektronikus képstabilizáció (EIS) nem működik. A fenti mappában megtalálható egy 4k és egy 1080p tesztvideó is. Szoftveresen még kell csiszolni a videofelvételi módon, mert a bitráta sem valami magas és a fókusz is pulzál - lehet, hogy ez a folyamatos autofókusz (CAF) nem megfelelő beállításai okozzák?


[zene beállítások]

A zenelejátszó a MIUI Zene alkalmazása, amelyben állítható equalizer, valamint fül-, vagy fejhallgató csatlakoztatásakor a készülék is kiválasztható az előre megadott listából. Kihangosítva átlagosan szól a telefon. Fülhallgatón keresztül sokkal jobb a helyzet, megfelelőek a hangszínek, nem érezhető torzítás, mellékzaj. Egy dolgot sajnos nem tudtam kipróbálni megfelelő eszköz hiányában ez pedig az USB Type-C csatlakozón keresztüli zenehallgatás. Utalást találtam rá, hogy tudja a telefon, de így sajnos ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem áll módomban. A készülék a Qualcomm beépített DAC-ját használja, nincs külön hardverelem erre a feladatra. FM rádió nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Oukitel U7 Plus

    Messze nem tökéletes a készülék, de nincsenek ordas nagy hibák. Az áránál többet viszont nemigen ér.

  • Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér

    Egy jól átgondolt, kényelmes, egyszerűségében nagyszerű, elérhető árú karperec lett a Xiaomi Mi Band2.

  • Moto Z Play - brutális szépség

    A Z termékcsalád legolcsóbb tagja a középkategória felső szegmensébe hozza el a moduláris kiegészítőket.

  • Xiaomi Mi R1d router

    30.000 forintért kapunk egy szép, erős, okos routert + 1 TB merevlemezt. Opcionális kínai és orosz nyelvtanulással.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.