2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

XDL Happy 31B @DFX version 1.1

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A címben szereplő egyszerű, jó modalapnak tekinthető számítógépházat mutatnám be, átalakítás menetével.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, a ház

Sziasztok!

Úgy döntöttem, írok egy rövidebb cikket a karácsonyi házcsere projektemről. A régi házam is "moddingos" volt, így most is hasonló átalakításra "hajlamos" kuckót szerettem volna beszerezni.
A kiválasztás szempontjának középpontjában az állt, hogy plexis oldallappal rendelkezzen, fekete színű legyen (DVD-író színe miatt klappoljon) a jövevény, és legalább 3 ventilátor legyen beleszerelhető.

Nézelődtem sokáig a neten, nevesebb gyártók oldalát is átböngésztem, volt szó Thermaltake, Zalman, Cooler Master megoldásról is, de mind kiesett valamilyen szemszögből, legyen az akár fórumos vélemény, beszerezhetetlenség, vagy az ár.

Végül az XDL Happy 31B típusú házra esett a választásom. Nem is tagadom, anyagi megfontolás miatt is döntöttem emellett, mert tudtam, amit belerakok még átalakítás címszó alatt, az is pénzbe fog kerülni, és szerettem volna, ha az ünnepekre készen áll komplett az új szerkezet. Nem mellesleg nekem szimpatikusabb a régi hozzáállás, hogy a tápegység felül foglal helyet. A rendszeremet elnézve szerény elgondolás, így ez a ház passzolt hozzá leginkább.

Álljon itt első körben két alap kép a házról, elölről és belülről, hogy tudjuk is miről beszélünk, és honnan indultam. Ezek sajnos csak webről vannak, mert annyira lázban égtem, hogy nekiálljak a munkálatoknak, hogy eszembe se jutott lefotózni pucéran. :D

A ház maga egyszerű, semmi extra, papíron 7 db 5,25" és 4 db 3,5" meghajtóhely van benne. Kívülről fekete, belül a szokásos számítógép-szürke színű. Egy floppyhelyet tartalmaz, bár én nem is értem, 2014 küszöbén erre mi szükség, gondolom a rend kedvéért. Oldallapja plexis, mint említettem.

Előre egy 12 centis kék LED-es ventilátor van telepítve gyárilag, ezen kívül hátulra tehetünk 2 db 80 mm-es légkeverőt, és az oldallapra is egy ugyanilyen egyed tehető a plexi alá-mellé, amit egy egyszerű rács véd. Ezt is a gyártó mellékeli, sajnos csak sima feketében.

A felső 5,25"-os helyen kapunk 2 db USB 2.0 dugót illetve mikrofon és jack bemenetet, továbbá a szokásos kikapcsoló és reset gomb foglal még itt helyet. Tulajdonképpen ezzel -1 hely van itt, de úgy gondolom, a mai világban ez sem annyira tragédia, mert sokan már USB-ről telepítenek operációs rendszert.

Egyből nekiestem a ház szétszedésének, a kicsomagolás után. Erről nem csináltam fotót, sima egyszerű puritán papundekli doboz volt. Elérhető csavarozások jellemzik, tény, hogy a plexi nem atombiztosan áll a helyén, ezt a fórumon pár tulaj említette is.

8 db műanyagszegecs tartja és jobbnak láttam ezeket pillanatragasztóval megerősíteni, így a tuti. A lemezhasználat elég vékony hajlós tényleg, de drágább megoldásoknál is találkoztak ilyennel a kollégák. Én azon az elven voltam, hogy egyszer összerakom, utána úgysem mozgatom sokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • A nagy házmoddolás VI. rész

    Remélem, nem riasztok el senkit se a víztől, se a moddingtól, mert alapvetően mindkettő igen jó móka.

  • Némó kapitány kincsesládája

    Némó kapitány kincsesládája, avagy hogy moddingoltam egy házat anélkül, hogy hozzáérnék.

  • Gymkhana Mod II

    A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

  • BaluC - Trophy (AvP 2012)

    A modding és az Alien-Predator téma iránt érzett rajongásom ismételt megnyilvánulása lett.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.