2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

XDL Happy 31B @DFX version 1.1

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A címben szereplő egyszerű, jó modalapnak tekinthető számítógépházat mutatnám be, átalakítás menetével.

[ ÚJ TESZT ]

A munkálatok

Lássuk akkor az én munkálataimat, ötleteimet

Mielőtt bármit tettem volna a gépházban, már előre eldöntöttem a belső szürke szín nem marad így. Három rétegben egy moddingosok által ajánlott Evolution pinty plus FluoGreen festékkel lefújtam az egész ház belsejét és hátulját, az egyik 5,25" bepattanó illetve a használaton kívüli floppy műanyag se kerülhette el az átváltozást, designelem címszó alatt.

A spray teljesen korrekt folt- és buborékmentes fedést biztosított, ultragyors száradás mellett, csak jót tudok elmondani a termékről. Még annyit tudni kell róla, világító zöld színű fluoreszkáló hatású, mint a nevéből következtethető. Mivel fénycsöveket is terveztem a házba rakni, így gondoltam ez látványos és feltűnő elgondolás lesz.

A mai trendek szerint a vezetékekre kábelharisnyát tettem, amit Atke fórumtárstól szereztem be, illetve még volt tartalékban a régi házból narancsszínű és sárga, a megvett piros és kék mellé. Úgy döntöttem, hogy az egyszálas megoldást hanyagolom, szerintem szépnek szép, de több helyet foglalnak így a kötegek, meg valljuk be, elég macera megcsinálni. Így a 3/8-as harisnyákkal dolgoztam, amiket kisebb nagyobb nehézségek árán a SATA és Molex csatikra is rá tudtam tenni. Természetesen a hűtők kábele és a tápkábelek is kaptak színes burkolatot, amit fekete csővel le is zártam, a felfoszlás ellen.


Íme...

Mivel a házról semmiféle kábelmenedzselési adat nem állt rendelkezésre (ami ebben a szegmensben persze nem is elvárható), kicsit féltem, hogy fogom kulturáltan elrendezni a Chieftec tápom maradék kábeleit, de szerencsére az 5,25" helyek mindig segítenek, illetve hátul a hátlap mögött kb. 1 cm-es hely áll erre rendelkezésre, ami nem sok, de kis kézügyességgel megoldható. Illetve volt 2 kábel, amit levágtam a tápról, mert feleslegesnek éreztem rá, természetesen lezártam a végüket.


Így sikerült hátul megoldani a kábelelrendezés egy részét. Mint látható, az alaplapi vastag csatlakozó harisnyázott a tápomon, de sikerült azért valamennyire eldugni őt is.

Úgy döntöttem, USB 3.0 mod-ot is csinálok. A ház elején az említett 5,25" helyen a gyári USB 2.0-s végeket eltávolítottam, és az alaplapi dupla 19 pines csatlakozós megoldással kooperáltam. Tudom, sufnituning, de az eredmény sikeres lett, az előlapi 2 db USB 3.0 dugó meglett. Az átalakításnál szerencsém volt, mert a gyári USB csatlakozók egy kis nyákra voltak felillesztve, amikre könnyen rá tudtam applikálni a kék végeket.

Először a floppyhelyre gondoltam a beépítést, de mivel ott még több farigcsálás kellett volna, az előbb leírt hely meg adta magát, így ezt elvetettem.


Tessék, a szörnyűség... :D

Ezzel együtt karbonfóliát tettem erre a felső panel külsejére, és a bekapcsoló gombot kiemeltem egy kis matricával. Itt még vannak hiányosságok, rajta vagyok a témán, itt még változtatni fogok, amint megvan
a végleges ötlet.


Most jelenleg ilyen

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • A nagy házmoddolás VI. rész

    Remélem, nem riasztok el senkit se a víztől, se a moddingtól, mert alapvetően mindkettő igen jó móka.

  • Némó kapitány kincsesládája

    Némó kapitány kincsesládája, avagy hogy moddingoltam egy házat anélkül, hogy hozzáérnék.

  • Gymkhana Mod II

    A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

  • BaluC - Trophy (AvP 2012)

    A modding és az Alien-Predator téma iránt érzett rajongásom ismételt megnyilvánulása lett.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.