2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Gymkhana Mod II

A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sziasztok!

Egy kis szünet után újra itt vagyok és szeretném Nektek bemutatni a legújabb projektemet. Rengeteg ötlet kavargott a fejemben, de az előző projekt témáját annyira megkedveltem, hogy úgy döntöttem, megépítem a folytatását.
Szóval a téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta. Viszont most nem a harmadik, hanem az ötödik Gymkhana videóban látható autó designja szolgált alapul. - Gymkhana FIVE

A projekt támogatói:

Codemasters
Cooler Master
DREMEL
Kingston Technology
Lamptron
MSI
PC Gear
Sapphire Technology

A ház alapját egy CM Silencio 550-es ház adja, amit a Cooler Master ajánlott fel számomra ehhez a projekthez. Terveim szerint nem lesz radikális átalakítás. Szeretném megőrizni (esetleg fokozni) a ház letisztult formavilágát és a kisebb részleteken kívül a festésre próbálok nagyobb hangsúlyt fektetni.
Színvilágot illetőleg a fekete, fehér és a narancs színek lesznek az uralkodóak.

Sajnos a projekt építésével több ok miatt is csúsztam. A ház oldalára szerettem volna egy alumínium keretet a plexi köré. A pontos adatok felvétele után egy jóbarát segítségével elkezdtük megrajzolni a 3D-s terveket, amelyet később több olyan helyre elküldtem, ahol lézer vágás és CNC segítségével el tudják készíteni a keretet. Sajnos nem állt rendelkezésemre olyan eszköz, amivel 5 mm vastag alu lemezt meg tudtam volna munkálni.

Egy hónapon keresztül "vadásztam" ilyen cégekre, de a legtöbb helyről választ se kaptam vagy ha visszaírtak, akkor elutasítottak a kis tételű rendelésem miatt. Továbbá volt, ahonnan horribilis árajánlatokat kaptam.

Kétségbeesésemben egy kis időre parkolópályára tettem a projektet, majd eldöntöttem, hogy plexiből fogom elkészíttetni a keretet. Hamar találtam is egy céget, ahol lézervágásos módszerrel kivágták a két keretet. Igen, kettő, mert idő közben a ház elejére is terveztünk egyet. Mindkét keret további megmunkálásra szorul, de erről majd még írni fogok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Gymkhana Mod #2

    Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.