2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Viofo A119S autós kamera

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Biztosan sokan láttatok már "russian dash cam" YouTube videókat. Ezeket elnézve sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét. Nem töltök sok időt az utakon, csupán napi 30-30 percet a munkába menet és vissza.
Miután egy nap alatt kétszer is majdnem belém jöttek, eldöntöttem, hogy mégis beruházok egy olcsóbb, de használható autós kamerára. A választásom a címszereplő Viofo A119S lett, 91 fontért (kb. 32.500 Ft).

Az előző, S jelzés nélküli A119 modell Omnivision OV4689 szenzorral rendelkezik, ami 1440p 30 fps videó rögzítésére is képes (60 fps csak 1080p felbontás mellett) és nagyobb, 160 fokos a látószöge. Továbbá kisebb a lencséje, ami így jobbra és balra is elfordítható. Az A119S Sony szenzora viszont jobban teljesít éjszaka, és a kisebb látószög miatt kisebb a lencse torzítása. A nagyobb lencse miatt csak fel és le mozgatható.


forrás: dashcamtalk.com

Doboz, specifikációk

A csomagolás teljesen rendben van, semmi csicsa. Termékfotó a tetején, piktogramok a fontosabb adatokkal a két szélesebb oldalán és részletes specifikációk a másikon:

- 1080p 60fps
- "szuper kondenzátor"
- Novatek NT96660 chipset
- 2 MP Sony IMX291 Exmor szenzor
- 135 fokos látószögű lencse
- 2 inch LCD kijelző
- GPS egység
- G-szenzor és mozgásérzékelő
- gyorsan lecsatlakoztatható talp

Tartozékok

A készülékhez számos tartozékot kapunk, mind külön becsomagolva, ezek a következők:
- rövid USB - mini USB kábel, PC csatlakoztatáshoz
- 4 méteres USB - mini USB kábel, autóba
- 5 db öntapadós kábelvezető klip
- szivargyújtó adapter, 2 USB csatlakozóval (5 V / 3,1 A)
- GPS egység, ami egyben öntapadós rögzítő talp
- 1 vastag és 1 vékony öntapadós rögzítő talp
- tartalék öntapadós szalag
- zsinór az ablakra ragasztott talp eltávolításához
- használati utasítás

Lehetőség van külön megvehető polárszűrő (CPL) felpattintására, de ennek viszonylag magas az ára (17 font). Ez arra való, hogy a szélvédő belsején és a motorháztetőn keletkező tükröződéseket csökkentse. Ehelyett inkább egy polárszűrő filmet vettem 4 fontért, amit majd felragasztok a lencse elé. Csak ki kell tapasztalni, hogy mennyire kell elforgatni.

Külső

A GPS talp már alapból fel van téve a kamerára, persze ha valakinek nincs rá szüksége, lecserélheti a sima rögzítésre. A talpon és a kamerán is van mini USB csatlakozó, a GPS egységen lévőnek szerintem jobb az elhelyezkedése, szebben elvezethető a kábel a hátuljáról, mint az oldaláról. Ezen a felén még találunk egy AV kimenetet is.

A másik oldalán kapott helyet az SD kártya nyílása, az egyik kis lyuk a hardveres reset gombot rejti, a másik a mikrofont.

A kijelző és a lencse is védőfóliával érkezik. Az 5 db kezelőgomb és a kijelző mind egy oldalra került. Jól látható, hogy a szellőzés érdekében alaposan körbe van lyuggatva a kis kamera.

Memóriakártya

A csomagnak ez természetesen nem része, külön kell megvásárolni, nincs beépített memóriája. A legjobb választás egy MLC alapú memóriakártya, pl. Transcend High Endurance lenne, de ez nem sok helyen kapható és drága. Ehelyett egy 64 GB Lexar High Endurance Micro SDXC kártyát választottam. Habár az ára és írás / olvasás sebessége alapján TLC, de a Lexar MLC színtű, 12000 órás élettartamot ígér és 2 éves garanciát kínál, kifejezetten autós kamerákhoz és folyamatos felvételhez ajánlják.
TLC és MLC infó a PH Tudástárban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • G1W-CB dash cam bemutató

    Kedvező áru, fekete, mint az ördög, szinte minden orosz autó szélvédője mögött megtalálható, vajon mi ez?

  • A118C diszkrét Full HD autós kamera

    Átlagos nappali és éjszakai képminősége miatt méretben és árban a konkurencia csak Mini 0805 lehet.

  • Dome G90C 1296p autós kamera

    A Dome G90C jól teljesít nappal, kicsit gyengébben éjszaka, van benne GPS, így a felhasználók igényeinek 90%-át kielégítheti.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.