2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Viofo A119S autós kamera

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét...

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

A felszerelés nagyon könnyű volt, az USB kábel épp elég hosszú egy nagyobb autó esetén is. Kívülről alig észrevehető, és a kilátásban sem zavar.

A könyöktámasz alatti szivargyújtó csatlakozóba kötöttem be, ami sajnos az én autómnál nem kapcsol ki, ha leállítom a motort, így mindig kézzel kell ki- és bekapcsolni a kamerát. Azt nem szerettem volna letesztelni, hogy egy éjszaka alatt vajon lemeríti-e az aksit. Végül akaratlanul mégis megtudtam, hogy a válasz nemleges. Ugyanis egyik éjszaka elfejtettem kikapcsolni, és közel 17 órán át működött, mire újból beindítottam a kocsit, gond nélkül. Talán csak keveset fogyaszt, vagy a néhány hónapos akkumulátor jól bírta a kiképzést.

A felvétel minőségével összességében elégedett vagyok, és a későbbi firmware frissítésekkel talán még tovább is javul. Ha valaki kevesebbet szeretne ilyesmire áldozni, a Viofo régebbi modellje, az A118C ehhez képest kb. féláron van, de leginkább csak Kínából rendelhető. A Logouton is volt róla bemutató, a kapcsolódó cikkek között megtaláljátok.

A vásárlást nem bántam meg, sőt már azon gondolkodom, hogy a hátsó ablakra is felszerelek egy olcsóbbat, talán épp egy A118C-t. Ha másra nem is, arra jó, hogy egyfajta plusz biztonságérzetet ad, és baj esetén nagy segítséget jelenthet a videós bizonyíték.

Azóta történt

Előzmények

  • G1W-CB dash cam bemutató

    Kedvező áru, fekete, mint az ördög, szinte minden orosz autó szélvédője mögött megtalálható, vajon mi ez?

  • A118C diszkrét Full HD autós kamera

    Átlagos nappali és éjszakai képminősége miatt méretben és árban a konkurencia csak Mini 0805 lehet.

  • Dome G90C 1296p autós kamera

    A Dome G90C jól teljesít nappal, kicsit gyengébben éjszaka, van benne GPS, így a felhasználók igényeinek 90%-át kielégítheti.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.