2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP

A Sony nagyon komolyan gondolja mobilpiaci szereplését, ennek egyik bizonyítéka az Xperia SP.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Akkor most térjünk vissza arra a hátlapi 8 MP-es kamerára, ami a telefon topikjában sok pro és kontra véleményt kapott. Először is a kameraszoftver beállításokban nem szűkölködik, sok lehetőséget ad a fotózni vágyók kezébe. Van HDR, akit esetleg ez érdekel, de fókuszmód, ISO, és fehéregyensúly is állítható, ha úgy tartja kedvünk.

Az eddig lőtt képek alapján én egy 5-ös skálán egy erős 4-est adok. Ezzel valószínűleg nem mindenki ért teljesen egyet. Bár ez a mondat még önmagában kevés információtartalommal bír.
Először is el kell helyezni ezt az egész fotózás témát. Elsődlegesen ez egy mobiltelefon. Tehát nem kell tőle fényképezőgép minőséget várni. Most jöhet a viszonyítás más készülékekhez.

Ezt mindenki maga eldönti majd a neten látható temérdek tesztképek alapján. Én azt tapasztaltam, hogy az általános gyengélkedés minden mobilos fényképezésnél gyenge fényviszonyok mellett tapasztalható. Normális fényviszonyok mellett teljesen jó képeket lehet készíteni. Így van ez az Xperia SP esetén is. Erre mintaként szolgáljon az alábbi automata módban készült képcsokor:

Update: 2013.09.01.

Update: 2013.09.14.

Videót FullHD-ban rögzít. Ezeket vissza is tudja játszani akadásoktól mentesen. A minőségéről azt lehet elmondani, hogy ez is a jó kategóriába sorolható. Az alábbi YouTube linken lehet egyből nézni:

Letölteni pedig innen lehet. (265 MB, 2:09)

Az előlapi kamerát kicsit sajnálom, hogy megrekedt a VGA szinten. Azért egy egészen kicsit jobbat is el tudnék képzelni, egy sima HD felbontással már teljesen elégedett lennék, még passzolna is a natív felbontáshoz.

Most térjünk át a hangok világára. A kihangosított állapotban teljesen hangerőn egy kicsit torzít, ezt telefonhívásoknál is sikerült tetten érni. Egy-két fokozattal kevesebbre állítva már nincs meg ez a probléma. A hangerővel így sincs gond, elég hangosan képes szólni.

A telefonhívások során használt hangszóró és mikrofon működésével nagyon elégedett vagyok. A másik fél tisztán és érthetően hallható, és rám sem volt panasz. Ezt egyébként a GSMarena tesztjében, amit utólag olvastam el, szintén igazolják.

A mikrofonra felmerült egy panasz a fórumban. Valaki koncertet szeretet volna megörökíteni, ahol a hang elég erősen recsegős lett. Ezt később egy másik fórumtag szimulálta is otthoni körülmények között egy böszme hangfal segítségével. Úgy gondolom, koncertet felvenni nem telefonnal kell. Ettől függetlenül a probléma más vonatkozásban akár a hétköznapi használatban is előjöhet, ha egy bizonyos hangerő fölött szeretnénk hangot rögzíteni vagy telefonálás közben a túloldalra juttatni.

A Walkman alkalmazással kifejezetten elégedett vagyok már az Xperia U óta. Kifejezetten örültem, hogy mindenféle külső program vagy kiegészítő nélkül megoldható, hogy .flac fájlokat tudok lejátszani rajta. Egyelőre ehhez a gyári fülest használom, de már ebben az esetben is érezhető a különbség egy mp3-hoz képest. Ha lesz rá módom, a távoli jövőben egy minőségi fülessel is ki fogom próbálni.

FM-rádió szerencsére van, de a használata nem volt zökkenőmentes, ugyanis csak többszöri keresésre talált meg minden elérhető adót (elsőre csak néhány találat volt). Viszont ez szerintem csak egyedi eset lehetett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.