2021. április 14., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP

A Sony nagyon komolyan gondolja mobilpiaci szereplését, ennek egyik bizonyítéka az Xperia SP.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor

Az első pár napban nagyjából napi szinten kellett tölteni, de ez ilyenkor természetes, hiszen egyfolytában próbálgattam, nyomkodtam.
Azóta kicsit beállt a használat: nálam a két nap (48 óra) mindenféle komoly odafigyelés nélkül megvan. Ebben benne van napi 25 perc zene, ugyanennyi beszélgetés, egész nap WiFi bekapcsolva, játékból a Hobbit szokott futni (napi kb. 40-45 percet használom), plusz pár kép és nyomkodás is van benne, GPS és Bluetooth eseti jelleggel, valamint szinkronizálás, GMail, WhatsApp, Viber is figyel. A Stamina mód aktív, bár mostanában sok kritikát kapott.
Én némi RAM használatot leszámítva egyelőre jót tudok mondani róla.

Hirdetés

Éjszaka repülőgépes módban van. Erre ráadásul még jön egy idegesítő ébresztgetése egy-két rendszerfolyamatnak, de remélhetőleg ezt egy frissítésben majd javítják.

Összességében az akkuidővel elégedett vagyok, és ez egy 2350 mAh-s akkumulátortól teljesen rendben van, még az is lehet, hogy ha butatelefonként használnám, akkor 1 hét is kijönne.

Egy túrázás alkalmával tettem próbára mennyire használható a készülék.
100%-ról indult reggel. Aktív mozgással töltött idő alatt a GPS be volt kapcsolva és Runkeeper rögzítette az útvonalat. Több helyen a Google maps-on néztem meg merre járunk éppen és az egész túra alatt 135 képet is sikerült készíteni. A hazaérkezéskor 56%-os töltöttséget mutatott. Ezután folyamatos wifi kapcsolat illetve kis játék volt még rajta. Másnap reggel 10 előtt készültek az alábbi képek:

Update: 2013.09.14.

Újabb túra, újabb próba. Ezúttal nem szerepelt valami fényesen az eszköz. Alig 9 órát bírt ki. Ekkora 6%-ra merült le a teljes töltöttség állapotából. Ez alatt folyamatosan rögzített a Runkeeper, és egy nagyon kicsi Google Earth is. Google Térkép rengeteg. Sokkal többször kellett a térképre néznem. Valamint sikerült 202 fényképet is készíteni. Ez is lehetett az oka a gyorsabb merülésnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.