2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Realme Pad tablet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az olcsó táblagépek versenyében próbál szerencsét a realme Pad. 3/32 GB 65.000 Ft-ért. Ez kell nekünk?

[ ÚJ TESZT ]

Igények

Informatikai eszköz vásárlását általában komoly kutatómunka előzi meg. Ekkor mérlegre kerülnek különböző érvek-ellenérvek, amelyek hivatottak eldönteni az igények megfelelő arányát. Létezik egy másik iskola: a bemegyek a boltba és kérem a legolcsóbb darabot a polcról. A realme Pad szerepelhet, mint választási opció, bármely nézőpontból közelítjük meg a kívánalmak listáját. Realme Pad, első ezen a néven, nem meglepő módon a realme terméke, amely cég most igyekszik lefektetni az alapokat Európában, olyannyira, hogy az első boltot a közelmúltban nyitotta meg Budapesten.

A dobozon a tájékoztató jellegű adatok között kiemelten szerepel "Helio G80 Gaming Processor". Mérget vehetünk arra, hogy aki megalkotta a csomagolás dizájn elemeit nem ornitológia szakon tanulta a szarkazmust. Ettől eltekintve, az összkép kevésbé árnyalt ilyen fokon. A tartozékokat tekintve átlagosnak mondható a felhozatal, amely tartalmazza a szükséges elemeket: a felhasználói kézikönyvet, a 18 wattos töltőfejet, a Type-C csatlakozó kábelt, na és a SIM-tűt, amely jelen esetben a memóriakártya tálcát hivatott nyitni. Ide 1 TB terjedelmű microSD-t helyezhetünk. És ez jó.

Szürke vagy arany szín fedheti a visszafogott díszítéssel gazdagított alumínium házat. Vékony fémcsík húzódik a matt hátlapon hosszanti irányban, a 8 megapixeles kamerát rejtő kamera dudort keresztül szelve és találunk még egy diszkrét realme logót. Valójában többet sejtet az impozáns külső, mint amire ténylegesen számíthatunk. Sok ismerős érdeklődött, hogy ez mi ez(?), csaló iPad(?), mikor feltűnt a színen főszereplőnk.
Viszont érdemes megjegyezni, hogy maszatolódó, kényes felület kifejezetten ajándék tok nélkül.

A lekerekített sarkok által hosszabb idő elteltével sem tűnik kényelmetlennek kézben tartva a gépsárkány, 440 gramm a tömege a 6.9 x 246.1 x 155.9 milliméteres eszköznek.

Ha már beköszönt a milliméter, itt üdvözölhetjük az egykori bajnokot a jobb (alsó) sarokban Jack-et a maga 3,5-ös méretével. Továbbá kettő és kettő kiváló minőségű hangszóró is helyet foglal a rövid oldalakon. A dobozon utal rájuk a Dolby ATMOS és a Hi-Res AUDIO felirat. Tömegrendezvényeken, falu napon egyértelműen nem a legjobb alternatíva teret hangosítani, viszont amit tabletből ki lehetett hozni, az most kijött. A hangerő és a bekapcsoló gomb elrendezése egy, a cikkben már megemlített másik táblagép megoldására utal: a bal felső sarokban találjuk őket. Be és kikapcsolni a rövid oldalon tudjuk, rábízom az olvasóra, mit talál a hosszú oldalon a két mikrofon lyuk mellett. A 2.0-s Type-C port a jobb oldalra került, hogy korrektek legyünk. Kezel külső adattárolót, bár némileg nehezebben sikerül kinyerni az adatot, mint a levegőből, de működik, valamint kezel fizikai billentyűzetet. Ezt országonként külön szükséges beállítani, annak ellenére, hogy mi az alapértelmezett nyelv. Néhány kellemetlen percet igénybe vesz, mire felleljük a menüben ennek a funkciónak a helyét, de aztán mindent bele. Amíg a Google Dokumentumok alkalmazáshoz nem érünk. Valószínűleg hiányzott a szerelőasztalon az "í" betű, ezért nem került bele a készletbe. Szerencsére az External Keyboard Helper alkalmazás kisegített, mint már annyiszor, amióta androidon jegyzetelek, de tanuljon meg az ember együtt élni a saját perverzióival.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • iPad Minim balladája

    Időutazás aprópénzért: avagy lehetséges egy használhatatlanra frissített régi iPad Mini feltámasztása?

  • Chuwi Ubook 11.6

    Viszonylag olcsó, jól használható tabletet kerestem Windowszal vagy Linuxszal.

  • Amazon Fire HD 10 tablet

    Tüzes tablet kompromisszumokkal, elfogadható áron. Ha bírod a reklámokat, akkor még olcsóbb is lehet...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.