2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Realme Pad tablet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az olcsó táblagépek versenyében próbál szerencsét a realme Pad. 3/32 GB 65.000 Ft-ért. Ez kell nekünk?

[ ÚJ TESZT ]

Gazdaságosság

A világbéke ezen sarkában a Ft/km arány mindig is szigorú rendet követelt magának a fontossági sorrend pozícionálásában. Amikor kénytelenek vagyunk garast garasra tenni, nem kis kihívást jelent a goromba árak áradásával szemben improvizálni. Elvégre miről szól a termék maga? Egy pici luxus, falatnyi kényelem, darabka bársony, átugorható lépcsőfok az okostelefon és PC között. Veterán vagy felkészült szülők számára nyugalmat: gyerekeknek "mesézni". Tanulmányokhoz segédeszköz, munkához célszerszám vagy tartalomfogyasztás és szórakozás felsőfokon. A táblagépek hőskorában nem kellett vadászni, az ipar úton-útfélen az arcunkba tolt egy izgalmas ajánlatot. A legkisebb kínai garázsban is folyt a gyártás az önkritika teljes hiányát élvezve a minőségbiztosítás halvány jele nélkül. Mára már valódi feladat egy karakteres példányt kifogni az igencsak szűkre szabott halmazból. Minimálisra csökkent az állomány, noha a piac éppen a másodvirágzását éli.

A realme Pad találkozása a hazai igényekkel nem irracionális és nem meglepő. Ha egy lépéssel hátrébb lépünk és onnan tekintünk rá, milyen figurák sorakoznak a kategóriában a gyártó által kínált fenevad nem szenved hátrányt a versenytársakkal szemben. Apró finomságokkal ugyan nem lelkesít, viszont az irritáló hibák is hiányoznak. Nincsenek kérdőjelek, korrekt jelenlét, a mérnök csapat házi feladata 3/32-es alapkiszerelésben 64990Ft-ért. Ezzel határértéken táncol minden értelemben, arányokat tekintve a bajusz pödrős hitty-től viszont igen messze. Emelem kalapom, ha a vételár alá bekúszik a 4/64-es modell. Az viszont tény, hogy hazai terhekkel és szolgáltatásokkal, adott körülmények között ez az egyik legkedvezőbb ajánlat.

A táblagép hosszútávú befektetés, hasonlatosan a notebook-hoz vagy PC-hez. Mobilt többször is cserélünk, amíg a fent említett tárgyak lényegében teljes életciklusukat egy családban töltik, majd miután az alkalmazások jelzik a rendszer és az alkatrészek elavulását a fiók mélyére kerülnek. A realme Pad társunk lehet ebben az utazásban, használható, szerethető eszköz, amennyiben tisztában vagyunk a korlátaival.

Megjegyzésként annyit hozzáfűznék, hogy jelen teszt megírásához csak a realme Pad-ot vettem igénybe.

Előzmények

  • iPad Minim balladája

    Időutazás aprópénzért: avagy lehetséges egy használhatatlanra frissített régi iPad Mini feltámasztása?

  • Chuwi Ubook 11.6

    Viszonylag olcsó, jól használható tabletet kerestem Windowszal vagy Linuxszal.

  • Amazon Fire HD 10 tablet

    Tüzes tablet kompromisszumokkal, elfogadható áron. Ha bírod a reklámokat, akkor még olcsóbb is lehet...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.