2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Puch Mistral EL - 30 év után is feszesen az utakon

Harminc év után is szinte új az egész, pedig csak én 6.000 km-et tettem bele és mindössze láncot kellett cserélni.

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek

Pár éve vásároltam egy pápai lomistól egy Ausztriában frissen kukázott, Puch Mistral EL típusú kerékpárt 20 ezer magyar forintért. Tettem rá egy másik kormányt, betekertem egy új bandázzsal, és lecseréltem a fékeket, hogy ne csak fékem, de fékhatásom is legyen. Így 25 ezer forintból az alábbi képen látható paripával kezdtem el felkaparni a maradék aszfaltot a Pest környéki országutakról.

Telt-múlt az idő, beleszámláltam nagyságrendileg 25 ezer km-t szűk két év alatt. A bringán 6 sebességes Campagnolo váltórendszer volt, természetesen pozicionálatlan kivitelben. Szép lassan összetörtem a szimpla falú hátsókereket, majd az elsőt is. Ezeket maradék alkatrészekből ingyen pótoltam, a bringa pedig csak ment-ment, és persze kopott. Gumit és fékpofát cseréltem, mert azt muszáj. Aztán elindultam egy 23 órás bringaversenyen, és megtettem egyhuzamban 530 km-t. Ekkor így festett a bringa:

A befutó után kezdtem elcsomagolni a bringát a kocsiba, mikor is kivettem a hátsó kereket, és konstatáltam, hogy a hátsó agyban kettétört a tengely, és egész nap csak a gyorszár tartotta össze.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.