2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Need For Speed World REBORN

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy klasszikus, illegális, utcai, online, izom-árkád autóversenyzős játék feléledt a múltból.

[ ÚJ TESZT ]

Hangulat

A játékról néhány saját benyomás.

A fejlődés egy aprólékos és lassú folyamat. Szerencsére! Ugyan teljesen ingyenes játékról beszélünk, azért mégiscsak történik fizetés, illetve ellenszolgáltatás a játékban, ahol minden, hangsúlyozom minden megvehető a játékon belüli pénzért (IGC). Ahhoz, hogy legyen elegendő pénzünk, nincs más teendőnk, mint játszani. Minden futam végén kapunk pénzt és pontokat (REP) a helyezésünktől és szintünktől függően, illetve választhatunk egy kártyát, ami akár ritkaságot is rejthet (power up, IGC, látvány vagy tuning alkatrész, skill). Szóval fizetünk mindenért, mégpedig az időnkkel és a játékunkkal.

Eleinte lassan gyűlik a pénz, és megfontolandó, mire is költünk. Számomra megvoltak a cél kocsik az emlékeim alapján, és bizony sok-sok kilométert le kellett gyűrnöm, hogy ezeket a verdákat a garázsomban tudhassam. Viszont abszolút nem bánom, hogy az eredeti játékhoz képest újra lettek gondolva az autók, alkatrészek, skillek árai, mert bár baromi drága lett minden, pont ettől lett sokkal értékesebb a játékban megszerzett vagyonunk, és végre megszűntek a vérpistikék (anyuciapuci kicsi fia a valódi pénzért vett hiper autóival) is a vállalhatatlan versenymoráljukkal együtt. Ismétlem, a játékban minden megvehető játékpénzért, amihez annyi a dolgunk, hogy játszanunk kell.

Nincsenek idióta kihívások, nem kell kötelezően naponta fellépni a szerverre. (Kivéve, ha gyűjtöd a gyémántokat. Ez napi 15 gyémánt összeszedését takarja, amelyek valamelyik városrészben vannak az úton random elszórva. Minden gyémántszedés után kapunk egy kártyát, ami alkatrészt vagy skillt rejt, és a szintünknek megfelelő pontot és IGC-t.) Bármikor csatlakozhatsz a játékhoz. Már egy-két versenyért is érdemes fellépni, vagy csupán gurulni a szerver ellen – esetleg köszönteni a barátokat. Akár szotyizás vagy cigiszünet helyett is lehet pár versenyt lenyomni vagy csinosítani, festegetni a kedvenc autónkat (igen tetemes mennyiségű matrica áll rendelkezésünkre a játékban).

A legkellemesebb meglepetés számomra, hogy új autók is kerültek és kerülnek a játékba. Ez igazából főleg a játék veteránjainak érdekesség, miután a hivatalos játékot csúnyán elhanyagolták a készítők egykor. Szerintem ez is csak azt bizonyítja, hogy van még lehetőség a játékban.

Pillanatképek az aktuális helyzetről:

Mindenképp ajánlom a játék kipróbálását bárkinek. A veteránoknak azért, mert újra működik a játék, az újaknak pedig azért, mert egy igazi klasszikus, és talán a legjobb online autós játéka volt az EA-nak. Van benne valami olyan hangulat, ami igazán egyedivé teszi a Need For Speed sorozat ezen részét, és nem igazán megfogható. Tényleg ki kell próbálni, aztán ha megérint, úgyis megtartod a játékot, ha nem, akkor tovább keresed az igazit – de elmondhatod, hogy láttál már belülről egy legendás NFS játékot.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet és ha kedvet kaptál, jó szórakozást kívánok a játékhoz!
Kérdések, ha vannak, jöhetnek a cikk topikjába és képességeim szerint igyekszem azokat megválaszolni. A cikk bővülni fog a jövőben, ha jönnek változások a játékban, illetve közzé lehet tenni majd egy hazai játékoslistát is, hogy könnyebben megtaláljuk egymást.

A Game launcher letölthető a GitHub szerveréről: game_launcher

Goór László

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.