2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MSI Z68A-GD80 (G3) alaplap bemutató

Ezúttal az MSI Z68 as chipkészlettel ellátott csúcslapját mutatom be, a Z68A-GD80 (G3)-t.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ezúttal az MSI Z68 as chipkészlettel ellátott csúcslapját mutatom be. A Z68A-GD80 (G3)-t.
Magáról a chipsetről azt kell tudni, hogy ez tulajdonképpen a két korábbi P67 és H67 egybegyúrása.
P67-nél az volt a remek hogy amennyiben „k” végződésű processzort vásároltunk tudtuk azt tuningolni.
Az-az a szorzózár hiányában magasabb órajelt állíthattunk be. Viszont le kellett hogy mondjuk a Sandy Bridge-be integrált videokártyáról. Ha viszont mindenképpen a CPU képmegjelenítőjét használnánk akkor azt H67 lapban tehettük meg. Ez ugye már rögtön az alaplap vásárlásnál fontos kérdésnek számított. A Z68 arra született hogy ez a probléma kiküszöbölhető legyen.

Tuningolni is lehessen de egyúttal csendes, keveset fogyasztó gépek alapja is lehessen. Ugyanis az áramfelvételt is hivatott csökkenteni a Virtu segítségével.
A technológia abból áll, hogyha nincs használatban a diszkrét grafikus kártyánk akkor átkapcsol a processzorban lévőre és így energiát takarítunk meg.
Ám nem beszélhetünk kifejezetten alacsonyabb fogyasztásról, de azért valamennyit így is meg spórolhatunk.

Specifikáció

Ami talán kiugró az már a nevében is és a dobozon is feltűnik. Mégpedig a Gen3 (G3) ez a PCI-E 3. generációjára utal. Sokkal nagyobb savszeléségre képes slotról beszélhetünk.
Ez a kis plusz még nem sokat számít. Majd az Ivy Bridge megjelenésével lesz ennek jelentősége, ami már támogatni fogja ezt.
A ma kapható Sandy Bridge processzorok még nem.

Oc Genie 2

Tulajdonképpen egy gyári tuningot állít be azoknak akik nem akarnak matatni a beállítások között de azért szeretnének némi teljesítménytöbblethez jutni. Ehhez nem kell mást tenni mint az alaplap jobb alsó sarkában a bekapcsoló és újraindító gomb mellett megnyomni (kikapcsolt állapotban) az "OC GENIE II " feliratú gombot. És máris 4200Mhz-n jár processzorunk. Ezen funkcióról a "tuning" részben részletesebben is foglalkozom majd.

Military Class II

Magas igénybevételnek is ellenálló tekercsek és kondenzátorok. Polimerek amik önmagukat javítják ha gond lenne. Ezt majd az évek eldöntik, hogy igaz-e.
Egyébként olyasmi, mint a Gigabytenál UltraDurable, az Asusnál meg a Sabretooth.
Ezt az MSI nagyon komolyan gondolja, minden alkatrészt a lehető legalaposabban tesztel le hogy a katonai szabványoknak is megfeleljen.

Click BIOS

Leegyszerűsítve ez grafikus BIOS. Tovább fejlesztett a felhasználók számára jobban kezelhetőbb, UEFI néven. Egérrel vezérelve.

V-Check Points

Az alaplapon találhatóak feszültségmérő pontok. Ami segítségével (multiméterrel) pontosan meg tudjuk mérni, hogy mi hány voltot kap. Ez inkább az extrém tuning terén van hasznára az ember fiának.

THX minősítésű hangkártya.
Élethűbb, jobb hangzást tesz lehetővé a rajta található 7.1 hangkártya.

Super Charger

Külső eszközök például: mobiltelefon, ipod, ipad stb. gyorsabb feltöltését segíti elő az USB 2.0 szabvány szerint mindössze 0,5A-es áramkorlátjának szándékos megemelésével

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.