2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

MATT

Avagy hogyan járjuk le tövig a lábunkat húsz óra alatt?

[ ÚJ TESZT ]

Miért is éri meg elmenni a MATT-ra?

Miért is éri meg elmenni a MATT-ra?

Először is 2e-ért cserébe, kapsz kosztot és kvártélyt valamint egy pólót és egy kitűzőt.
A kvártély = tornaterem padlója. A koszt pedig a túra végén egy nagy tányér pörkölt pár szelet kenyérrel valamint másnap reggel tea és reggeli.

Másodszor ez egy jó kaland.

Harmadszor pedig arra is jó, hogy rájöjj mire vagy képes. Az emberek többségének fogalma sincs arról milyen megerőltető egy 20 órás túra hegyi terepen. Nekem sem volt amíg ki nem próbáltam. Egy ilyen túrán, félidőtől kezdve, kellő edzettség hiányában már csak az akarat és az elszántság hajtja tovább az embert. Az ad neki erőt, hogy ne adja fel. Na meg a Puffin lekvár. :)

Miután már letudtam négy MATT-ot tudom, hogy azoknak az embereknek a teljesítménye igencsak tiszteletre méltó akik több napon keresztül egy expedíció részeként magas hegyeken flangálnak. A MATT nehézségei jó ha a 10%-át elérik egy-egy ilyen expedíciónak. Nem tart több napon át. Nem kell ott aludni. Nem kell nehéz felszerelést cipelni. Nem kell térdig érő hóban gázolni. Nincs elviselhetetlenül hideg. És nincs oxigénhiány.

Negyedszer pedig nagyon vicces a túra végén a vacsora után feltápászkodó emberek mozgását nézni ami a régi, fekete-fehér filmek gyilkos robotjait juttatja eszünkbe.

Egészen addig vicces amíg felállva rá nem jövünk, hogy teljesen elgémberedett a lábunk a kimerítő túra utáni hosszabb pihenőtől és robotmozgással, dülöngélve el nem indulunk a célunk felé.

Az előforduló stilisztikai és helyesírási hibákért elnézést azoktól akik kényesek az ilyesmire!

Köszönöm mindazoknak akik végigolvasták a cikket!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.