2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Boltosságom története (2. nekifutás)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy hely, ahol békében él cigaretta, pogácsa, túszként hagyott szemüveg és sok-sok sör.

[ ÚJ TESZT ]

Bolt, cigi, szemüveg

Hogy miért második nekifutás? Hát azért, mert vért izzadva, fáradtan és álmosan kaptam az ihletet, 10 napot dolgoztam egyfolytában, és csak jött és jött belőlem az írás, és mire odáig jutottam volna, hogy elmentsem, kidobott a gép, mert lejárt az időm.
Azt hittem az ideg szétvet, de megpróbálom újra, hátha megint sikerül kiadnom magamból, amit már megírtam.

Persze, hogy a munkáról írok megint. Konkrétan, nagyon sok munkáról.
Azt hittem pedig, hogy nem lesz munkahelyem, mivel március közepén bejelentette a főnökasszony, hogy visszaadja a boltot, nem csinálja tovább, elég neki a másik bolt. Nem kell kettő neki, mert megszakad a munkában.
Ezerrel kezdtem figyelni az álláshirdetéseket, hátha felfedezek valami olyan helyet, ahol éppen engem keresnek, rám van szükség. Sajnos nem találtam semmit, konkrétan nem igazán keresnek bolti eladót.
Pedig a jobbak közé tartozom, merem ezt állítani minden nagyképűség nélkül.

Gondoltam a vásárlók között nagyon sok emberrel vagyok jó kapcsolatban, finoman próbálok érdeklődni, hátha sikerül valakin keresztül elhelyezkedni, mert a mai világban ugye már csak így lehet.
Kaptam is pár ígéretet, kértek önéletrajzot, stb.
Aztán egyik kedves vásárlómmal is mikor beszélgettem, megemlítettem neki, hogy álláskeresésben vagyok. Nem tudta, hogy miért, ezért megmondtam neki, megígérte, hogy segít, mert boltot akarnak nyitni, és szükség lenne egy olyan rátermett személyre, mint én vagyok. Most őt idéztem!
Mint kiderült az egyik fejes a gyárban, amit én nem is tudtam. Elkezdtem reménykedni, az idő szaladt, a szekér meg nem haladt.. úgy, ahogy én szerettem volna.

Egyszer egy pár jött be a boltba, ásványvizet vettek, gyanús lett a nézelődésük, jó volt a megérzésem, mert mint kiderült, ők akarják megvenni a boltot. Érdeklődtek, szívesen tájékoztattam őket, már amit elmondhattam, mert közöltem velük, hogy bizonyos dolgokról nem adhatok felvilágosítást, mert nem vagyok felhatalmazva rá./Pl. napi bevétel, stb./
Kedvesek voltak, én is velük, mint minden vásárlóval szoktam lenni.
Két-három nap múlva ismét bejöttek, mondták, hogy elrendezték a dolgokat, most már tuti, hogy övék lesz a bolt és megkérdezték, hogy lenne-e kedvem nekik dolgozni?
Örültem, hogy nem kell máshová mennem, hisz szeretek itt lenni, ismerem a vásárlókat, és nem indult még be az a bolt sem, ahová ígéretet kaptam, hogy mehetek.

Hónap elejével meg is történt a váltás, kicsit döcögősen, sok-sok munkával. Sajnos egy napra be kellett zárnunk, és bizony az árukészlet is kissé hiányos volt, szerettem volna, hogy a szokásos árukészlet legyen, felírtam előtte, hogy mik azok, amikre állandó vevőink vannak, a cigarettákat, stb.
Újságnál le kellett volna tenni 50 ezret, hogy egyáltalán szerződjenek velünk, a ciginél pedig volt akinél nem lehetett vásárolni sem addig, amíg nem regisztrálnak, ez pedig elég akadozva ment, és az emberek türelme véges.
Kiderült, hogy a főnököm nem is igazán foglalkozik a cigivel, mert nincs haszon rajta, így újságot sem igazán akar tartani. Hiába mondom neki, hogy tudom, ezeken nincs szinte semmi haszon, nem is azért tartják a boltok, hanem azért, mert behozzák a vásárlókat. Kiakadt, hogy hányan vannak, akik csak cigit vesznek, illetve vennének.
Sajnáltam, hogy a szokásos borokat sem rendelte meg, máshonnan rendelt, de ott nem tartják azt a fajtát. Pedig kimondottan van jó pár fajta bor, amire szintén állandó vevőink vannak.
Most, hogy a diákok már nincsenek, még jobban oda kellene figyelni, hogy minél több vásárló maradjon, mert ha így megy, akkor le lehet húzni a rolót.

Mindenesetre a héten én uralkodhattam, illetve garázdálkodhattam :) mert főnököm elutazott nyaralni, rám bízta a boltot, igyekeztem ésszerűen gazdálkodni, kicsit felduzzasztani az árukészletet. Lehet, hogy lesz kapsz holnap, mert holnap jönnek haza. Lehet, hogy infarktust kap, ha meglátja a cigis polcot, mert ahhoz képest, ami volt ott előtte, most egész más hatást kelt az egész.
Van bor, sör, fűszerek, mert az is eléggé hiányos volt. Hiába írtam fel a dolgokat, nem vettek, pedig befőzési időszak van, keresik a celofánt, szalicilt, stb. Ezek nem is drága dolgok.
Félek, ha bejön az ó/v/szeres srác, mit mondok neki, hogy a főnök nem hozott, mert szerinte Qrva drága, és védekezzenek másként?:D
Ez nem falusi bolt, hogyha nincs valami, akkor próbálja pótolni mással. Itt ha nincs valami, elmegy a 30 méterre lévő áruházba, vagy a környéken lévő bármelyik kisboltba.

Ja és elfelejtettem, hogy ez a 10. napom, hogy zsinórban dolgozom, de előtte 13 nap volt, amit megszakítás nélkül melóztam végig.
A hétköznapokra kaptam egy ismerősüket, aki boltban dolgozik, és délután már nincs olyan forgalom, elbírja a kis csaj, mert ügyes, mondták.
Aranyos volt a váltóm, első nap délután mindjárt felhívott, hogy jaj baj van, mert bement két napbarnított fiatalember, amíg az egyiket fornettivel kiszolgálta, addig a másik egy csomó csokit lenyúlt.
Mit mondhattam volna, hogy figyeljen jobban oda, és a szeme legyen a pályán mindig. Végül is ez előfordulhat bárkivel.
Másnap mikor jött be váltani, megkérdeztem, hogy mi az a szemüveg a pult alatt? Itt hagyta valaki?
Érdekesnek tartottam, mert valahogy én a szemüvegemet nem tudom elhagyni, mert nem látok nélküle. Ezen egyszerű oknál fogva.
Kiderült, hogy bejött egy pasi, aki azt mondta neki, hogy elfelejtette elhozni a pénztárcáját, adjon egy doboz cigit, mindig idejár, holnap behozza az árát. Addig is itt hagyja a szemüvegét!
Mondom erre, hogy ennyire nem lehetsz balfék, tudod mennyi szar szemüvegem van otthon?:D

Jó, gondoltam tanult az esetből, igaz másnap 2 ezer forint hiánya volt, de ez is előfordulhat bárkivel. Nem én vagyok a főnöke, nem felelek a tetteiért.
Szerdán délután, alig vártam, hogy hazaérjek, mert olyan hőség volt, hogy majd besült a fenekem. Gondoltam lepihenek picit, mert tényleg ez a hónap csak melóval telik. Idáig jutottam gondolatban, amikor csörög a telefonom, a váltóm volt.

Teljes kétségbeesés volt a hangjában, hogy bocsi, de teljesen be vagyok pánikolva, mert kifogyott a szalag a gépből és kicserélte, de nem működik, a kasszát sem tudja kinyitni.
Kérdeztem, hogy mind a két szalagot átvitte-e a fekete henger alatt? Igen, igen, nem működik, jaj mit csináljak?
Mondtam neki, hogy mielőtt teljesen kiborul, zárjon be, tegye ki a rögtön jövök táblát, zárja be az ajtót, /nem is tudom ezt miért mondtam neki:D/ menjen át a presszóba és kérje meg a csajokat, hogy valaki ugorjon át és segítsen.

Öt perc múlva hívott, hogy jaj köszike, sikerült megcsinálni, nagyon aranyos volt a csajszi.
Tulajdonképpen bementem volna én is, de jelenleg nincs kocsim, mire odaérnék kb. 1 óra. Na mindegy, megoldódott a probléma.
Már nem is számítottam semmire, de másnap reggel amikor az üzletbe léptem és ki akartam riasztózni, akkor döbbentem rá, hogy mindjárt beriasztózok, mert az elmaradt este. Ennyi. Nem ragozom tovább. Ennek ellenére szimpi csaj volt, semmi gondom vele, hisz én is hibáztam már. Most hozzá tehetném: na de ennyit?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.