2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Boltosságom története (3. nekifutás)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kibicnek semmi se drága, főleg ha az a jóember a főnök és most jött a nyaralásból.

[ ÚJ TESZT ]

Hurrá!!!! Megjöttek! - Mármint főnökömék a nyaralásból.

Meg is látogattak, múlt vasárnap délelőtt történt az örömteli esemény. Természetesen - terepszemle, s mint ahogy vártam is, - nem igazán tetszett neki a cigis polc, meg egy-két olyan dolgon akadt fenn, amire számítottam is. Kérdezte is, hogy mennyit költöttem, mire a reakciója persze, hogy az volt, hogy húúúúú milyen sok!

Mondtam neki, hogy amennyi cigi fogy, addigra be is jön az ára, mire ki kell fizetni, mert ugye már halasztottra kaphatjuk. Csak ami a cigin jön be, nem kell másra költeni, ha már úgyis itt vagyok, mindegy, hogy cigit is eladok vagy nem?

Persze nem tetszett neki, hogy sokan csak cigiért jönnek be, de azt mégsem lehet megcsinálni, hogy ja, bocsi, csak cigi kell, akkor nem adhatok!
Nem vagyok dohányzáspárti, de mindezek ellenére, tudom, hogy muszáj tartani, ezen nem keresni lehet, hanem behozza a vevőket, és esetleg mást is vesz!

Pont bejött egy vásárló, természetesen egy doboz cigit kért csak. Még bent volt az üzletben, amikor a főnököm felesége meg is jegyezte, hogy, na látod, erről beszélek, hogy csak egy cigit vesznek! Mindezt hallotta a vevő, hisz bent volt az üzletben.
Hát én a vásárló helyében ebbe a boltba már nem igazán tenném be a lábam!

Persze az elszámoló füzettel kapcsolatban is volt problémája, nem nézte meg rendesen, - miért csak ennyi pénzt küldtem, az elszámolás szerint több volt, és hogy ő ezt már ránézésre látja, hogy hogyan van az elszámolás, stb., a rutin, meg miegymás.
Mikor befejezte a litániát, mondtam és mutattam is neki, hogy a másnapi nyitónál annyival több volt, de ha a lap alján megnézi, akkor ott is van, hogy másnapra kasszanyitás mennyivel történik.
Erre természetesen nem az volt a reakciója, hogy ja, oké, tényleg! - hanem, hogy miért kellett annyit a kasszában hagyni?

Közöltem vele, hogy másnap reggel fél 7-kor hozták a fornettit, s ennek tudatában kellett annyi pénzt hagynom, hogy ha kifizetem, akkor azért maradjon még váltóm is.
Azt már nem is igazán mondtam neki, hogy volt olyan nap, hogy reggel korábban jött a szállító és a saját pénzem be kellett tegyem délutánig, hogy kifizessem. De különben - szívesen! - gondoltam én.

Megbeszéltük, hogy dolgozom még hétvégéig, azaz 16 napot húzok inkább le, mivel úgyis délutános vagyok, reggel aludhatok, talán nem lesz olyan fárasztó. Így hétvégére esik a két szabadnapom, és pont váltani fogunk, azaz délutános műszak után nem kell reggel korán kelni.

Szerdán délután éppen teszek-veszek, pakolgatok, amikor hív a főnököm, hogy jaj, bocsika, most jut eszembe, nem tudnál holnap reggelesbe bejönni helyettem?
Lehet, hogy nem tetszett neki, de mondtam, hogy bocs, de nekem CT-re kell mennem és nem fogom lemondani. Megkért, hogy ha végzek időben, akkor menjek már be, de mondtam, hogy utána vissza kell vinnem az eredményemet, persze itt lódítottam kicsit, de megbocsátható nekem azok után, hogy az már a 15. napom volt egyhuzamban.
Magamban már visszaszámoltam, hogy jaj még mennyi idő, mire pihenhetek?

Csütörtök reggel sajnos korán keltem, akkor már olyan fáradt voltam, hogy a fél hetes kelés is korainak számított. Megvallom őszintén, hogy izgalomban voltam a vizsgálat miatt!
Nyolcra mentem a klinikára, nem kellett túl sokat várni, de ahhoz éppen elég sok volt, hogy akik ott vártak, beszédbe elegyedtek velem. Megmondom őszintén, elég beszédes típus vagyok, de most ebben a helyzetben, nem igazán volt kedvem traccsolni, ezért amikor megérkeztem, próbáltam beletemetkezni a zenehallgatásba. Nem akartam bunkó lenni, ezért kikapcsoltam a telefonom inkább, jó, gondoltam egye fene, beszélgetek.

Kérdezték, hogy mikorra van időm, mert már negyed kilenc volt, mondta a pasi, hogy neki 8.30-ra van ideje, mondtam, hogy nekem 8 órára volt.
Kérdezte, hogy milyen vizsgálat lesz? Konkrétan melyik testrészt fogják vizsgálni? Amikor mondtam, hogy tüdő CT-re jöttem, mert volt valami folt a tüdőmön, de valószínű, hogy megfázásból maradt vissza, de biztos ami biztos, inkább megnézik. Nagyon kedves pasi volt, mert azt válaszolta, hogy ja, ő is így kezdte, aztán kiderült, hogy rákos.
Na ez volt az a pillanat, amikor sajnáltam, hogy nem maradtam a zenehallgatás mellett inkább.

Szerencsémre éppen behívtak, elkezdődött a vizsgálat. Nem tudtam, hogy mi fog történni, nem voltam még CT-n, habár volt már valamiféle vizsgálatom, ahol kaptam valami sugárzó anyagot.
Mindegy, felfeküdtem az ágyra, kezet a fejem fölé kellett emelnem, aztán egyszer-kétszer átment felettem az a gép, mindig mondta egy gépi pasihang, hogy mit csináljak. Aztán a hölgy a fejemnél, mondta, hogy most a kézfejembe beadja a kontraszt anyagot, a karomban hideget fogok érezni, de bizonyos testtájékon meg forróságot!
A hideget nem éreztem, a forróságot annál inkább. Egy pillanatra még olyan érzésem is volt, mintha bepisiltem volna. De szerencsére nem!:D

Hamar befejeződött a vizsgálat, mondták, hogy két óra múlva jöhetek az eredményért.

Elindultam hazafelé. Visszakapcsoltam a telefonom, illetve visszakapcsoltam volna, de a PIN-kódot elírtam háromszor /ennyire béna nem lehetek!/, így még azt sem tudtam, hogy mennyi az idő.

Szerencsére a buszmegállóban éppen találkoztam egy vásárlómmal, aki a közelben talpmasszőr. Sokat jár be hozzánk, a kolléganőivel is.
Addig beszélgetettünk, amíg a buszom megérkezett, mert rendes volt tőle, megvárta. Különben a szemben lévő presszóba ment át netezni.
Felszálltam a buszra, de nem tudtam zenét sem hallgatni, újságolvasáshoz sem volt sok kedvem, kicsit letargiába kerültem a vizsgálati eredmény miatt.

Néztem az embereket, az utasokat. Sokszor vagyok így, hogy elnézem az embereket és találgatni próbálom, hogy ki mivel is foglalkozhat, hány éves lehet?
Felszállt egy fiatal, kissé molett nő a következő megállónál. Szép arca volt, enyhén sminkelve, a haja rendben, csinos világoskék, apró mintás ruhája majdnem a bokájáig ért! Sajnos majdnem csak, mert amikor az ápolt felső után a lábához ért a tekintetem, majdnem kirázott a hideg!
Borzalmas, hogy ennyire nem volt meg az összhang, egy ápolt nő, akinek a sarka olyan repedezett volt, hogy az ember a látványtól megborzongott!
Már vén tyúk vagyok, de igyekszem, hogy az is mindig rendben legyen! Szerencsére, hogy sokszor a lányaim, vagy a fiam kicsit segítenek, sőt még frissítő lábmasszázst is kapok mellé!

Eszembe jutott hirtelen, hogy a minap a lányommal mentünk hazafelé a buszon, akkor meg a forgó részen állt egy nő, fent kapaszkodott kb. 40-45 éves lehetett. Amikor felemelte a kezét és megláttam a hóna alatt a sündisznót, ami már majdnem röfizett, akkor szintén elgondolkodtam rajta, hogy ezek az emberek erre nem gondolnak? Ha borotválom a hónaljbodrit, akkor a minimum, hogy rendszeresen teszem, mert akkor talán még gusztustalanabb, mintha hirtelen egy dzsungelt pillantanék meg.
Gaga is borzolta az idegeket a kék haj mellé a kék hónaljbodrival, nem is beszélve az alulsó testtájék kék szőrzetéről!:D

Igaz a vásárlóim között is vannak olyanok, akik néminemű kívánnivalót hagynak maguk után a tisztálkodás terén.
Mondjuk a hajléktalanon nem lepődök meg, hogy büdi, mert alapból nem is számítok másra. Van egy pasi viszont, aki a szoc.otthonból jár át megbízásból vásárolni.
Sajnos a szája olyan büdös, hogy megváltás lenne, ha fingana.
Egy-két embernél tényleg azon a szinten vagyok, hogy nem is igazán veszek levegőt, ha nem muszáj.

Sokszor gondolkodom azon, hogy reggel, munkába induláskor, hogy lehet valakinek borzalmas izzadt szaga? Vagy akár tömény ételszaga?

Na mindegy, én nem fürödhetek le helyette, nekik meg biztos, hogy mondták, hogy "ne fürggyé le!"

Ja, szerencsére, munka előtt bementem az eredményemért, nagyon nagy kő esett le a szívemről, mert kiderült, hogy rákos nem vagyok, régi hegek, visszamaradt megfázásokból. Megnyugodtam.
Persze, ha már így belülről megkuksiztak, azért odaírták még, hogy hol mi a helyzet. Szóval a pajzsmirigyemnél van gond, de erről tudtam. A nyaki csigolyáim kicsőrösödtek, ezt is éreztem, mert olyan fájdalmam van néha, mintha egy griffmadár vájná a csőrét a gerincembe.
De mégse rák!

Azt viszont nem tudtam, hogy a májam meg van nagyobbodva, pedig nem is iszom!
Mindenesetre okozhatja túlsúly, mert ugye a liba mája is hízik, ha tömik! De okozhatják még esetleg gyógyszerek méreganyagai is.

Legközelebb csak kedden tudom az eredményeket visszavinni a tüdőgondozóba, mert délelőttös leszek.

Kicsit elkanyarodtam a boltosságtól, de a következő írásomban majd kiderül, hogy miért is!
Ez az írásom már lassan két hete kezdődött, aztán az események sorozata miatt törölni akartam, de meggondoltam magam, ne vesszen már kárba ez sem!

Lényeg az, hogy ami ez után fog következni, az kicsit sok, a gondolataim megvannak, erőt gyűjtök, aztán azt is megosztom Veletek! folyt.köv.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.