2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ivy Bridge: a "letűnő" platform nyomában

Az Ivy-Bridge architektúra és a köré épülő processzorok teljesítménytesztje i3-tól egészen i7-esig.

[ ÚJ TESZT ]

Grafikus tesztek

A grafikus teszteknél az i5-3350P a szimulált i5-3570 és az i7-es szerepel. Az i3-assal sajnos ezeket a teszteket nem csináltam meg (akkor még nem fogalmazódott meg bennem, hogy ezeket össze kellene foglalni) és az i5-3570K-s rendszerben pedig más videókártya szerepel, így nem vethető össze.

3DMark11

A sokak által kedvelt/nem kedvelt 3DMark nem maradhatott ki a sorból. Ez gyakorlatilag a 3D-s képességet teszteli, ami jelentősen függ a processzor sebességétől és a memóriáktól is.

Itt az i5-höz képest 20% növekedést ért el, ami lehet pont arra elég, hogy éppen akad-e az adott játék vagy sem.

3DMark

A téli leárazásban egy akció keretén belül megvásároltam a legutolsó 3DMarkot, amiben számos teszt szerepel (DX9-től DX12-ig) illetve helyet kapott egy stressz teszt is.

Rendre 20% és 60% növekedés tapasztalható az erősebb processzor javára, és látszik, a HT bekapcsolásával szintén nőtt a teljesítmény.

Az Icestorm alatt is 60% érhető el (aminek régebbi játékok esetében van jelentősége igazából).

VRMark

A Futuremark legújabb tesztprogramja, ami már a virtuális valóságra próbálja meg felkészíteni napjaink számítógépét. Ebben a tesztben egy kettéosztott képernyőn fut a teszt és a minimum követelmény 100 FPS körül van.

Ebben a tesztben látszik, hogy az alap i5-3350P-hez képest azért 20%-kal erősebb, viszont ha az I5-3570-est vesszük, ott már nem nőtt számottevően a pont. Valószínű magasabb órajelen járatva a processzort, némi növekedés érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.