2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HyperXuper

A cikkben három Kingston HyperX kit kerül górcső alá: hogy alakul a teljesítmény, tuning és melegedés?

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Technikai szempontokból:

Leginkább az APU-s rendszerek igénylik a magas órajelek és alacsony késleltetés elérésére alkalmas modulokat. Ez az FM2-es Trinity és Richland rendszereknél még inkább fontos. Sajnos a 128 bites sávszélesség és a DDR3 "alacsony" órajele, egy dVGA-hoz képest a szűk keresztmetszet. Arról nem beszélve, hogy néha a CPU-magoknak sem árt kommunikálni a RAM modulok felé.

Az árat tekintve:

Mindenki döntse el, hogy éppen melyik modult engedheti meg magának. Ehhez hasonló tesztet még nem nagyon láttam, remélem sokak számára hasznos lesz. Az APU-s rendszerek pár hónapon vagy éven belül - leginkább az AMD konzolsikerének ismeretében - nagyon elterjedtek lesznek. Az elmúlt időszakban én is egyre szívesebben és egyre többször építek ilyen rendszereket.
Minden bizonnyal, ahová nagyon kevés egy csúcs FM1 vagy FM2-es platform ott nincs értelme, magas feláras T1-et - vagy újabb nevén Predatort - venni.

Jó alternatíva:

A Shurikenhez hasonló vagy szellős házban a ValueRam (borda nélküli) modulok vásárlása. Némely VR kit egy Blunál is jobb teljesítmény hoz, akár alacsonyabb feszültségek mellett. Kicsit parasztvakításnak érzem ez a kékséget.

A modulok árai nagyjából egy éve voltak a mélyponton, onnantól kezdve indult a drágulás. Viszont pánikra semmi ok, a hardverapró nagyszerű közösségén mindig találni valami érdekességet.

Összességében:

Van ráció a T1-es modul vásárlása mellett, itt is látható, hogy elég szép gyorsulást érhető el az APU és RAM modulok tuningolásával. Egy 1000 MHz körüli futó Trinity meg Richland GPU, aztán igazán vágyik egy gyors kitre.

Árgép szerint a legolcsóbb helyen:
- KHX1600C9D3B1K2/8GX 17550 Ft
- KHX1600C9D3K2/8GX 17900Ft
- KHX1600C9D3T1K2/8GX nem kapható

KHX BLU: tetszett

KHX GEN: ajánlott
KHX T1: Istenkirály (ha találsz olcsón)

Észrevételeket és kommenteket várok a fórumba!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.