Hirdetés

2021. január 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Egy ház új téglaruhája

Szeletelt téglával szépen fel lehet csinosítani egy épület külső megjelenését, akár házi kivitelezésben is.

[ ÚJ TESZT ]

Külső szelet és féltégla

Külső hőszigetelést rakattunk a házra, a lábazat burkolása rám maradt — a mesterek nem vállalták a szeletelt téglát, és azt akartam, hogy passzoljon a melléképülethez...
A háznak megvételkor, hőszigetelés előtt fehér eternit oszlopai voltak, a bejáratok feletti "kutyaházak" meg nem voltak befejezve / felfalazva.Félbevágott paraszttéglával falaztam fel a fehér oszlopokat. A falazat és az oszlop közötti rést purhabbal kitöltöttem:

Hirdetés

Az "áthidaló boltívet" XPS-sel hőszigeteltem, majd külső téglaszelettel burkoltam, hogy jobban passzoljon a félbevágott téglaoszlopokhoz. A boltívnél a külső szeleteket gérbe vágtam és hasonló színű szeleteket kerestem, hogy "egész tégla" hatást keltsen. nagyobb eladóknál létezik egy téglából kivágott sarok is 500-800Ft darabáron. Ha sok kell jelentős tétel lehet, lakhelyemen nem gyártottak, így maradt a gérbe vágás.

A lábazat külső szelete a régi térkőhöz színben passzoló WPC-burkolatot kapott:


A bejárati ajtó feletti kutyaházhoz nem találtam szakembert -volt aki ígérte, de nem ért oda soha sem), így magam oldottam meg: felfalaztam, hőszigeteltem, de feldobtam egy téglaburkolatos körablakkal.
(Többen kérdeztétek: hátul a terasznál nincs befalazva, talán majd egyszer zsalus, szellőző fedést kap a légkondi miatt)


A ház lábazata az ára és a könnyebb beszerezhetőség miatt szintén belsőszelet-burkolatot kapott.

A hátsó épület hőszigetelésében és a nyílászáróknál -rengeteg téglaszelet- méretre vágásában édesapám segített.
Feleségem pedig jó ízlésével mindig finomított a terveken.

Ha kedvet kaptatok a tégladíszítéshez, kérdezzetek nyugodtan!
Burkolást viszont nem vállalok. :)

UI:
Friss tapasztalat (2020 augusztus): külső szeletet, főleg nagy téglából pirosat nagyon nehéz beszerezni és az ára is jól felment. Budapesti lakásban szerettem volna egy falat díszíteni vele, 2 m2 maradt +4 m2-et szerettem volna venni, de 2-10 hét múlva vállalták, hogy lesz. Legnagyobb budapesti eladónál is csak sárga színben volt raktáron.....
Szóval mindenképpen időben be kell szerezni az anyagot a tervezett munka előtt.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.