2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Harmadik nap, esti piac

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez a nap nem volt túl eseménydús, de este belevetettem magam a helyi forgatagba.

[ ÚJ TESZT ]

Esti piac

Reggel megint elaludtam, hiába, no, nem lehet hajnalig fennmaradni, ha az embernek fel kell reggel kelnie. Szerencsére ma is kaptam ébresztést, pont jó időben, úgyhogy nem késtem el a reggeli kötelező programról. Mivel ez a program egy reggelit is magában foglalt, nem igényeltem a szállodai reggelit, ezért annak a lekésése miatt sem kellett aggódnom. A nap utána is jól folytatódott, mert ma alig, pontosabban csak valahol messzebb fúrtak a mai fúrási időszakban, így egész nyugodtan tudtam dolgozni, az ablakot pedig addig feszegettem egy villával, amíg sikerült végre kinyitnom! Minden nap többször is próbálkoztam ezzel, jó, hogy nem adtam fel. :-) Olyan jó végre szabad, kinti levegőt szívni, meg beengedni a finom meleget!

A kiálításos kötelező programok, meg az otthoni meló (cikket is kell közben kitenni a ph-ra) eléggé kitöltötték a napomat, és a kiállításon sem láttam ma semmi blogba valót. Este viszont újra nyakamba vettem a várost, egyrészt megint élelmet kellett vadásznom, és még egy nap mekit már nem bírtam volna elviselni, másrészt érdekelt, hogy milyen itt az éjszakai piac, meg úgy általában az éjszakai élet. Akik olvasták a tajvani blogomat, azok már tudják, mennyire beleszerettem az éjszakai piacozásba, hát nem akartam itt sem kihagyni. (Aki nem olvasta, de érdekelné ez a rész, annak itt egy link)

A piac környékére menéshez a metró tűnt a legcélszerűbb eszköznek, úgyhogy lementem az állomásra. Nos, ez a metró sem nagyon komplikált, de azért annyira nem is volt egyszerű elsőre kisilabizálnom a tarifarendszert, pedig minden ki van írva angolul. Ugyanis minden viszonylatban más és más összeget kell fizetni! Végül csak rájöttem, hogy mi vonatkozik rám a sok számból; ás bár elsőre sokalltam a 10 hongkongi dollárt 3 megállóért, de amikor átszámoltam, hogy az 250 Ft, akkor beláttam, hogy nem ez a sok, hanem a villamos meg a komphajó a nagyon olcsó. :-) Mivel midez már este volt, a képeim minősége nem a legjobb, elnézést, szerencsére nem is a művészkedés volt a célom, hanem az illusztrálás... :-)

A metró nagyon modern és biztonságos:

Ahol kiszálltam, volt egy templom, de addig bámészkodtam, amíg végül elfelejtettem lefényképezni. Ezen a képen tulajdonképpen rajta van, csak nem látszik :-D (a parkból nyílik a bejárata, kínai betűk vannak a kapuja fölött):

Először egy drágakőpiacot találtam, a zöld jadekő a helyi tömegáru:

Aztán láttam jósokat, jó sokat (ezt a poént mindig el kell sütnöm, elnézést...) :-)

Ez már a bazáros rész:

A piac elsőre kicsit csalódást okozott, mert más, mint a tajvani. Sokkal nagyobb területen helyezkedik el, nincs akkora tömeg és nyüzsgés, viszont nem annyira vidám, mert itt sokkal inkább felbukkan a kosz és a nyomorúság. Nem nagyon fényképeztem ezeket az embereket, met nem vagyok ehhez eléggé gátlástalan, de itt már látszott Hongkong egy másik oldala, éles ellentéte a felhőkarcolós, modern negyedeknek. Az árukínálat amúgy nagyon kevés kivételtől eltekintve szinte csak nagyon bóvli ócska kacat, de abból aztán van minden, ruha, zokni, karóra, sakk-készlet, játék, műszaki cikk, persze csakis hamisítványok. Általában annyira nem olcsó a piac, pl. a ruhák otthon a kínai boltban jobb minűségűek és kevesebbe kerülnek (!), de azért lehet pár érdekes vagy jópofa dolgot találni ekkora forgatagban, jó áron. Na meg alkudni is lehet, bár nem mindenhol partnerek benne, mert azért ez egy turistás piac, én is az útikönyvből néztem ki...

Itt pl. nincs nagy tömeg

Az autóközlekedés több helyen is keresztezi a piacot

Egy a sok utcai tipikus kajálda közül. Külön érdekesség a behajtani tilos tábla, látszik, hogy ez egy "részleges időtartamú gyalogos zóna", ahogy pár helyen ki van írva. Az egész piac területe ilyen, nappal van benne autóközlekedés, délutántól viszont kipakolnak az árusok és a gyalogosoké a pálya.

A kajálda másik odalán:

Miközben nézelődtem, természetesen egy halom marhaságot összeshoppingoltam, de nem írom le, hogy miket, mert olvassák a blogomat, akik majd kapják ezeket. :-) Végül vettem pár pálcikára szúrt, főtt poliplábat, amit elmajszoltam útközben :-D isteni finom volt, meg ittam utána egy rostos alea vera - szőlő üdítőt, az is tetszett. Végre helyi ízek! Azért vettem még egy instant tésztalevest is, hátha később még megéhezek.

Itt vettem a polipokat, a piros kosárban vannak jobb oldalon (no, itt nem volt angol felirat):

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.