2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Google Nexus 7 (2012) bemutató

A Google immár a tableteken is megmutatja, hogy valójában mire képes az Asusszal karöltve.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az Android rendszert szinte senkinek nem kell bemutatni, szinte a csapból is ez folyik. Viszont az Android rendszer elért egy olyan szintet, ahol nem csak sebességben, hanem kezelhetőségben, és funkcionalitásban is felveszi a versenyt az Apple-el.

Viszont, hogy jobban megérthessük, hogy jutott az Android idáig, kicsit vissza kell tekintenünk a múltba. Google-nek már eddig is számtalan referencia modellje volt, melyek közül a legelső a HTC Dream volt.
Mások talán T-Mobile G1 néven is ismerik, ezen debütált az Android 1.0 verziója, utána jött a szintén HTC gyártmányú Nexus One, mely újabb mérföldkövet jelentett, az Android 2.1 (Eclair) személyében.

Ezek után a Samsung gyártotta Nexus S következett, a 2.3-as rendszerrel (Gingerbread), melyet nem az alaprendszert felforgató újítások jellemeztek, inkább egy komolyabb ráncfelvarrás. Ez az újítás a Samsung Galaxy Nexus-sal következett be, az Android 4.0-al (Ice Cream Sandwich) a fedélzetén, az okostelefonos, és tabletes felület, és szoftver találkozásakor.

Táblagépes fronton is volt referencia modellje, ez volt a Motorola Xoom, mely nem volt olyan ismert modell, és nem is volt túl népszerű sem, főleg az ára miatt.

Ezután a Google az ASUS-t kérte fel következő modellje gyártására, és nem is véletlenül, hisz a Transformer szériája igen népszerű, és keresett modelljei az ASUS-nak. Ebből lett a Nexus 7 táblagépünk, mely jelen bemutatónk főszereplője.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Concorde Tab Speed bemutató

    Ennyi pénzt bőven megér, és jó kezdet lehet az Androiddal ismerkedőknek, árérzékenyeknek és gyerekeknek.

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.