2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Google Nexus 7 (2012) bemutató

A Google immár a tableteken is megmutatja, hogy valójában mire képes az Asusszal karöltve.

[ ÚJ TESZT ]

Alkalmazások

Szoftverek területén nem nagyon vagyunk eleresztve, nagyjából az induláshoz szükséges dolgokat találjuk meg rajta, sőt 1-1 esetben még az induláshoz sem elég, mert alapból kameraszoftver nem található rajta, de ezeket a Marketről könnyen pótolhatjuk.

Egyik újdonság a Aktualitások mely a Google-féle magazin alkalmazás, melyet magunk konfigurálhatunk be, hogy mik jelenjenek meg rajta.

Olyan okostelefonos programok kaptak helyt rajta, mint a Maps, GMail, GTalk, Google+, visszatért a Earth (melyet a Nexus One-on láthattunk először)
Jelly Bean-ben az alap Android böngészőt, ezúttal a Chrome váltja. Ez legalább olyan jól használható mint elődje, több oldalt nyitva tarthatunk, gyors és stabil.
Egyedül csak a Flash támogatás hiányzik belőle, de ezt a JB kompatibilis Flash programmal, és a Firefox böngészővel könnyen megoldhatjuk.

A másik nagy újítás a Google Now szolgáltatása, mely leginkább az Apple Siri megoldására hajaz, alapesetben kártyákkal jelzi nekünk a számunkra fontos információkat, pl.: Időjárás, Közlekedés, Tőzsde. Ennél érdekesebb a hangfelismerés, mely immár magyarul is működik, de csak online módban, míg az angol online és offline módban is képes üzemelni. Hatásfoka az angolnak elfogadható, még az akcentust is egész jól felismeri, de a magyarban néha egészen komolyan mellé tud lőni, szóval van még hova fejlődni.

720p-t és az 1080p-t megeszi reggelire, főleg az MX Playerrel együtt igazi útitárs lehet egy hosszabb utazás alatt. AVI, XVID, DIVX, FLV, MKV, mind nagyon szépen elfutottak rajta, felirattal együtt.

Kameráról nem ejtenék különösebb szót, 1,2 megapixeles fixfókuszos, és igen zajos, mosott képeket készít, de nem rovom fel hibának mert videócsevegésre ajánlott a használata, arra pedig elég.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Concorde Tab Speed bemutató

    Ennyi pénzt bőven megér, és jó kezdet lehet az Androiddal ismerkedőknek, árérzékenyeknek és gyerekeknek.

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.