2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Google Nexus 7 (2012) bemutató

A Google immár a tableteken is megmutatja, hogy valójában mire képes az Asusszal karöltve.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, Szoftver

A visszafogott külső, igen komoly belsőt takar: egy Nvidia Tegra 3 T30L chipset izzik a burkolat alatt. Ugyan ez a legkisebb Tegra 3, de még így is nagyon erős alapot ad. 4+1 magos processzort tartalmaz, melyből 1.3 GHz-en jár 1 mag, minden más esetben 1.2 GHz az órajel. Az 5-ik mag a segédmag (ez 500 MHz-en működik), ez vezérli a többi magot, és a lekapcsolt kijelző mellett is tevékenykedik. Ezt kiegészíti 1 GB RAM, és egy Geforce ULP grafikus gyorsító.

A tableten a Google I/O-n bemutatott Android 4.1 Jelly Bean fut. (Pontosabban 4.1.2) Ennek az újításaira nem nagyon térnék ki, mert a Mobilarena csapata ezt már nagyon jól kifejtette.

Android Rendszertörténelem

Mindezekkel együtt a sebesség több mint megfelelő, egy-egy apró röccenést leszámítva teljesen folyamatos a működés, akár multitask felhasználás mellett is. Erről az alábbi videón is meggyőződhettek. Ugyanakkor terhelés során a tablet alsó fele melegedésnek indul, nem zavaróan, de komolyan érezhetően.

Frissítés! Android 4.4 alatt valamennyivel javult a sebesség és az energiakezelés, de inkább érdemes egy Custom ROM-ot telepíteni a helyére.

Referencia modell révén, egyedi kezelőfelületről nem beszélhetünk, minden amit látunk maga a nyers Android, de a Honeycomb óta az Android felülete igen jól használható, és látványos, nem véletlen, hogy sok gyártó ezt a felületet, vagy egyes részeit preferálják. A felület az Ice Cream Sandwich óta nem nagyon változott, de erre nem is volt nagy szükség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Concorde Tab Speed bemutató

    Ennyi pénzt bőven megér, és jó kezdet lehet az Androiddal ismerkedőknek, árérzékenyeknek és gyerekeknek.

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.