2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Galaxy Trend Plus, vajon mennyivel trendibb?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mit kaphatunk manapság a Samsung istállójából Androiddal felszerszámozva, egy forintért - némi hűséggel?

[ ÚJ TESZT ]

Beszereztem egy fent nevezett készüléket. Mivel még nem nagyon találtam róla semmit így bátorkodtam én megformázni magyar nyelven eme kis beszámolómat róla. Nem tesztspecifikus gigahertz és adatdömpinges virtuális fricskázás céljából. Azaz sima köznyelven első tapasztalatok és viszonylagos átlag emberszempontjai alapján.

Fehéret szerettem volna de csak fekete volt, így hát maradtam ennél a verziónál.

Piros szolgáltatónál szereztem be családban történő szerződés hosszabbítással 1ft-ért.

Kicsomagolás és tartozékok:

Lássuk csak: sosem hisztiztem egy telefon doboza miatt, jelen esetben sem teszem, csak azért szerintem kicsit gagyi ez a kis laminált, parkettamintás doboz, gyűrődős, vékony kartonhasáb.
Nyilván nem 100 ezres készülék, mert alig karcolja alulról az 50 ezer forintot, de azért ízlésesebb csomag is lehetett volna. A tartalma meg aztán végképp lefelé kanyarította a számat.

Magát a készüléket leszámítva, természetesen töltőn és adatkábelen kívül sem memóriakártya, sem pedig fülhallgató (még a filléres kacat) nem kapott helyet a pakkban. Maga a doboz közli velünk a fontosabb információkat a készülékről.

A kép nem saját, mert mire eszembe jutott a kis cikk, már szanaszéjjel szedtem dobozt.

Formaterv, vizuális ítélet, ergonómia, látvány:
A dobozban a cucc telefóliázva csücsült legfelül egy zörgős kis zacsiban. Megjegyezném, hogy a kijelző takarófóliája tele van logókkal, meg a készülék tulajdonságait demonstráló piktogramokkal, szóval annak az ötletnek a fénye, hogy ezt rajtahagyjuk védelem céljából, elég hamar kialudt és a sötétségbe veszett.

Sebaj, mert van itt Gorilla Glass, "jujjtubos" videón egy lelkes tesztelő konyhakéssel Fruit Ninjázott a készüléken és nem volt tapasztalható fizikai károsodás... én ezt azért kihagytam.
A kis Samu, kézbe véve, le sem tagadhatná, hogy Samsung. Az S3 óta az összes ebbe a márkacsaládba tartozó telefon ugyanúgy néz ki, kisebb-nagyobb változásokkal.

Ez alól alanyunk sem kivétel, leginkább az S3 Minire hajaz (szerintem). Kijelző tekintetében egy teljesen korrekt 4 colos TFT panellal van dolgunk. 480x800 pixeles. 233 ppi nem egy nagy cucc, így elolvasva a, HD dömpinges csodák között, de a megjelenített kép abszolúte rendben van. Fényerő, kontraszt és a színek szerintem korrekt összképet alkotnak. A betekintési szög is bőven nagy és megfelelő.

Érdekességként megemlítem, hogy bár én fekete készüléket kaptam dobozon lévő információ szerint, de a valós színe extra sötét kék.

Az anyaghasználat erős közepes, az előlapot üveg fedi tudomásom szerint. Az ezt körbeölelő műanyag mind minőségben, mind pedig vizuális élményfaktorában nem az a kategória, amitől leesne az állunk.

A hátlap viszont érdekesebb, első blikkre egy sima fekete plasztiklapocska, ám közelebbről megvizsgálva nagyon szép kis rácsmintás, selymes bevonatot kapott. Ezt meghálálva gyűjti az ujjlenyomatot, mint egy helyszínelő.

A kezelőfelület a TouchWiz és a szokásos Samsung ikonok. Pixeleket én nem véltem felfedezni, nyilván, ha annyira bogarásznám 5 centiről, kiszúrnám, de az már tényleg hülyeség kategória. Aki használt droidos Samsung telefont, most sem fog újat látni. Nekem új dolog volt, ami a lenti képeken is látható, választható egyszerű és touchwizes fő képernyőmód is.


Fotó, Videó

A hátlapi kamera 5 megapixeles, az előlapi VGA, az előző segédfényt is kapott. Képeket értelemszerűen 2560x1920 felbontásban a lőhetünk.
Videónál 1280x720 a csutka felbontás.

Tesztképek alant elterülve láthatók, nem vagyok egy nagy fotós, hamarba’ kattogattam csak párat.


Élmények fotózására, videózására megfelel, de nyilván nem ezzel a cuccal kezdünk operatőri karrierbe. Amit észrevettem, hogy a macromód jobban fekszik a készüléknek.

Audió szempontjából: láthatjuk a hangszóró nyílását, ami szintén samsungos, a hangerő: hallható.

Most következnének a kezelőszervek és csatlakozók képei, én ingerencia hiányában ezt kihagyom. Mindenki látott már Micro USB-t és 3.5-es jack-aljzatot, feltételezem, ezek megszemlélése senkiben nem váltana ki mély érzelmeket, és nem nyúlnának zsebkendő után miatt. Felsorolás szinten megemlítem azért. A készülék tetején jóbarátunk, Jack üldögél, aki 3.5 mm-es.

Ellenkező vertikális irányzatban, azaz a készülék alján a Micro USB csati aljzat található. Adatkommunikáció és energiafelvétel szempontjából hasznos szerkezeti eleme a készüléknek. Bal oldalán a felső fertájon a hangerő szabályzó került elhelyezésre. Ezzel átellenben a bekapcsoló gomb, utóbbi alatt pedig egy kis ajtócska, ami a Micro SD bejáratot hivatott óvni. Véleményem szerint egy efféle ajtócska a Micro USB aljzaton is elfért volna.

Hardver és adatkommunikáció
A masina lelke egy 2 magos, magonként 1.2 GHz-es dual-core Broadcom processor (pontos típusszámot illetőleg lövésem sincs), a RAM, ami 768 MB, nem acélos, de jobb, mint az 512 MB. Említettem a benchmarkokat... hmm... én ezektől és a pontszámok alapján történő megítéléstől, habár lefutattam a tesztet, nem várok sem negatív, sem pozitív irányba történő eltolódást.

Engem a használati élmény érdekelt, nem a pontszámok. A készülék sebessége szerintem rendben van. Nyilván nem hasonlítható össze a 1xx ezer forint feletti csodákkal, de elérhető áron teljesen korrekt hardverrel szerelték. Lent megtekinthető egy pontszámos screenshot Antutuból, érdekességként, amikor semmi nem volt fent, akkor még 12 300 pontot hozott.

Szóval igen, amire rábökünk, szinte azonnal megnyílik, töltődik. Lapozás folyamatos, röccenésmentes. Adatkommunikációs téren EDGE, GPRS, HSPA+ és természetesen WiFi is szerepel a repertoárban. Utóbbi nálam egy Zyxel (vagy miféle), szolgáltató által adott modemmel simán működött pöccre, a sebességével is elégedett voltam.

Végére érve kis beszámolómnak, talán mindenkiben kialakult egy kép a készülékről. A kártyás 50 ezer forint körüli ár kinek megéri, kinek nem, mindenki döntse el maga. Ennyiért nyilván kapni jobbat a messzi Kínából, de használtan határokon belül is. Nekem eddig tetszik, ennyiért, amennyiért én hozzájutottam, pláne remek vétel.

Remélem, adtam némi kis információt a hivatalos tesztig, köszönöm a figyelmet!

Azóta történt

  • Okostelefon ámokfutás

    Keressünk hibákat az okostelefonunkban! Nagy eséllyel találunk is, olykor egy típusnál 5 példányból 5 is rossz lehet.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.