2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Galaxy S4 - A csillagok háborúja

Helyi idő szerint csütörtökön éjfélkor a Samsung bemutatta az utóbbi idő legjobban várt telefonját.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató, méretek, formavilág

Sajnálatos dolog történt, amikor megláttam 17-én ForRedGlory több oldalas cikkét az S4-ről. Mivel nagyon sok munkát beleöltem, úgy határoztam, ennek ellenére megjelentetem saját cikkemet, mert bár sok ponton hasonló a tartalma - tekintve, hogy én is a legnagyobb angol forrásokból táplálkozom -, de talán kicsit más szemszögből közelítem meg a témát, és talán tudok némi újdonsággal szolgálni én magam is. Miután felocsúdtam a csalódásból, megráztam magam, megújítottam a teljes képi anyagomat és kiszedtem a funkciók leírását mert az csak a sokadik ismétlés lenne. Íme tehát az én véleményem a Samsung Galaxy S4-ről és a piac jelen állásáról.

Helyi idő szerint csütörtökön éjfélkor a Samsung bemutatta az utóbbi idő legjobban várt telefonját, a Galaxy S4-et. Ennek helyszínéül a New York-i Times Square-t választotta.

A Brodway-szerű show megosztotta az eleinte még lelkes közönséget, azonban sokkal fontosabb magára a készülékre koncentrálni, mint a körítésre.

Az LG gerillamarketinget alkalmaz a Times Square-en

Méretek, formavilág

A Galaxy S4 méretei imponálóak lettek. Úgy lett könnyebb 3 grammal, keskenyebb 0,8 mm-rel és vékonyabb 0,7 mm-rel, hogy a kijelző mérete 0,2 collal növekedett. A plusz 0,2 colnak a káva látta „kárát”. Ez szebb és komolyabb megjelenést eredményez és jó hír főleg azoknak, akik tartottak az S4 hízásától.

Megosztó és vitatott kérdés azonban a formavilág. Sokan várták a szögletes forma visszahozását. Ha azonban végignézünk a konkurensek során - BlackBerry Z10, Xperia Z, HTC One, iPhone 5, LG Optimus G, Padfone 2 -, egyértelmű előnyt jelent, hogy a sok szögletes forma közül kitűnik az S4 – azaz a többi típusnál jobban megkülönböztethető.

A fekete szín visszahozatala pedig az S3-tól való megkülönböztetést is szolgálhatja. Ennél a méretnél funkciója is van a lekerekített idomoknak, ugyanis stabilabb fogást biztosít és a zsebekbe is jobban besimul, nem beszélve arról, hogy ezzel a kialakítással valamicskét a méreten is faragtak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.