2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Galaxy Fit 2 - elúszott pénz ez is?

Még mindig keresem a Szent Grált, azaz egy úszásra is használható kütyüt. Most a Samsung Galaxy Fit 2 került a kezembe.

[ ÚJ TESZT ]

Előjáték

Diszklémer: Írásom december 2-án töltöttem fel. Az árak azóta jelentősen változhattak. És arról sem én tehetek, ha a karácsonyi ajándékvásárlást lekéste a megjelenése. :(

Ott hagytam abba a múltkor, hogy a Xiaomi Mi Band 5 kb. játszani jó, de sportolásra nem. A hozzászólások között volt, aki az enyémhez hasonló tapasztalatokról és gondolatokról írt, de volt, aki körülbelül lehülyézett, hogy milyen irreálisan magas elvárásokat támasztok (ti. sportolásra szeretnék használni egy sportoláshoz eladott bigyót). „Az alapelképzelés volt a hibás, jelenleg nincs olyan eszköz, ami pár ezresért tudná, amit te szeretnél.” Hogy most egyértelműbb legyek, megpróbálok leegyszerűsítve specifikálni.

• Nem várok el profi élettani, energetikai és mozgásanalitikai elemzéseket ebben az árkategóriában. (Nyilván meg sem fizetném azokat a rendszereket, amiket az elit úszók használnak.)
• Annál azért tudjon többet, hogy „Emeld meg a löttyedt hátsód, mert egész héten meg sem mozdultál!”. Nem tohonyóra kell. (Elnézést a szóviccért.)
• Olyan eszközt keresek, ami [B]hobbi[/B]sportolók számára használható visszajelzéseket ad az aktivitásról, és követni tudom a fejlődésem. (Már ha van ilyen.)

Összefoglalva: Ha egy Daciát veszek, tisztában vagyok vele, hogy nem vele fogom megdönteni a Nürburgring pályacsúcsát, nem is akarok elszállítani vele 20 tonna betont, de reális elvárásnak tartom, hogy elinduljon, ha nyomom a gázpedált, és kanyarodjon, ha tekerem a kormányt.

Ha nem is számítok orvosi pontosságra a pulzusméréstől, vagy darabra pontos értékre egy karra rögzített lépésszámlálótól, azt azért szeretném, hogy valami értelme legyen a készüléknek. Arra még egy 15 ezer forint körüli árat is sokallok, hogy egy N+1-edik nem használt kütyü porosodjon a polcon. Inkább veszek ennyiből 40-50 sajtbureszt, aminek az elfogyasztása után legalább biztosan tudom, változott-e az egészségi állapotom.

Miért éppen Alaszka?

Avagy: Miért épp ez a karkötő? A Mobilarena címlapján láttam a Galaxy Fit 2 bemutatóját (nem vagyok hajlandó tesztnek hívni, bocsi). A hozzászólások között többen hiányolták a cikkből a gyakorlati tapasztalatokat, szerencsére néhány tulajdonos segített ilyenek megosztásával. És itt kezdtem el vérszemet kapni, amikor az egyik fórumtárs képet rakott fel az úszásáról. És voltak benne hosszankénti idők! Wow!

Lássunk tehát egy újabb próbálkozást! Vajon kinek lesz igaza? A fórumtársaknak, akik szerint esélyem sincs egy használható eszközre ebben az árkategóriában? Vagy az örök optimistának? Lesz happy finish?

A viszonyítás kedvéért sokszor fogok a Mi Band 5-höz hasonlítani, hiszen egy árban vannak (*: voltak, amikor megvettem), és azt már kipróbáltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.