2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Galaxy Fit 2 - elúszott pénz ez is?

Még mindig keresem a Szent Grált, azaz egy úszásra is használható kütyüt. Most a Samsung Galaxy Fit 2 került a kezembe.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Hogy végül kinek lett igaza? „Egyezzünk ki döntetlenben!” – mondhatnánk, mint a fekete lovag a Gyalog-galoppban. A Galaxy Fit 2 teszi a dolgát, az általa szállított adatok az elfogadható szintet megütik. Ebben a vonatkozásban tehát igazolva látom az elvárásaim, hogy ilyen áron is lehet működőképes készüléket kapni. Az úszótársaim felhozatalából a Fit 2 hozza a legpontosabb medencés adatokat, kifejezetten drága versenytársakat maga mögé utasítva. Én egyelőre megtartom őt. Természetesen a kivitele az árnak megfelelő: már várom, mikor fogom összekarcolni vagy betörni a kijelzőt – ez a fémkeretes sportórákat nem fenyegeti.

Míg a Xiaomi karkötőjéről úgy gondolom, hogy ezzel a szoftveres tudással nem lett volna szabad kiadni/eladni, a Fit 2 néhány javítható bug/hiányosság mellett alapvetően használható termék egy hobbisportoló számára. Már így is erős az ár/érték mutatója, de egy kis fejlesztéssel a kategória királya lehetne. Sajnos a cikk lezárásakor a Galaxy Fit 2 itthoni ára visszamászott a karácsonyváró szintre, így most másfélszer annyiba kerül, mint kínai társai. Pedig akinek egy lépésszámlálónál több kell (de nem eladó a veséje), annak megütné az Ajánlott szintet. Keressetek/várjatok leárazást!

Továbbra is jó lenne úszás közben egy nagy számjegyes futó stopper, hogy lássam az indulási-érkezési időket, és akkor nem kellene a másik csuklómra egy rendes óra. Minden aktivitás közben hasznos lehetne, ha én rendezhetném össze a kijelző tartalmát az elérhető adatok közti lapozás helyett (pl. egyszerre stopper + pulzus). A nettó idők számításának hiánya régi fájdalom, pedig valószínűleg nem állna semmiből megoldani. Mondjuk kitöltött sáv jelölhetné a mozgás idejét, és üresen folytatódhatna a megállás idejével. És végül lehetne egy köztes állapot az egész edzésre vonatkozó összesítés és a hosszankénti lista helyett: a megállásokat figyelembe véve összevont „edzésterv”. Minimális munkának gondolom, és rengeteget dobna az úszók komfortján.

Aki idáig eljutott, annak köszönöm a kitartást! :)

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.