2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

10 dollárért a legjobb kínai fülhallgatót!

Jó ideje fejhallgatóm volt már, majd kellett egy fülest vennem Kínából és elindult a lavina. Még nem állt meg.

[ ÚJ TESZT ]

Awei ES-Q9

Akkoriban sem a kínai elektromos dolgokról, sem a fülhallgatókról nem voltam jó véleménnyel, az Awei-ről meg még csak nem is hallottam. Mára már egész sokféle terméket árulnak Aliexpress-en és jókat hallani róluk.

Ez volt az első fülesem Kínából. Mármint egyenesen Kínából.
Nagyjából 3$ körül sikerült megvennem, ennek ellenére elég magasak voltak az elvárásaim, valószínűleg emiatt csalódtam benne, hiszen újra elővéve nem volt rossz.
Röviden összefoglalva: fa házat és harisnyázott kábelt nyújtott újdonságként a korábbi hasonló fülhallgatóimhoz képest. Ezeket elég nagy hype-nak éltem meg, valószínűleg ez is hozzátesz a nagy elvárásokhoz, elvégre fából van! Az nagyon minőségi cucc, nem? Nem. Úgy tűnik, 10$-ért már teljes fa karórát is hozzánk vágnak a keleti eladók.

Az első tapasztalatok:
Ahogy Dave™ a cikkében is írta, driver flex-ből van egy kicsi. Sajnos ez nekem túl sok volt, nem tudtam megszokni. Most már megbarátkoztam vele, de azóta jöttek jobb fülesek is.
A driver flex-et egy kis mozgatással nagyjából el lehet kerülni. Ennek a jelenségnek az oka, hogy a füles teljesen zárt, nincs nyomáskiegyenlítő nyílás és zörög a membrán behelyezéskor.

Két nap után elvált a füles hátulja a háztól. Erre panaszkodtak páran, de egy kis pillanatragasztó megoldotta mindenkinek.

Előnyök:
- Mélyekben egész erős, nem megy a magasak és a közepek rovására
- Fából van!
- A harisnyázott kábel elég jó minőségű, nem tekeredik, mint a Rock Ziron-é
- Ár/érték arányban nagyon jó

Hátrányok:
-Driver flex
-Érkezés után sokaknak elválik a ragasztás

A hangja:
A kezdeti nehézségeket letudva viszont valóban egy kellemesen, meleg hangú, kiegyensúlyozott fülhallgatót kaptam, ami megfelelő lett volna az AKG ideiglenes helyettesítésére, ha otthon maradna, viszont a csalódás miatt úgymond megharagudtam rá és a fiókba száműztem, el is feledkeztem róla. A Rock Y1 érkezése miatt vettem újra elő tavaly szeptemberben. A színpad viszonylag szűkös, nincs nagy térérzet.

Mély hangok:
Szép mélyei vannak, egész mélyre lemegy, de nem övé a teljes sub tartomány, nem mondanám igazi Bass-head fülesnek. Nagyjából 30-35 Hz környékétől lehet hallani a hangját zene közben is, ennek ellenére mégis mélykiemelt hangvilága van.

A közép hangok:
Sokat nem lehet róluk mondani. Hozzák a kötelezőt, nem torzulnak a mély hangok hatására. A vocal hangok tiszták, de nem élesek.

Magas hangok:
A mélykiemelt hangzás miatt a magasak szintén csak a kötelezőt hozzák. Nincs semmi extra színezés, viszont nincs sibilence és sértő magas hangok. Sokáig hallgatható, nem fog az ember feje fájni tőle.

Kényelem:
Kényelem szempontjából átlagos. Érzem, hogy a fülemben van, de nem zavar és nem nyom. Egyetlen zavaró tényező, ha a nyomáskiegyenlítő nyílások hiányában "nyomás alatt van" a füles, ilyenkor egy kicsit mindig mozdítani kell rajta befelé, majd egy kicsit ki, ameddig jónak nem érezzük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.